ابوالقاسم مهری در گفتگو با خبرنگار مهر در ساوجبلاغ اظهار داشت: افـزایـش میـزان آورد رودخانهشاهرود در پی بارشهـای منـاسـب، سبب شده است،آب ایـن سـد برای پنجمین سال پیاپی سرریز شود.
وی افزود: ظرفیت سد طالقان 420میلیون متـر مـکعـب است که 150 میلیون متر مکعب آن برای تامین آب آشامیدنی بخشی از مردم تهران و کرج و 270 میلیون متر مکعب مابقی به کشاورزی دشت قزوین اختصاص دارد.
بخشدار طالقان هم با توجه به سرریز شدن آب این سد گفت:تمام دستگاههای اجرایی در منطقه ملزم شدند در مورد فاصله گرفتن گردشگران از مکانهایی که احتمال بروز خطر در آنها و بخصوص در پایین دست سد وجود دارد اطلاع رسانی کرده و هشدارهای لازم را ارائه کنند.
مهری افزود: با شروع فصل گرما و حجم بالای گردشگران برای بازدید از دریاجه سد طالقان، تابلوهای هشدار دهنده در اطراف دریاچه سد نصب شده و گردشگران باید به نکات آموزشی و ایمنی نوشته شده در این تابلوها توجه لازم داشته باشند.
اکنون دریاچه زیبای سد طالقان با حدود 12 کیلومتر مربع وسعت، به یکی از جاذبه های گردشگری منطقه تبدیل شده و همواره شمار زیادی از مردم بخصوص در فصل گرما اوقات فراغت خود را در حاشیه این سد سپری می کنند.
همچنین دبی خروجی سد طالقان 29 مترمکعب در ثانیه و ورودی آن نیز 35 مترمکعب است.
این سد علاوه بر کنترل سیل و سیلابهای فصلی، نیروگاه غرق آبی آن، 18 مگاوات برق در ساعت تولید و وارد مدار شبکه سراسری می کند.
نظر شما