حجت الاسلام مهدی رستم نژاد قرآن پژوه و عضو هیئت علمی جامعة المصطفی در آستانه برگزاری مسابقات جام جهانی و در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با جایگاه ورزش در اسلام اظهار داشت: ورزشهایی که مورد تأکید اسلام قرار گرفته تیراندازی، شنا و اسب سواری هستند، اما ممکن است براساس نیاز معاصر بتوان ورزشهای دیگری را به این فهرست اضافه کرد.
وی افزود: در دوران گذشته این ورزشها پراقبال بوده و از عوامل پیروزی در جنگها محسوب می شدند، از همین رو بسیار مورد تأکید قرار داشتند.
حجت الاسلام رستم نژاد تأکید کرد: اسلام، هم برگزاری مسابقات را در این سه رشته ورزشی مجاز دانسته و هم آموزش آنها را مورد تأکید و توصیه قرار داده و یادآور شده است که به کودکان این ورزشها را بیاموزید .
توسعه ورزشهای اسلامی از سوی امام خمینی(ره)
عضو هیئت علمی جامعةالمصطفی گفت: در دستورات امام خمینی(ره) این رشته های ورزشی به نوعی توسعه یافته به طوری که امام فرموده است رانندگی و اتومبیلرانی را باید آموخت که این رشته به نوعی اسب سواری سابق محسوب می شود و به تبع به مسائل مرتبط با قدرت نظامی باز می گردد.
وی گفت: قرآن در آیه 60 سوره انفال تأکید کرده است که "و اعدوا لهم ما استطعتم من قوه، و هر چه در توان دارید از نیرو و اسبهاى آماده بسیج کنید".
عضو هئیت علمی جامعة المصطفی تصریح کرد: این ورزشها هم ریشه قرآنی و هم ریشه روایی دارند که از لسان اهل بیت نیز نقل شده است، به طوری که این رشته ها ورزشهای اصیل ایرانی نیز شمرده شده اند.
توجه اسلام به جنبه سلامتی ورزش
حجت الاسلام مهدی رستم نژاد همچنین اظهار داشت: جدا از جنبه نظامی که برای پیروزی و استقرار یک خاک لازم است، جنبه دیگری که اسلام ورزش را مورد تأکید قرار داده سلامت جسم و جان است.
وی همچنین گفت: نگاه اسلام و قرآن به ورزش به آماده نگاه داشتن جسم، تقویت و توانمندی آن اهمیت داده است و در کنار آن سلامت روح را در قالب اراده انسان، تمرکز انسان و مسائلی از این دست بیشتر مورد تأکید قرار داده است.
نظر شما