به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از روزنامه آلماني اشتوتگارتر سايتونگ ، " بلا آندا " سخنگوي دولت آلمان با اعلام اين خبر افزود : الياور در سفري سه روزه به برلين با مقامات عاليرتبه آلمان ديدار و گفتگو خواهد كرد .
اين روزنامه در ادامه به نقل از سخنگوي دولت آلمان نوشت : براساس برنامه از پيش تعيين شده قرار است " قاضي الياور " روز پنج شنبه با " گرهارد شرودر " صدر اعظم و " هرست كوهلر " رئيس جمهوري آلمان ديدار و پيرامون وضعيت عراق به گفتگو و تبادل نظر بپردازد .
اشتوتگارتر سايتونگ تصريح كرد : رئيس جمهوري عراق همچنين با " يوشكا فيشر " وزير امورخارجه آلمان و " هايد ماري ويزرك زويل " وزير توسعه اين كشور نيز ديدار و گفتگو خواهد كرد .
گفتني است پيش از اين قرار بود كه الياور امروز وارد برلين شود اما بدليل گروگان گرفته شدن دو تبعه فرانسوي در عراق سفر وي به تعويق افتاد .
توضيح بيشتر جريان اين سفر اينگونه است كه سفر اروپايي الياور كه قرار بود به دعوت رسمي ژاك شيراك رئيس جمهور فرانسه اوايل اين هفته ( از 5 تا 8 ماه سپتامبر= 15 تا 18 شهريور) به پاريس انجام شود، چند روز به تعويق افتاد.
به گفته منابع مذكور، علت تعويق سفر الياور را مي توان به دو عامل نسبت داد اولين مساله بازداشت خبرنگاران فرانسوي و تلاش بي وقفه مقامات فرانسوي براي آزادي آنها و مساله دوم كه مهمتراست نارضايتي فرانسه از اظهارات اياد علاوي نخست وزيرعراق است كه چند روز پيش به چند روزنامه اروپايي از جمله روزنامه لوموند فرانسه گفته بود كه پيش بيني مي كند به علت مخالفت فرانسه با مشاركت در جنگ به اصطلاح ضد تروريسم آمريكا و موضع اين كشور در قبال تحولات عراق پاريس و ديگر شهرهاي فرانسه هدف حملات ترورريستي قرار خواهد گرفت كه متعاقب آن وزارت امور خارجه فرانسه ، اظهارات علاوي را غير قابل قبول خواند.
روزنامه تحت هدايت علاوي فرانسه و شخص ژاك شيراك را هدف حملات خود قرار داد ، اين روزنامه از فرانسه خواست در موضع خود در قبال عراق تجديد نظر كند .
روزنامه علاوي، عمليات گروگانگيري خبرنگاران فرانسوي را يكي از نتايج مخالفت ژاك شيراك با مشاركت در تثبيت امنيت داخلي عراق عنوان كرد.
با اين حال سفر رئيس جمهور موقت عراق و هيات همراه وي متشكل از 7 وزير همچنان به قوت خود باقي است و ممكن است در پايان سفردوره اي وي به اروپا انجام شود، الياور قرار است به كشورهاي آلمان، ايتاليا و بلژيك مقر اتحاديه اروپايي سفر كند.
سخنگوي اتحاديه اروپايي روز گذشته تاكيد كرده بود الياور 14 سپتامبر (24 شهريور) در بروكسل خواهد بود.
نظر شما