پیام‌نما

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ وَمَنْ تَابَ مَعَكَ وَلَا تَطْغَوْا إِنَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ بَصِيرٌ * * * پس همان گونه که فرمان یافته ای ایستادگی کن؛ و نیز آنان که همراهت به سوی خدا روی آورده اند [ایستادگی کنند] و سرکشی مکنید که او به آنچه انجام می دهید، بیناست. * * * پايدارى كن آن‌چنان ‌كه خدا / داد فرمان ترا و تائب را

۱۱ خرداد ۱۳۸۹، ۱۹:۰۴

بهروزلک:

مهدویت الگوی گم شده بشریت است

مهدویت الگوی گم شده بشریت است

قم - خبرگزاری مهر: رئیس پژوهشکده مهدویت و آینده‌پژوهی بر ضرورت تبلیغ آرمانشهر و زیباییهای مهدویت در گستره جهان تاکید کرد و گفت: مهدویت الگوی گم شده بشریت است.

به گزارش خبرنگار مهر در قم، حجتالاسلام غلامرضا بهروزلک عصر سه‌شنبه در نشست تأثیر رویکرد مهدویت در تدوین استراتژی‌های خرد و کلان نظام، اظهار داشت: با توجه به تلاش دشمن برای خدشهدار کردن مفهوم مهدویت، لازم است مهدویت با استفاده از دانش‌های روز و با اصالت اسلامی خویش که مبتنی بر کتاب و سنت معصومین علیهم السلام است، درک و عرضه شود.

وی مهدویت را باور به ظهور یک منجی به نام حضرت مهدی(عج) دانست و گفت: در بحث مهدویت فقط باور به ظهور منجی اسلامی مراد است نه هر گونه بحث درباره منجیگرایی.

وی ادامه داد: مطالعه درباره باور به حضرت مهدی (عج) به عنوان یک منجی موعود همان مهدویت‌پژوهی است که در این بحث مسائل مربوط به حضرت مهدی (عج)، حالات، آسیب‌ها و چالش‌های این باور مطالعه می‌شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) بیان کرد: مهدویت‌پژوهی نوعی دانش بین رشته‌ای و موضوعی چندگانه است. مطالعه مهدویت از گذشته بوده اما به عنوان دانش و رشته علمی محسوب نمی‌شد و چند سالی است که مهدویت به صورت جدیتر و تخصصیتر وارد مباحثی چون فلسفه، جامعه شناسی، علوم سیاسی، تاریخ و روان‌شناختی شده است.

بهروزلک به بررسی رویکردهای آینده‌شناسی و آینده‌پژوهی پرداخت و افزود: معتقدان به رویکرد آینده‌شناسی عقیده دارند آینده به صورت پیشگویی قابل شناسایی است. این رویکرد محتوم و وعده‌ای تخلف‌ناپذیر است.

آئینپژوهی دانش تجربی است

وی آئین‌پژوهی را یک دانش بشری تجربی دانست نه بحثی فیلسوفانه و پیامبرانه و بیان کرد: آینده‌پژوهی تحلیل تجربی همراه با مطالعه فرآیندهای محتمل و شناسایی مسیر این تحولات است.

بهروزلک اظهار داشت: عمیق‌ترین معنای فرهنگ، معنای زندگی است اما معنای زندگی در طول تاریخ دچار تحول شده و در دنیای کنونی انسانها دچار تضاد معنا و بحران معنا شدند.

وی با اشاره به اعتقاد برخی مبنی بر لزوم استفاده از ادبیات آینده‌پژوهی برای معرفی آموزه‌ مهدویت به جهان گفت: آینده‌پژوهی یک ابزار علمی است تا یک منتظر پویا با استفاده از آن وظیفه خود را به خوبی انجام دهد، آینده‌پژوهی تلاشی است برای تأثیرگذاری بر آینده، نه کشف آینده، مهدویت نیز تصورهای آینده را برای ما می‌سازد.

مهدویت و اسلام دو روی یک سکهاند

رئیس پژوهشکده مهدویت و آینده‌پژوهی با بیان اینکه مهدویت و اسلام دو روی سکه‌اند و از هم تفکیک‌ناپذیرند، تصریح کرد: مهدویت تمام ظرفیت‌هایی که خداوند برای جامعه اسلامی مدنظر دارد، محقق می‌کند.

بهروز لک اضافه کرد: در دوره‌های گذشته به دلیل نقص قابل و عدم آمادگی انسانها همه زوایای دین اسلام محقق نشده است، به همین دلیل جامعه مهدوی بر جامعه نبوی و علوی ارجحیت دارد.

وی اسلام را همان ایده‌های ناب و مهدویت را تحقق‌ آنها دانست و بیان کرد: اگر مهدویت، اسلام محقق باشد، باور به مهدویت آئین زندگی است. اگر مهدویت آئین زندگی باشد باید به برنامه کاربردی تبدیل شود.

مهدویت الگوی گم شده بشریت

بهروزلک مهدویت را الگوی گم‌شده بشر خواند و گفت: هدف امام زمان (عج) و هدف جامعه مهدوی حل شدن انسان در خداوند و رسیدن به سعادت است و عدالت فقط ابزاری است برای رسیدن به این هدف.

وی افزود: یکی از راهکارهای کاربردی کردن مهدویت پس‌نگری است، باید ابتدا آرمان آینده را مشخص کنیم و سپس از آن نقطه به گذشته برگردیم و در نهایت مسیر رسیدن به مطلوب را پیدا کنیم. تصورات درباره وضعیت‌ حال و آینده مطلوب باید مشخص شود و بدانیم که چشم‌انداز متناسب با آموزه مهدویت برای ایران و جهان چیست.

رئیس پژوهشکده مهدویت و آینده‌پژوهی با بیان اینکه راهبرد، استراتژی و نقشه راه و چشم‌اندازهای ما باید نسبت‌سنجی شود، اظهار داشت: مهدویت باید در قالب آینده‌پژوهی کاربردی شود و یکی از شرایط تحقق ظهور آمادگی‌های فکری و روحی است.
 

کد خبر 1093893

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha