به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از برناما، معاون وزارت صنعت و تجارت بین المللی در مالزی در آستانه برگزاری جشنواره دو روزه صنایع حلال که از سوی سازمان توسعه همکاری صنایع حلال برگزار شده گفت: دولت می خواهد علاوه بر محصولات غذای، این صنعت حلال طیف وسیعی از محصولات را چون محصولات آرایشی و دارویی دربرگیرد.
وی اظهار داشت: مالزی در نظر دارد سهم بخش حلال در تولید ناخالص ملی را به 8/5 درصد برساند درحالی که این میزان درحال حاضر کمتر از 2 درصد است.
وی با اشاره به اینکه تقاضا برای محصولات حلال حتی میان کشورهای غیر اسلامی درحال رشد است گفت: احساس می کنم مالزی باید در سایر بخشهای حلال نه فقط بخش غذا نیز فعال شود.
در این میان جمال الدین مدیر عامل و مدیر اجرایی سازمان توسعه همکاری صنعت حلال از تولید کنندگان کوچک و متوسط که محصولات حلال تولید می کنند خواست بازار کشورهای غیر اسلامی را برای افزایش تقاضا مدنظر قرار دهند.
بیشتر تولیدکنندگان محصولات حلال در خاورمیانه بدون درنظر گرفتن پتانسیل عظیم کشورهای غیر اسلامی که از آن با عنوان بازار درحال رشد یاد می شود اقدام به توزیع محصولات خود می کنند.
وی افزود: به رغم اینکه ممکن است جمعیت مسلمان در این کشورها کم باشد اما قدرت خرید آنها بالا است و در ایالات متحده، حدود 6 میلیون جمعیت مسلمان زندگی می کنند که از قدرت خرید بالایی برخوردارهستند. همچنین تقاضا برای خرید محصولات حلال در کشورهای فدراسیون روسیه با داشتن 20 میلیون مسلمان نیز قابل توجه است.
جمال الدین گفت: در اروپا با 30 میلیون جمعیت مسلمان و چین با 40 میلیون مسلمان بازارهای درحال رشدی از محصولات حلال وجود دارد.
ارزش کلی بازار صنایع غذایی حلال حدود 66 میلیارد دلار تخمین زده میشود که این بازار دربرگیرنده گوشت قرمز، غذای تازه و غذای بسته بندی شده است، در حالی که ارزش این بازار جهانی درحال حاضر به 634 میلیارد دلار میرسد.
امروزه کالاها و خدمات دیگری نیز به عنوان حلال تولید میشوند که در میان آن میتوان به محصولات آرایشی - بهداشتی، پوشاک ، دارو و خدمات مالی اشاره کرد.
فرانسه، بریتانیا و آلمان به عنوان بازارهای درحال رشد صنایع غذایی حلال در اروپا به شمار میروند.
نظر شما