۲۴ خرداد ۱۳۸۹، ۱۲:۲۷

در پاسخ‌ به ‌مهر اعلام شد:

پیامهای جدید روسها به ایران برای تداوم همکاریها

پیامهای جدید روسها به ایران برای تداوم همکاریها

معاون وزیر نفت با تاکید بر اینکه اقدام اخیر چین و روسیه مبنی بر رای مثبت به صدور قطنامه ضد ایرانی قطعا در آینده بی‌پاسخ نمی‌ماند، از پیامهای جدید روسها به ایران برای خدشه وارد نشدن به همکاریهای دو کشور خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، حسین نقره کار شیرازی امروز در نشستی با حضور خبرنگاران با بیان اینکه در حال حاضر ایران، عربستان، ونزوئلا و عراق بزرگترین دارندگان ذخایر نفت خام جهان هستند، گفت: در کنار این 4 کشور روسیه، نروژ، مکزیک و کانادا از جمله کشورهای غیر اوپکی بوده که از سطح ذخایر قابل توجه نفت برخوردار هستند.

معاون امور بین الملل وزیر نفت با اشاره به اینکه پیش بینی می شود صادرات و تولید نفت برخی از کشورهای غیر اوپکی تا 30 سال آینده به پایان برسد، تصریح کرد: هم اکنون آمریکا، چین، ژاپن، اتحادیه اروپا و کره جنوبی نیز از بزرگترین مصرف کنندگان نفت جهان به شمارمی روند که قطعا در سالهای آینده ایران با توجه به ذخایر قابل توجه نفت و گاز خود در بازار انرژی از جایگاه ویژه ای برخوردار خواهد شد.

وی با بیان اینکه بر اساس برنامه توسعه صنعت نفت در افق چشم انداز باید بالغ بر 500 میلیارد دلار در طرحهای مختلف نفت و گاز سرمایه گذاری شود، اظهار داشت: بر این اساس در بخش توسعه بالادستی صنعت نفت 231 میلیارد دلار و در بخش پایین دستی صنایع نفت و گاز نزدیک به 270 میلیارد دلار باید سرمایه گذاری انجام شود.

این مقام مسئول از مشکلات ایجاد شده در گشایش اعتبار اسنادی و افزایش ضریب ریسک بیمه ها در منطقه خاورمیانه به عنوان برخی از چالش های پیش روی توسعه صنعت نفت ایران یاد کرد و افزود: اما با وجود همه مشکلات ایران باید به جایگاه نخست تولید محصولات پتروشیمی و جایگاه برتر تولید فرآورده های نفتی و افزایش ظرفیت پالایش نفت در سطح منطقه دست یابد.

به گفته نقره کار حفظ جایگاه دومی ایران در بین کشورهای عضو اوپک، دستیابی به جایگاه دومین تولید کننده گاز جهان با ضرورت توسعه میادین مشترک و ارتقای تکنولوژی و فناوری های صنعت نفت از دیگر اهداف ترسیم شده برای توسعه صنعت نفت تا افق چشم انداز 20 ساله است.

رفع بیماریهای ساختار تولید نفت در ایران

به گزارش مهر، معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت با تاکید بر اینکه یکی از اولویت های مجموعه وزارت نفت رفع بیماریهای ساختاری تولید نفت و فرآورده های نفتی در کشور خواهد بود، تبیین کرد: از این رو با توسعه پالایشگاههای موجود نفت و ساخت 7 پالایشگاه جدید ضمن خودکفایی از واردات فرآورده نفتی به صادر کننده این محصولات نیز تبدیل خواهیم شد.

وی با اشاره به اینکه هم اکنون به طور متوسط روزانه بیش از 44 میلیون لیتر بنزین در پالایشگاههای کشور تولید می شود، بیان داشت: با توسعه ظرفیت های پالایش نفت به زودی ظرفیت تولید بنزین ایران به بیش از 20 میلیون لیتر در روز افزایش می یابد.

نقره کار همچنین تامین بلندمدت امنیت عرضه انرژی را یکی از استراتژی های صنعت نفت عنوان کرد و افزود: ایران و روسیه یکصد سال پس از پایان کل ذخایر جهان گاز خواهند داشت ضمن اینکه ایران و عربستان 50 سال پس از پایان ذخایر نفت جهان کماکان قادر به تولید و صادرات نفت خواهند بود.

این مقام مسئول خاطر نشان کرد: از این رو ایران نقش قابل توجهی در تامین بلندمدت امنیت عرضه نفت و گاز در سالهای آینده ایفا خواهد کرد.

اختصاص سالانه 35 میلیارد دلار برای تولید نفت و گاز

به گزارش مهر، این مقام مسئول با اشاره به اینکه برای تحقق اهداف تولید نفت و گاز در برنامه پنجم توسعه باید سالانه 30 تا 35 میلیارد دلار منابع مالی و اعتباری جذب صنعت نفت شود، گفت: پیش بینی می کنیم در برنامه پنجم برای افزایش تولید و جلوگیری از افت تولید نفت و گاز در مجموع حدود 170 میلیارد دلار سرمایه جذب کنیم.

اقدام اخیر چین و روسیه بی پاسخ نمی ماند

نقره کار شیرازی در ادامه در پاسخ به این سئوال خبرنگار مهر مبنی بر واکنش صنعت نفت ایران به رای مثبت چین و روسیه به صدور قطعنامه ضد ایرانی توضیح داد: تاکنون 4 قطعنامه ضد ایرانی در سازمان ملل علیه ایران صادر شده است که چین و روسیه نیز در قطعنامه های قبلی همین روش فعلی را داشته اند.

معاون امور بین الملل وزیر نفت با تاکید بر اینکه قطعنامه های صادر شده علیه ایران به ویژه در بخش نفت و گاز کاغذ پاره ای بیشتر نیستند، تصریح کرد: در حال حاضر دیپلماسی انرژی ایران الهام گرفته از دیپلماسی کل کشور بوده و بر این اساس، روابط خود را با کشورهای مختلف جهان در بخش نفت و گاز تعریف می کنیم.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه هم اکنون چین و هند دو قدرت بزرگ اقتصاد جهان به شمار می روند، اظهار داشت: این دو کشور با رشد چشمگیر اقتصادی نسبت به سایر کشورهای جهان در سه دهه آینده روند پرشتابی را ادامه می دهند و از این رو توسعه همکاریها با این دو کشور ضروری به نظر می رسد.

وی همچنین با یادآوری این موضوع که روسیه هم یکی از همسایگان استراتژیک ایران به شمار می رود، بیان داشت: پس از صدور قطعنامه ضد ایرانی، طرف روسی پیامهای متعددی برای ایران ارسال کرده و اعلام کرده‌اند نمی خواهند خدشه ای در روابط بین ایران و روسیه وارد شود.

نقره کار شیرازی با اشاره به اینکه از سه سال گذشته تاکنون نقشه راهی برای توسعه همکاریهای نفتی و گازی با روسیه تعریف شده است، یادآور شد: صنعت نفت ایران قصد نشان دادن یک عکس العمل فوری و شتاب زده را ندارد، زیرا معتقدیم یک اقدام شتاب زده نمی تواند عاقلانه باشد اما قطعا این اقدامات بی پاسخ نمی ماند.

به گفته وی ایران عکس العمل شتاب زده و تقابل خیلی جدی را برای توسعه همکاریهای نفتی و گازی با چین و روسیه در دستور کار ندارد اما قطعا این مسائل در دیپلماسی انرژی ایران اثرگذار خواهد بود.

کد خبر 1100566

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha