به گزارش خبرگزاری مهر، علی لاریجانی در دومین نشست تروئیکای روسای پارلمانهای مجمع مجالس آسیایی که با حضور روسای مجلس اندونزی و سوریه و نواب رئیس مجلس افغانستان امروز چهارشنبه برگزار شد اظهار داشت: در پایان این نشست هستیم و خوشبختانه این نشست حامل پیامهای گوناگون و خوبی بود.
وی با بیان اینکه تروئیکای بینالمجالس متشکل از رؤسای مجالس اندونزی، سوریه و ایران است گفت: دراین نشست شاهد بحثهایی جدی از سوی دوستان دعوت شده از مجالس سوریه و اندونزی بودیم.
رئیس قوه مقننه خاطرنشان کرد: با توجه به حوادث و رخدادهای اخیر از مجالس فلسطین و نائب رئیس آن نیز دعوت شد تا در این نشست حضور داشته باشند.
لاریجانی اضافه کرد: بر اساس شرایط موجود و مواجه شدن با حادثه تلخ و دردناک که بعد از سالها محاصره غزه در یک اقدام ابتکاری کشور ترکیه برای کمکرسانی به غزه انجام شده بود با یک اقدام سبوعانه رژیم صهیونیستی مواجه شدیم.
وی با بیان اینکه در این اجلاس از کشور دوست و برادر خود ترکیه حمایت کردیم گفت: روسای پارلمانهای حاضر در این نشست معتقدند این جنایات باید پیگیری شود و رژیم صهیونیستی از سوی سازمانهای بینالملل مجازات شوند.
رئیس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: در این اجلاس تاکید شد که مجازات رژیم صهیونیستی از سوی شورای امنیت باید بر اساس فصل هفت مجازات این شورا باشد.
وی افزود: البته بعید است که کشورهای انگلیس و آمریکا که پشت سر اسرائیل قرار دارند این موضوع را قبول کنند ولی این صدای مجالس آسیایی است و آنها باید بپذیرند.
لاریجانی خاطرنشان کرد: ما سه کشور حاضر در این اجلاس معتقدیم مجازات رژیم صهیونیستی باید به طور جدی دنبال شود و به هیچ وجه رفتار سبوعانه اسرائیل نباید در اراده کشورها برای کمکرسانی به غزه تاثیر گذار باشد.
به گفته رئیس قوه مقننه باید کمکرسانی به مردم مظلوم غزه پیگیری تا محاصره غزه شکسته شود.
وی در ادامه توضیحات خود خاطرنشان کرد: همچنین از کشورهای همسایه فلسطین خواستیم که گذرگاه رفح را باز کنند چرا که این اقدام برای خودشان ایجاد آبرو میکند.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما شاهد حوادث تلخی در فلسطین از جمله حفاریها، تغییر هویت قدس و تغییر اماکن اسلامی آنها هستیم لذا از یونسکو و مجامع بینالمللی درخواست کردیم در این زمینه فعالانه اقدام کنند.
لاریجانی در ادامه با تشکر از حضور مقام معظم رهبری در این اجلاس یادآور شد: بیانیه مهم ایشان در اجلاس جزء اصناف اجلاس ثبت شد.
وی برگزاری این اجلاس را شروع یک حرکت عملی برای شکسته شدن محاصره غزه دانست و گفت: در این اجلاس با الابرش رئیس مجلس سوریه مذاکراتی انجام و درخواست شد که این کشور از ظرفیتهای موجود برای شکسته شدن محاصره غزه استفاده کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان این نشست در پاسخ به سؤال خبرنگاران اظهار داشت: بحثهای این اجلاس از نظر سیاسی اهمیت خود را دارد.
وی افزود: ما نمایندگان مجالس آسیایی هستیم و با برگزاری این نشست پارلمانها در راستای کمکرسانی و حمایت از مردم غزه پارلمانها فعال میشوند.
به گفته لاریجانی با تشکیل این اجلاس پارلمانها به دولت نظرات خود را انتقال دادند و ابلاغ میکنند و این میتواند نقش موثری در حمایت از غزه داشته باشد.
رئیس قوه مقننه خاطرنشان کرد: ما در این اجلاس درخواست کردیم که پارلمانها از دولتهای خود بخواهند تا کاروانهای کمک به فلسطین را ادامه دهند.
وی افزود: ما نباید به خاطر فشارهای اسرائیل از ارسال کمک به مردم غزه صرفنظر کنیم.
لاریجانی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص مصوبات الزامآور برای کشورهای آسیایی در زمینه قطع روابط اقتصادی با اسرائیل اظهار داشت: ما در این اجلاس از کشورهای آسیایی خواستیم تا روابط اقتصادی خود را با این کشور قطع کنند.
وی افزود: متاسفانه برخی کشورهای اسلامی و عربی با رژیم صهیونیستی رابطه اقتصادی دارند که باید کاری کنیم که این روابط قطع شوند.
لاریجانی در پاسخ به سوال دیگری یادآور شد: عزم ایران برای دفاع از فلسطین جدی است.
وی افزود: ما اهل حرف نیستیم بلکه اهل عمل هستیم.
رئیس قوه مقننه در خصوص راهکارهای ایران برای کمک به غزه خاطرنشان کرد: راههای کمکرسانی به فلسطین را خداوند نشان داده ولی در این موقع و در این اجلاس از روشهای کمکرسانی سازمانی به فلسطین حمایت شد.
وی اهداف حضور مرزوقی علی رئیس مجلس اندونزی در ایران را سفر دوجانبه برای مذاکرات پارلمانی و بحث تروئیکای رؤسای پارلمانهای مجمع مجالس آسیایی دانست.
نظر شما