به گزارش خبرنگار مهر، سردار سرلشگر محمدی علی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی صبح امروز سه شنبه در همایش سراسری جغرافیا، توسعه، دفاع و امنیت در جنوب شرق کشور با ابراز امیدواری نسبت به اینکه مقالات علمی ارایه شده در این همایش دو روزه با تجربیات ارزشمند نیروهای امنیتی تلفیق شود و نتیجه کاربردی به همراه داشته باشد، اظهار داشت: سپاه پاسداران در دو مقطع زمانی مسئولیت برقراری امنیت را در جنوب شرق کشور بر عهده داشت.
وی توضیح داد: سپاه ابتدا در سال 1372 و 1374 مسئول برقراری امنیت در جنوب شرق کشور بود که در آن زمان دلیل دامنه مسئولیت سپاه محدود بود.
سردار جعفری با بیان اینکه سپاه با گروههای شرور ضد انقلابی در منطقه جنوب شرق ناامنی ایجاد کرده بودند صرفاً برخورد نظامی کرد، گفت: به دلیل اینکه برخورد اصولی، ریشهای و اساسی با گروههای ضد انقلاب انجام نشده بود لازم بود که سپاه یک بار دیگر این مسئولیت را بر عهده بگیرد که منجر به خلع سلاح عناصر ضدانقلاب در منطقه شد.
وی اضافه کرد: پس از آن بعد از اینکه ماموریت سپاه تمام شد و امنیت منطقه را نیروی انتظامی کشور واگذار کرد و برخوردهای ریشهای با عناصر ناامن کننده منطقه صورت نگرفته بود دوباره مقوله ناامنی در منطقه جنوب شرق توسعه پیدا کرد و وضعیت نگران کنندهای را به وجود آورد.
فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه مجدداً در سال 1387 توسط دولت اعلام شد که سپاه باید با ناامنی در منطقه جنوب شرق کشور مقابله کند و برای آن محدودیت زمانی در نظر گرفته نشد، گفت: در حقیقت خواسته دولت از شورای امنیت برخورد ریشهای با ناامنی از جنس برخورد همه جانبه با ناامنیها در جنوب شرق کشور بود و بیشتر تاکید بر روی مسایل اقتصادی، فرهنگی، سیاسی اجتماعی شده بود به طوری که سپاه زمینه را برای کار اقتصادی در منطقه فراهم کند و در زمینهای دیگر هم به ایفای نقش بپردازد.
سردار جعفری اضافه کرد: نگاه سپاه این بار عمیق، ریشهای و مبنایی براساس اصول و چهارچوبهای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران بود.
وی بحث امنیت را در دنیا مقولهای دانست که همه کشورها با آن درگیر هستند و افزود: هر کشوری با فرهنگ و اعتقادات خود و در چارچوب نظام و حکومتی که در آن کشور وجود دارد به مقوله امنیت نگاه میکند.
فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با تاکید بر اینکه در دنیا هر جا صحبت از امنیت میشود صرفاً برای حفظ قدرت در آن کشور است، گفت: اما آیا در جمهوری اسلامی ایران وقتی به مسئله امنیت اشاره میکنیم هدفمان صرفاً حفظ نظام جمهوری ایران است؟ البته حفظ نظام هم از اوجب واجبات است اما موضوع اصلی حفظ امنیت مردم در کشور است.
سردار جعفری در ادامه با تاکید بر اینکه بدون نگاه جامع به سه مقوله امنیت، رفاه و اعتقادات مردم نمیتوان حتماً به یک امنیت پایدار رسید، گفت: باید این سئوال اساسی را پاسخ دهیم که هدف امنیت برای حفظ قدرت است یا برای مردم ؟
وی اضافه کرد: بدون توجه به دو نیاز اصلی مردم یعنی معیشت و رفاه و مسایل دینی و اعتقادی آنها اندیشیدن، فکر کردن و نظریه پردازی در رابطه با امنیت بیمعنی خواهد بود.
فرمانده کل سپاه پاسداران با تاکید بر لزوم شناخت تهدیدها و فرصتها در منطقه جنوب شرق کشور، عنوان کرد: باید ابتدا ببینیم تهدیدها در زمینههای مختلف چه چیزهایی هستند که آنها را کاهش دهیم و در نهایت آنها را رفع کنیم و سپس از فرصتها برای رسیدن به هدف بالایی که داریم استفاده کنیم.
وی با اشاره به اینکه بخشی از تهدیدها در داخل کشور و بخشی دیگر در خارج از کشور علیه جمهوری اسلامی ایران وجود دارد، گفت: شرایط جنوب شرق کشور فرصتی را برای توسعه ناامنی، ناکارآمد نشان دادن جمهوری اسلامی ایران جهت حل مشکلات مردم و همچنین جدا کردن دلهای مردم از نظام توسط دشمنان به وجود آورده است که باید این زمینهها را از بین ببریم.
