تقی ایروانی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه حریق در نیمه های شب و در ارتفاعات صعب العبور جنگلهای شهرستان ملکشاهی استان ایلام اتفاق افتاده، گفت: سه شنبه شب هفته گذشته آتش سوزی شروع شد و به دلیل اینکه حریق در معرض دید اتفاق نیفتاده و در دوردست و ارتفاعات "بی وره" بوده برای اطفای آن دیر اقدام شده است.
وی تاکید کرد: در حال حاضر 30 مامور اطفای حریق در منطقه آتش سوزی حاضر هستند و عملیات بعد از اطفاء را مدیریت می کنند. با این حال در ارتفاعات سرعت و شدت وزش باد بالا است و ممکن است آتش خاموش شده دوباره شعله ور شود و عرصه های تازه ای را بسوزاند.
فرمانده یگان حفاظتی سازمان جنگلها اضافه کرد: یکی از نقایص عملیات خاموش کردن آتش این بود که ماموران دیر از وقوع آتش سوزی خبردار شدند و البته به دلیل وقوع آتش سوزی در ارتفاعات احتمال بی احتیاطی افراد در این حادثه وجود دارد اما تا کنون کسی در این زمینه دستگیر نشده است.
ایروانی تصریح کرد: امسال به دلیل شدت بارندگی، مراتع و علفزارهای رشد زیادی داشته اند به طوری که اکنون وضعیتی شبیه باروت دارند و امکان اینکه به دلیل گرمای تابستان و یا بی احتیاطی افراد هر لحظه شعله ور شوند وجود دارد.
وی تاکید کرد: در چنین وضعیتی به طور قطع امسال سال بحرانی در حوزه آتش سوزی جنگلها است بنابراین از همین امروز نسبت به ضرورت حفاظت از جنگلهای کشور هشدار می دهیم.
این مقام مسئول در سازمان جنگلهای کشور اضافه کرد: کوتاهی در زمینه مهار آتش صورت نگرفته ولی به دلیل شرایط سخت جغرافیایی گاهی کارها با کندی انجام می شود. از سوی دیگر باید نبود امکانات اطفاء به خصوص هلیکوپترهای مخصوص مهار آتش را یکی از مهمترین دلایل احتمال گسترش این حوادث عنوان کرد.
ایروانی با اشاره به وسعت 6 میلیون هکتاری جنگلهای زاگرس گفت: پوشش جنگلهای زاگرس اگرچه تنک هستند اما پراکندگی زیادی دارد و به علت صعب العبور بودن جزو مناطق سخت و بحرانی قلمداد می شوند. با این حال جنگلهای زاگرس به دلیل غیر صنعتی بودن کمتر با مشکل مواجه اند اما گاهی زغال گیران از فرصت سوء استفاده کرده و سخترین مشکل برای حفاظت جنگلها را که همان آتش سوزی است به وجود می آورند.
این فرمانده حفاظت از جنگلها افزود: استان ایلام دو میلیون هکتار مساحت دارد که 87 درصد این وسعت جزوه عرصه های منابع طبیعی است و 640 هزار هکتار آن اراضی بلوط زار و جنگلهای تنک دیگر است. استان ایلام، کردستان، کرمانشاه و خوزستان در منطقه زاگرس جزو مناطق به شدت بحرانی در حوزه آتش سوزی جنگلها هستند که باید کهگلیویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری را در رده دوم بحران در زاگرس قرار داد.
ایروانی با تاکید بر اینکه گروههای مختلفی در ایلام مشغول برآورد وضعیت هستند، افزود: هنوز مساحت آتش سوزی در جنگلهای بلوط شهرستان ملکشاهی به دلیل کامل نبودن اطلاعات "GPS" برآورد نشده است.
نظر شما