به گزارش خبرنگار مهر در ساری، علیرضا قنبری بعد از ظهر سه شنبه در سمینار یکروزه مشترک مدیران عامل تعاونی های تولید روستایی بخش کشاورزی مازندران در ساری افزود: سرانه زمین هر خانواده کشاورز هفت دهم هکتار است و برای تولید اقتصادی نیازمند روش های نوین از جمله تجمیع اراضی هستیم.
وی با بیان اینکه نحوه عملکرد شرکتهای تعاونی روستایی در جهت یکپارچه سازی اراضی باید برای کشاورزان ملموس شود، افزود: باید بتوانیم اراضی یکچارچه زیر کشت را از 6.5 درصد به 70 درصد ارتقا دهیم.
قنبری اظهار داشت: می توانیم بخشی از امکانات جهاد کشاورزی را در حدود قانون به سمت شرکتهای تعاونی سوق دهیم تا مدیران عامل شرکتها با در نظر گرفتن امکانات شرایط مناسب را مهیا کنند.
وی تصریح کرد: شرکتهای تعاونی باید بتوانند با مکانیزاسیون کردن کشاورزی هزینه های تولید را کاهش دهند و بحث آموزش را در میان کشاورزان در قالب تشکل نهادینه کنند.
قنبری یادآور شد: 37 هزار هکتار از راضی استان تحت پوشش شرکت های تعاونی هستند که در حدود هزار هکتار تجهیز و نوسازی انجام شده است.
کاظم فتحعلی نژاد از تشکیل و راه اندازی شرکت های سهامی زراعی برای نخستین بار در شرق استان خبر داد و گفت: در این خصوص با پراکندگی زمین ها مواجه بودیم که این طرح برای کشاورزان به واسطه مسن بودن و داشتن زمین های کم مسئله مهمی خواهد بود.
کارشناس نظام بهره برداری جهاد کشاورزی استان خاطرنشان کرد: شرکت سهامی زراعی در شهرستان گلوگاه افتتاح خواهد شد.
یحیی ابطالی با اشاره به هشت هزار هکتار سطح زیر کشت مکانیزه در سال جاری اظهار داشت: بر اساس تعهد این میزان باید به 20 هزار هکتار در سال آتی برسد تا بتوانیم جایگاه نخست تولید برنج در کشور را حفظ کنیم.
معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی با بیان اینکه بخش اعظم محصولات به علت مکانیزه نبودن کشاورزی هدر می رود یادآور شد: به این جهت کشاورز متحمل ضرر فراوان می شود که باعث افزایش قیمت تمام شده محصولات است.
وی تصریح کرد: نسل جدید جایگزین نسل کشاورزی جدید نخواهد بود.
نظر شما