به گزارش خبرنگار مهر، حمیدرضا طیبی امروز دوشنبه در مراسم چهاردهمین دوره پایان نامه سال دانشجویی گفت: در بسیاری از برنامه ها از سوی مسئولان سخنانی مبنی بر ایمان داشتن به توان متخصصان داخلی عنوان می شود اما در عمل عکس آن اتفاق می افتد زیرا در غیر این صورت باید تاکنون برنامه ریزی برای استفاده از این پتانسیل عظیم صورت می گرفت.
وی با اشاره به مشکلاتی در حوزه های تولید فکر و فناوری افزود: عده ای می گویند در صورت واگذاری تولید به تولید کنندگان داخلی بر اساس فناوری های داخلی با کیفیت موجود نمی توانیم محصول تولید کنیم اما گمان می کنم اینجا بحث کیفیت مطرح نیست زیرا آنچه در بازار دیده می شود محصولاتی با کیفیت نامرغوب است.
رئیس جهاد دانشگاهی گفت: ورود چنین محصولاتی با کیفیت پایین یک تهدید جدی برای اقتصاد و هویت علمی کشور محسوب می شود وقتی ما توان تولید در کیفیت های بالاتر را داریم چنین اتفاقاتی جامعه علمی کشور را رنج می دهد.
وی از مسئولان کشور خواست تا در انتخاب مدیران صنعتی کشور حساسیت بیشتری به خرج دهند و تاکید کرد: مدیران صنعتی کشور که در دهه چهارم انقلاب انتخاب می شوند باید با مدیران همطراز خود در دهه نخست آن متفاوت باشند.
طیبی افزود: تنها سه برنامه بیشتر تا سند چشم انداز بیست ساله باقی نمانده است حال که قرار است مجلس برنامه پنجم توسعه را با تاخیر بررسی کند، باید در فرصت باقی مانده به ساختارهای نهاد علم و فناوری کشور توجه ویژه کرد و حلقه مفقوده معاونت علم و فناوری که همان تجاری سازی و کاربردی کردن علم است را در نظر داشت این یک توقع جدی از دولت است.
وی با بیان اینکه ما باید به توانمندی های خود ایمان داشته باشیم، گفت: تولید صادراتی برای ترکیه و پاکستان عدد 82 درصد را نشان می دهد در حالیکه این عدد برای کشورمان 9 درصد است این در حالی است که ما هیچ چیزی از آنها کمتر نداریم.
نظر شما