به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه الخلیج امارات امروز در سرمقاله خود نوشت: بعد از صدور بیانیه کنفرانس بین المللی بازنگری "ان پی تی" که در آن دعوت به برگزاری کنفرانس بین المللی دیگری درسال 2012 شد، رژیم اسرائیل بیانیه مذکور را در نطفه خفه کرد.
دراین بیانیه همچنین همه کشورهای منطقه خاورمیانه را دعوت به شرکت در کنفرانس سال 2012 می کند و همچنین از همه آنان می خواهد که منطقه ای خالی و عاری از سلاح کشتار جمعی داشته باشند.
رژیم اسرائیل بعد از رد این بیانیه به بهانه اینکه دراین بیانیه برای اولین بار اسم این رژیم برده شده است، آن را ریاکارانه خواند.
اجلاس تقریبا یکماهه بازنگری معاهده ان.پی.پی روز جمعه در نیویورک با انتشار بیانیه ای که مهمترین فصل آن خاورمیانه عاری از سلاح هسته ای با اشاره به زرادخانه رژیم اسرائیل بود به کار خود پایان داد.
بیانیه پایانی مجمع بازنگری ان.پی.تی در حالی دیروز در 28 صفحه و66 بند منتشر شد که آمریکا تلاش داشت در ساعات پایانی کنفرانس در مخالفت با درخواست از رژیم اسرائیل برای پیوستن به معاهده ان پی تی و تلاش عملی برای ایجاد خاورمیانه عاری از تسلیحات اتمی اجماع درباره سند نهایی را بشکند با قرارگرفتن در انزوا از دست زدن به چنین کاری صرف نظر کرد.
این روزنامه عرب زبان در ادامه تحلیل خود از واکنش منفی رژیم اسرائیل به این بیانیه می نویسد: به طور یقین موضعگیری اسرائیل در برابر این قطعنامه کنفرانس بین المللی مذکور را بی معنی می کند و اضافه برآن موضعگیری منفی آمریکا هم در قبال این کنفرانس هیچ امیدی به اجرای کنفرانس بازنگری معاهده منع گسترش سلاح اتمی را در سال 2012 باقی نمی گذارد.
باراک اوباما نیز شخصا از اینکه نام رژیم اسرائیل در بیانیه پایانی آمده است به شدت مخالفت کرد و در عین حال مشاور وی در امور منع گسترش سلاح اتمی اعلام کرد: نمی دانم آیا روزی چنین کنفرانسی برگزار می شود.
به این ترتیب می توان نتیجه گرفت که برگزاری کنفرانس آتی "ان پی تی" معاهده هنوز قطعی نیست و تا زمانی که اسرائیل تنها طرفی که درخاورمیانه سلاح هسته ای در اختیار دارد با برگزاری چنین کنفرانس هایی مخالفت کند توافقی که روز جمعه بین اعضای شرکت کننده درکنفرانس به دست آمد هیچ ارزشی نخواهد داشت.
الخلیج درادامه می نویسد: موضعگیری اسرائیل در برابر دعوت برای برگزاری کنفرانسی دیگر درسال 2012 اصلا حیرت آور نیست اما موضعگیری آمریکا در قبال این بیانیه بار دیگر به محبوبیت و جایگاه باراک اوباما لطمه می زند و در قبال سیاست هایش نسبت به مسائل منطقه به ویژه در برابر ادعای حمایت از مسائل اعراب شک و تردید ایجاد می کند.
این روزنامه عرب زبان درپایان خاطر نشان می کند: موضعگیری آمریکا از بیانیه پایانی کنفرانس بازنگری منع گسترش سلاح اتمی در حقیقت سیاست منافقانه و ریکارانه مسئولان آمریکایی را در قبال مسائل منطقه برملا کرد.
نظر شما