به گزارش خبرنگار مهر، دکتر علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی عصر امروز شنبه در نشست خبری خود با اصحاب رسانه در پاسخ به سئوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا مجلس زمانی برای اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها مشخص می کند یا خیر، اظهار داشت: مجلس برای حل این مسئله زمان مشخصی را تعیین نکرده است و این به دلیل آماده شدن دولت برای اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها است که البته کمیسیون های مربوطه این موضوع را پیگیری می کنند.
وی در پاسخ به سئوال خبرنگار دیگری مبنی بر اینکه اگر دولت اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها را به ماه های آخر سال موکول کند آیا مجلس واکنشی نشان نخواهد داد، گفت: این موضوع قابل تحقق نیست زیرا ایجاد درآمد 20 هزار میلیاردی باید به مرور انجام شود و عملا در دو سه ماه آخر سال با این حجم درآمد انجام آن امکان پذیر نیست.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: البته در صورتی که این اتفاق بیفتد مجلس واکنش نشان خواهد داد.
خبرنگاری گفت : با توجه به اینکه اخبار نشان می دهد که سپاه پاسداران یک قرارداد 10 میلیارد دلاری را در بخش نفت امضا کرده است و همچنین شبهاتی در مورد واگذاری مخابرات به سپاه پاسداران مطرح بود، به نظر می رسد ورود نیروهای نظامی به بخش اقتصاد دو اصل مهم را که عبارت است از فروپاشی بخش خصوصی و فاصله گرفتن نیروهای نظامی از وظیفه اصلی خود را زیر سئوال می برد. آیا مجلس نسبت به این مسئله موضع گیری نمی کند؟
لاریجانی پاسخ داد: البته بخشی از سپاه که این کارها را انجام می دهد بخش خدماتی و پشتیبانی سپاه پاسداران است، ضمن اینکه بخش نظامی سپاه کار خود را انجام می دهد.
وی اضافه کرد: بخش پشتیبانی سپاه در زمان صلح معطل می ماند ضمن اینکه در همه جای دنیا از نیروهای معطل مانده استفاده می کنند در کشور ما هم همین طور است.
رئیس مجلس شورای اسلامی ورود سپاه به بخش اقتصادی کشور را به نفع اقتصاد کشور دانست و گفت بدین ترتیب حجم بزرگی از سرمایه گذاری در کشور معطل نمی ماند .
وی ادامه داد: برخی کارهای خدماتی بزرگ احتیاج به روحیه جهادی دارد که سپاه این کارها را انجام می دهد.
لاریجانی در عین حال تصریح کرد: البته این درست نیست که آنها طوری عمل کنند که مجالی به بخش خصوصی ندهند. من یک بار به فرمانده قرارگاه خاتم الانبیا گفتم که شما نباید رقیب بخش خصوصی باشید و قرارگاه خاتم الانبیا سپاه نباید مانع رقابت اقتصادی در کشور باشد، همانند بنگاههای بزرگ دولتی .
وی در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه با توجه به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر گسترش فرهنگ عفاف و حجاب در جامعه، مجلس شورای اسلامی تا چه اندازه نسبت به اجرایی شدن طرح های قانونی از این دست تلاش کرده است؟ گفت: در این زمینه هم شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوبه داشته و هم مجلس شورای اسلامی، مجلس کار خود را انجام داده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه یک فوریت طرح امر به معروف و نهی از منکر در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده است، عنوان کرد: این موضوع هم جنبه شخصی دارد و هم جنبه حکومتی که باید این طرح را با همه ظرایفی که دارد انجام داد، البته نکته اصلی اجرای این طرح این است که نباید تعللی در این زمینه صورت گیرد.
لاریجانی در پاسخ به خبرنگاری که پرسید چه اهدافی برای نفت در برنامه پنجم توسعه پیشبینی شده است؟ گفت: در مورد صنعت نفت در لایحهای که به مجلس داده شده مواردی آمده و بررسیهای خوبی با حضور کارشناسان در مجلس صورت گرفته است. مواردی هم تدوین شده که چارچوب مناسبی است برای اینکه چطور میشود در صنعت نفت و گاز به ویژه در میادین مشترک منافع کشور حفظ شود. همچنین در مجلس جلسهای هم در این رابطه برگزار شد و گزارشی در جلسه غیرعلنی ارائه شد که چطور میتوان بخش خصوصی داخل کشور را در این موضوع فعال و توانمند کرد.
وی گفت : ما معتقدیم از نظر سرمایهگذاری در داخل کشور نیازهایی مثل مسئله بنزین داریم ، لذا باید سرمایهگذاری بیشتری در این امر صورت گیرد. همچنین در این زمینه باید به شفافسازی رفتار نفت و شرکت نفت توجه صورت گیرد.
وی ادامه داد : این دو نگاه دو اثر اقتصادی و اجتماعی جداگانه دارد. در رفتار نخست در عین افزایش درآمدها ما شاهد توقف فعالیت خواهیم بود، اما در رفتار دیگر ما امکاناتی را در اختیار فرد میگذاریم تا بتواند توسط آنها درآمدزایی داشته باشد. اثر این رفتار قدری متفاوت است و فرد در عین اینکه خود میتواند درآمد کسب کند میتواند زندگی با کرامت داشته باشد.
نظر شما