پیام‌نما

وَلَنْ تَرْضَى عَنْكَ الْيَهُودُ وَلَا النَّصَارَى حَتَّى تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ قُلْ إِنَّ هُدَى اللَّهِ هُوَ الْهُدَى وَلَئِنِ اتَّبَعْتَ أَهْوَاءَهُمْ بَعْدَ الَّذِي جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ مَا لَكَ مِنَ اللَّهِ مِنْ وَلِيٍّ وَلَا نَصِيرٍ * * * یهود و نصاری هرگز از تو راضی نمی شوند تا آنکه از آیینشان پیروی کنی. بگو: مسلماً هدایت خدا فقط هدایت [واقعی] است. و اگر پس از دانشی که [چون قرآن] برایت آمده از هوا و هوس های آنان پیروی کنی، از سوی خدا هیچ سرپرست و یاوری برای تو نخواهد بود. * * * از تو کی خوشنود گردند ای ودود! / از رهی، هرگز نصاری و یهود؟

۲۹ اردیبهشت ۱۳۸۹، ۹:۱۶

در جستجوی مولکول نیتروژن /

کاسینی در آن واحد به دو قمر زحل نزدیک می‌شود

کاسینی در آن واحد به دو قمر زحل نزدیک می‌شود

فضاپیمای کاسینی طی این هفته با یک تیر دو نشان را زده و با نزدیک شدن به دو قمر سیاره زحل از قرار گرفتن مسیر انسلادوس و تیتان بر یک خط استفاده کرده و در جستجوی مولکول نیتروژن تصاویر دقیقی را از آنها به ثبت خواهد رساند.

به گزارش خبرگزاری مهر، فضاپیمای کاسینی سازمان ناسا طی هفته جاری نمایشی دو گانه را به اجرا گذاشته و از قمر آب فشان انسلادوس و قمر کدر رنگ تیتان بازدید خواهد کرد.

کاسینی با بهره بردن از قرار گرفتن این دو قمر بر روی یک خط، بدون نیاز به مانور دادن میان دو قمر و در کمتر از 48 ساعت تصاویر جدیدی را از این دو جهان متفاوت به ثبت خواهد رساند. این فضاپیما اوایل روز 18 می 2010 به نزدیکترین فاصله اش از قمر انسلادوس رسیده است و از فاصله ای برابر 435 کیلومتری از سطح قمر عبور خواهد کرد.

هدف اصلی از نزدیک شدن کاسینی به این دو قمر تماشا کردن نور خورشید در پس فورانهای آب فشانهایی است که در مناطق قطبی این قمر ها در حال جوشش هستند. دانشمندان با استفاده از طیف نگار ماوراء بنفش قادر خواهند بود نور لرزان خورشید را از پس این فورانها به ثبت برسانند تا بتوانند از حضور مولکول نیتروژن در میان توده های آب آگاه شوند.

با تعیین میزان مولکولهای نیتروژن موجود در توده های آب دانشمندان نشانه هایی را درباره فرایندهای گرمایی در بخشهای داخلی تر قمر به دست خواهند آورد.

بر اساس گزارش شینهوا، در حال حاضر آمونیاک در آب فشانهای این قمر ردیابی شده است و دانشمندان می دانند که حرارت می تواند آمونیاک را به مولکولهای نیتروژن تجزیه کند.

کد خبر 1085183

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha