رجبعلی برزویی مدیر کل دفتر گسترش آموزش عالی در خصوص آخرین وضعیت ایجاد دانشگاههای تک جنسیتی به مهر گفت: سیاست وزارت علوم ایجاد دانشگاه تک جنسیتی به عنوان یک اولویت نیست و در حال حاضر هیچگونه تقاضا و درخواستی مبنی بر تأسیس دانشگاه تک جنسیتی در بخش دولتی به ما اعلام نشده است.
وی اضافه کرد: اگر تقاضایی از سوی دانشگاههای غیردولتی و غیرانتفاعی برای تأسیس دانشگاه تک جنسیتی اعلام شود به درخواستهای آنها رسیدگی می شود.
برزویی افزود: پس از تقاضای تأسیس دانشگاه تک جنسیتی از سوی مراکز آموزش عالی، ضرورتهای ایجاد دانشگاه بررسی و به تقاضاهای مربوطه پاسخ داده می شود.
مجوز اصولی برای تاسیس سه دانشگاه دخترانه در تهران
غلامعلی نادری اضافه کرده بود: در حال حاضر سه درخواست تأسیس موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی تک جنسیتی از تهران، یک درخواست از شیراز، یک درخواست از قم و یک درخواست از مشهد در حال بررسی است.
وزیر علوم نیز پیش از این درباره راه اندازی دانشگاههای تک جنسیتی در کشور گفته بود: ما به دنبال ترغیب دانشگاههای غیرانتفاعی به سمت راه اندازی دانشگاههای پسرانه و یا دخترانه هستیم البته برای ایجاد دانشگاههای دولتی تک جنسیتی نیز مانعی وجود ندارد و فکر نمی کنیم اگر تعداد دانشگاههای تک جنسیتی مانند الزهرا و امام صادق بیشتر شود اشکالی را به وجود بیاورد. افزایش دانشگاههای تک جنسیتی در شهرهای کشور حق انتخاب بیشتری را برای ادامه تحصیل فرزندان به خانواده ها می دهد.
وی تاکید کرده بود: وزارت علوم برنامه ای برای تفکیک جنسیتی دانشگاههای موجود ندارد و نمی خواهیم این دانشگاهها را تک جنسیتی کنیم.
نتایج یک پژوهش درباره ایجاد دانشگاه تک جنسیتی
معاون پژوهشی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها با اشاره به نتایج پژوهشی درباره میزان موفقیت دانشگاه تک جنسیتی گفت: بیش از 90 درصد دانشجویان دانشگاه امام صادق (ع) معتقدند دانشگاه تک جنسیتی موفقتر است اما اکثر دانشجویان دانشگاههای شهیدبهشتی و الزهرا چنین باوری ندارند.
وی اضافه کرد: ابعاد، علل و آثار یک نظام آموزشی تک جنسیتی (دخترانه) به عنوان نهاد و سازمانی علمی ـ آموزشی و تربیتی در این طرح مورد بررسی همه جانبه و دقیق و مقایسه با همتای دوجنسیتی (مختلط) آن در حوزه آموزش عالی قرار گرفته است.
معاون پژوهشی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها با بیان اینکه در تحقیق انجام شده تک جنسیتی و یا مختلط بودن دانشگاهها در روند آموزش و یا موفقیت های بعد از فارغ التحصیلی نقش مستقیم ندارد، اضافه کرد: عوامل اجتماعی، روانشناختی و حتی اقتصادی باعث می شود که ارزیابی دانشجو از دانشگاه به سمت منفی گرایش پیدا کند و چون این عوامل پوشیده است، دانشجو به نزدیکترین و ظاهری ترین عامل که تک جنسیتی بودن است، این عدم موفقیت را نسبت می دهد در حالیکه دانشگاه های تک جنسیتی باید یا با کارکرد مشخص و کاملا مشهود تأسیس شوند و یا حضور در آنها و ثبت نام و تحصیل کاملا اختیاری باشد.
وی با اشاره به این که اگر بخواهیم فضایی امن و سالم و پرنشاط در دانشگاه داشته باشیم باید دانشگاههای تک جنسیتی را در مقایسه با سایر دانشگاهها از امکانات علمی و پژوهشی و انسانی و جایگاه اجتماعی بالاتری مجهز کنیم، اضافه کرد: دانشگاه تک جنسیتی دانشگاهی است بزرگ با حضور دانشجویان پسر و دختر در محیطی جدا از هم که نسبت به عملکرد تحصیلی و موفقیتهای آموزشی و پژوهشی هم آگاهی دارند و در صورت تمایل نظام آموزش عالی کشور برای ایجاد و تأسیس چنین دانشگاهی باید یکی از دانشگاه های بزرگ کشور مثل دانشگاه تهران، شهیدبهشتی، صنعتی شریف و به شکل آزمایشی به این امر اختصاص داده شوند.
محمدنژاد جامعه آماری طرح مذکور را شامل دانشگاههای شهیدبهشتی، امام صادق(ع) و الزهرا(س) در شهر تهران و حجم نمونه ای آن را 900 نفر اعلام کرد.
نظر شما