به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، محمود صلاحی ظهر سه شنبه در نخستین جلسه ستاد توانمندسازی و ساماندهی سکونتهای غیر رسمی استان افزود: با توجه به اینکه جمعیتی بالغ بر 900 هزار نفر در بیش از چهار هزار هکتار در قالب 66 محله از مشهد به صورت غیررسمی سکونت دارند که لزوم ساماندهی آنان از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
استاندار خراسان رضوی تصریح کرد: باید به گونه ای برنامه ریزی شود که خدمات دهی به ساکنان در سکونتگاه های غیررسمی عاملی برای تشویق مهاجرت سایرین به این مناطق نشود.
وی گفت: یکی از علل حاشیه نشینی و مهاجرت از شهرهای کوچک و روستاها به حاشیه شهرهای بزرگ کم توسعه یافتگی شهرها و روستاهاست که در سال 89 به این مسئله توجه ویژه ای می شود.
صلاحی خاطرنشان کرد: جلوگیری از مهاجرت به حاشیه شهرها به وسیله توسعه روستاها و ایجاد اشتغال پایدار در روستا توسط همه دستگاه های اجرایی استان یکی از اهداف است.
وی تصریح کرد: ایجاد کمربند سبز در حاشیه شهر مشهد تا سقف 50 هزار هکتار که باعث تصفیه آب و هوا و ایجاد تفرجگاهی برای ساکنین و همچنین توانمندسازی افراد و استفاده از پتانسیل موجود در آنان برای توسعه نیروی انسانی و ساماندهی سکونتگاه ها از دیگر اهداف مورد توجه برای ساماندهی این مناطق است.
علیرضا احتشام فر رئیس مرکز بهداشت استان خراسان رضوی نیز در این جلسه گفت: باید علل مهاجرت از روستاها به شهرها کارشناسی و ریشه یابی شده و نسبت به رفع آن اقدام شود.
وی گفت: بازخورد های دریافتی از طرح ها اجرا شده نشانگر عدم بازدارندگی مطلوب طرح های اجرایی است چرا که آمار حاشیه نشینی کاهش قابل توجهی پیدا نکرده است.
حسنعلی رجب زاده معاون شهرسازی و معماری سازمان مسکن و شهرسازی خراسان رضوی نیز در این جلسه گفت: این طرح در خراسان رضوی با اعتبار 10 میلیارد تومان در شش شهر سبزوار، نیشابور، تربت حیدریه، تربت جام، کاشمر و گناباد به اجرا درخواهد آمد.
وی افزود: این طرح در پنج مرحله مطالعه و در کارگروه های تخصصی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است که سه نقطه به عنوان پایلوت شناسایی شده است.
علی نصرتی، مشاور طرح توانمندسازی و ساماندهی سکونت های غیر رسمی استان در این زمینه اظهار داشت: مطالعه این طرح به منظور بستر سازی برای ارتقای شرایط محیطی، پیش نگری برای فراهم آوردن شرایط مطلوب اقتصادی برای اقشار کم درآمد ساکن در این مناطق و بهره مندی آنان از خدمات شهری و شهروندی است و در این راستا سه محله در مشهد شناسایی شده که هزینه اجرای این طرح در آنها، 57 میلیارد تومان برآورد شده است.
وی محل سکونتگاه های غیر رسمی شناسایی شده در مشهد را طبرسی، شهرک امام علی (ع) و شهرک شهید رجایی ذکر کرد و گفت: 17 میلیارد تومان برای اجرای پروژه در طبرسی، 18 میلیارد تومان برای شهرک امام علی (ع) و 22 میلیارد تومان برای شهرک شهید رجایی برآورد شده است.
نظر شما