دكتر رهبرمژدهي آذر در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر افزود: تا 10 سال پيش به علت كمبود و محدود بودن ميزان توليدات دارويي در كشور بازار سياه دارو بشدت وجود داشت اما امروزه توليدات دارويي در كشور افزايش يافته و همچنين داروهايي كه در كشور توليد نمي شوند به ميزان كافي از طريق وزارت بهداشت وارد كشور مي شود.
وي ادامه داد: از آنجا كه دارو به اندازه كافي و مورد نياز مردم در داروخانه ها توزيع مي شود بنابراين نيازي به خريد دارو از دلالان وجود ندارد مگر اقلامي كه به نام دارو و غير از كانال وزارت بهداشت و درمان، وارد كشور شده است كه اينها را نمي توان به عنوان دارو محسوب كرد.
عضو شوراي عالي داروخانه ها تصريح كرد: در دنيا به ويژه در كشورهاي غربي تعداد زيادي از اقلام با عنوان دارو و با روش غير علمي و غير بهداشتي ساخته مي شود كه به صورت قاچاق وارد كشورهاي جهان سوم از جمله ايران مي شود، چون اين قاچاقچيان معمولا بازار فروش كالاهاي بدون ارزش علمي دارويي خود را در كشورها ي توسعه نيافته و يا در حال توسعه پيدا مي كنند.
وي اظهار داشت: علاوه بر داروهاي حاوي مواد شيميايي، داروهايي نيز با عنوان داروهاي گياهي از سوي كشورهاي غربي به صورت قاچاق وارد كشور مي شود و با وجود اينكه ممكن است بر روي آنها نام برخي از كشورها به عنوان توليده كننده درج شده باشد، اما مورد تاييد اين كشورها هم نيست چون منشا علمي نداشته و به شيوه غيرعلمي و غير بهداشتي توليد مي شوند.
دكتر مژدهي آذر گفت: رسانه هاي گروهي بايد به صورت مكرر آموزش هاي لازم در خصوص زيان هاي ناشي از تهيه دارو از دلالان و قاچاقچيان دارو را بدهند و به مردم توصيه كنند كه فقط از داروهاي مورد تاييد وزارت بهداشت و درمان كه در داروخانه ها و توسط داروسازان توزيع مي شود، مصرف كنند.
وي افزود: به تازگي نيز هياتي متشكل از نمايندگان قوه قضائيه و وزارت بهداشت ايجاد شده است كه برخورد شديدي را با قاچاقچيان دارو خواهند داشت و با اين روند اميدواريم در آينده نزديك معضل قاچاق دارو را دركشور نداشته باشيم.
نظر شما