به گزارش خبرنگار سياسي مهر محسن رضايي در همايش جايگاه بخش تعاوني در چشم انداز 20 ساله كشور با اشاره به سابقه تنظيم چشم انداز 20 سال آينده ايران گفت: از 5 سال پيش در مجمع اين سوال مطرح شد كه اگر سياست هاي كلي جهت دهنده كل امورهستند بايد محور داشته باشند كه اين امر باعث شد تا بعد از 5 سال مقدمات فراهم شود و توسط مجمع تشخيص مصلحت نظام سند چشم انداز ايران تدوين شود تا برنامه ريزي هاي كل كشور در اين راستا انجام شود.
رضايي تصريح كرد: چشم انداز مي گويد كه ويژگي هاي ايران آينده چيست؟ اين سند بيانگر اين است كه تغيير و تحولات در برنامه چه بايد باشد تا به يك نقطه مطلوب در سياست ها برسيم .
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: ايران بايد در 20 سال آينده به يك كشور توسعه يافته تبديل شود كه البته هويتي اسلامي داشته باشد و در جهان اسلام الهام بخش باشد و در روابط بين الملل تاثيرگذار باشد و در منطقه خاورميانه از هر نظر اول باشد.
رضايي با اشاره به نقش تعاوني در20 ساله آينده كشور گفت: بطور كلي نگاه به تعاوني هم از نظر حقوقي و هم از نظر سياسي اجتماعي بايد اصلاح باشد به شكلي كه بايد اين نگاه بر مبناي قانون اساسي باشد نه تعاوني هاي جهاني .
وي افزود:تفسير حقوقي از تعاوني را بايد تغيير مي داديم كه با بررسي مقام معظم رهبري اين كار انجام شد و قانون اساسي در اين راستا محور شد ، كه با اين كار گسترده تعاوني در كشور افزايش خواهد يافت، اما بايد مراقب سوءاستفاده ها هم بود.
رضايي گفت: رويكرد به توسعه و عدالت از موانع جدي نه تنها در بخش تعاوني بلكه در بخش دولتي و خصوصي است ، بايد به طور حقيقي يك نوع جراحي معرفتي ، صورت گيرد ، در كشور ما تاكنون توسعه يا برمحور فرد بوده كه نتيجه اي جز آزادي ها، حقوق مدني و شهروندي نداشته است چه قبل در زمان مشروطه و چه در دوره اقاي خاتمي كه نتيجه آن جز گسترش رسانه ها و مردم سالاري نبوده است و رويكرد توسعه بر محور دولت هم نتيجه اي جز مسائل زير بنايي نخواهد داشت كه هر دو محدود كننده هستند.
وي تاكيد كرد:ما بايد مانند ابتداي انقلاب رويكرد توسعه را بر محور مردم بگذاريم كه هم فرد وهم گروه هاي اجتماعي در اين رويكرد در نظر گرفته شود كه اولين خاصيتش اين است كه تمام گروهها و مردم را به فعاليت مي كشاند.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: در مساله رويكرد توسعه بر محور مردم همه چيز در اختيار مردم و براي توليد مردمي است و هم زير بناها موجود است و هم مردم سالاري كه غير از اين نمي توانيم به چشم اندازي دسترسي پيدا كنيم.
رضايي با اشاره به اينكه رويكرد به عدالت هم بايد عوض شود گفت: عدالت در دو حوزه توليد و توزيع بايد بحث شود كه عدالت در توليد يعني فرصت هاي برابر به همه داده شود و فرصت ها نبايد به انحصار افراد، شهر ها و قبايل خاصي درآيد و در بخش توزيع نيز عدالت يعني اينكه انساني كه روي كره زمين زندگي مي كنند و نمي توانند امرار معاش كنند به حكم اينكه در توليد و ثروت ملي نقش دارد بايد به او هم ثروتي برسد و در اين صورت عدالت مانع توليد ثروت به مقدار فراوان نيست ، عدالت هم در توليد و هم در توزيع بايد به موازات يكديگر پيش رود.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام ادامه داد كه با اين تغييرات اولين بهره نصيب تعاوني ها خواهد شد و تغيير رويكرد ما باعث مي شود كه تعاوني ها بطور چشمگير وارد صحنه شوند كه در آن زمان بحث رانت نخواهد بود بلكه بحث فرصتها و مزيت هاست.
وي تصريح كرد: تعاوني ها در همه اموري كه به انحصارگروه هاي مختلف درآمده با تغيير رويكردها مي توانند وارد شوند.
رضايي با اشاره به اينكه يارانه را مي توانيم از طريق تعاوني ها توزيع كنيم گفت: اين معضلي است كه براي بحث توزيع يارانه هاوجود دارد، در اينجا بايد به بخش تعاون اختيارات داد، حتي يك بخش از حاكميت را مثلا در بعد نظارتي به اتاق هاي تعاون ارجاع دهيم كه در اين صورت دولت نيز كوچك مي شود.
نظر شما