محرومیتزدایی از جنوب شرق از اوجب واجبات است
سردار جعفری در ادامه با تاکید بر لزوم برطرف کردن محرومیت از مردم جنوب شرق کشور عنوان کرد: محرومیت زدایی از مردم جنوب شرق کشور از اوجب واجبات است و بدون انجام این کار صحبت از برقراری امنیت در منطقه آب در هاون کوبیدن است.
وی با تاکید بر اینکه کارها باید جدی و زیربنایی انجام شود، گفت: البته دولت مشغول انجام این کارها است اما باید انجام این کارها هماهنگ با اهداف امنیتی شود به طوری که توسعه اقتصادی همراه با اهداف امنیتی شود.
فرمانده کل سپاه پاسداران در ادامه با اشاره به توسعه وهابیت منطقه جنوب کشور تصریح کرد: باید بستر توسعه افکار پلید وهابیت در منطقه جنوب شرق کشور از بین برود.
اسلامیت و ایرانیت محورهای اصلی وحدت همه اقوام کشور
وی در بخش دیگری از سخنانش اسلامیت و ایرانیت را دو محور اصلی وحدت همه اقوام و قبایل در داخل کشور به شمار آورد و افزود: ظرفیت فراوانی برای اتحاد حول و محور ایرانیت و اسلامیت وجود دارد اما متاسفانه برخی از تعصبات و تنگنظریها مانع از تحقق وحدت بین اقوام کشور میشود.
برای مرزهای بدون کنترل فکر اساسی شود
به گزارش مهر ، سردار جعفری با بیان اینکه باید اقدامات فرهنگی و اقتصادی با رویکرد جدید که مبتنی بر اصول انقلاب و اسلام باشد برای ایجاد امنیت در کشور انجام شود، گفت: باید برای مرزهای گسترده و بازی که هم اکنون بدون کنترل یا دارای کنترل کمی هستند، فکری اساسی شود. البته تاکید رئیس جمهور و وزارت کشور برای انسداد مرزها جهت جلوگیری از ترانزیت قاچاق و مواد مخدر همواره وجود داشته است که باید با برنامه ریزی مناسب به این مهم جامه عمل بپوشانیم.
وی تصریح کرد: موضوع قاچاق و ترانزیت مواد مخدر ارتباط مستقیمی با مسئله معیشت مردم دارد که باید به طور جدی به آن اندیشیده شود.
فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با تاکید بر اینکه باید به ساختار قومی و قبیلهای در منطقه سیستان و بلوچستان به چشم یک فرصت نگاه کنیم نه تهدید، گفت: متاسفانه در گذشته این نگاه وجود نداشته و هنوز هم عدهای مخالف آن هستند و فکر میکنند که ساختار قومی و قبیلهای در منطقه سیستان و بلوچستان یک تهدید است. در صورتی که این اشتباه است.
وی در ادامه با اعلام اینکه سپاه به سرعت در حال واگذاری مقوله برقراری امنیت به اقوام و عشایری منطقه است ، گفت: مسایل فرهنگی و معیشتی نیز وقتی در این مسیر قرار گیرد کمک بسیار زیادی به امنیت منطقه خواهد کرد.
سردار جعفری در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه مردم نسبت به اهداف جمهوری اسلامی که از جمله آن توجه به محرومان و ایجاد عدالت در سراسر کشور است باور زیادی دارند، گفت: البته این موضوع مشروط به این است که مردم روز به روز آن را در عمل مسئولان کشور بیشتر ببینند.
وی اضافه کرد: البته جمهوری اسلامی ایران واقعاً به دنبال محرومیت زدایی و توسعه امنیت در منطقه جنوب شرق کشور است تا به یک توسعه و امنیت پایدار در منطقه برسیم.
فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ادامه سخنانش با اشاره به مباحث علوم انسانی در کشور عنوان کرد: نکتهای که راجع به علوم انسانی گفته می شود که این است که مبانی آن از غرب گرفته شده که این واقعیت بسیار تلخی است و باید برای ساختن کشور و رسیدن به اهداف والای نظام به آن توجه جدی داشته باشیم.
وی در پایان گفت: البته ممکن است بعضیها در زمینه برقراری امنیت شعارهای زیادی مطرح کنند اما مهم عمل براساس مسایل اعتقادی و بومی کشور است.
براساس این گزارش سردار سرلشگر رحیم صفوی دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا در امور نیروهای مسلح در آغاز همایش اهداف اصلی همایش را برشمرد.
همچنین گفتنی است، سردار حسین ظریف منش رئیس دانشکده امام حسین(ع) اعلام کرد که مقدمات برگزاری همایشهای مدل افزایش همگرایی در اقوام کشور و توسعه و امنیت پایدار در منطقه شمال غرب کشور در حال انجام است.
نظر شما