۲۶ خرداد ۱۳۸۹، ۱۰:۳۴

باقری:

قطعنامه شورای امنیت یک افتضاح برای سیاست خارجی آمریکا بود

قطعنامه شورای امنیت یک افتضاح برای سیاست خارجی آمریکا بود

معاون سیاست خارجی دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران قطعنامه اخیر شورای امنیت در موضوع هسته ای ایران را یک افتضاح برای سیاست خارجی آمریکا دانست که این کشور با وجود همه ادعاها نتوانسته است نظر 15 کشور عضو یک مجموعه کوچک را جلب کند.

به گزارش خبرنگار مهر، علی باقری امروز چهارشنبه در همایش تخصصی انرژی هسته ای ایران چالش ها و چشم اندازهای پیش رو در دانشکده مطالعات جهان تصریح کرد موضوع هسته ای ایران سه سطح فنی، حقوقی و سیاسی دارد که در بعد فنی و حقوقی هم اکنون هیچ سئوال بی پاسخ باقی نمانده است.

وی یادآور شد: یک دیدگاه پیش تر وجود داشت که مبتنی بر این بود که مناسباتی در جهان وجود دارد و ما باید این مناسبات را بپذیریم و موضوع هسته ای به عنوان یک نگرانی جامعه جهانی باید از سوی ایران رفع شود و این گفتمان مبتنی بر تنش زدایی و تشنج زدایی بود.

باقری تاکید کرد: طرف مقابل هم همین را می خواست و مطلوب او بود و این هم به دو گزینه مواجه بود یکی ادامه فعالیت ها و مواجه شدن با تنش و دوم دست کشیدن از فعالیت ها و چون رویکرد تنش زدایی بود طبعتا نباید فعالیت ها دنبال می شد و این به معنای تعلیق بود و چیزی که مطلوب طرف مقابل بود به عنوان افتخار و پیروزی مطرح کردیم.

وی تصریح کرد: از اواخر بهار 84 بعد از 2 و نیم سال تعلیق طرف مقابل خواستار تداوم تعلیق های موقت شد و بعد هم بسته ای به ایران تحویل شد که بعدها خودشان گفتند ارائه آن اشتباه بوده است.

باقری با اشاره به مذاکرات هسته ای دولت نهم با طرفین بیان داشت اولین دور این مذاکرات در حاشیه نشست سازمان ملل برگزار شد که وزیر خارجه آلمان در آن نشست صریحا می گوید ایران نه تنها باید تعلیق موقت را به تعلیق دائم تبدیل کند بلکه کلیه فعالیتهایش تعطیل شود و تجهیزات هسته ای نیز تخریب شود و نماینده انگلیس نیز می گوید ما نمی خواهیم شما دانش هسته ای داشته باشید و بر این اساس حل موضوع هسته ای ایران به پاک کردن صورت مسئله انجامید.

باقری گفت: از دیگر سو ایده ای وجود داشت که انقلاب اسلامی ایران خود یک ایجاد تنش در مناسبات جهانی بود و بر اساس این دیدگاه ما مناسبات را رصد می کنیم و تلاش می کنیم این مناسبات بر اساس منافع ملت ها دچار تغییر و تحول شود و این یک حرکت مقطعی نیست بلکه یک روند است.

وی با بیان اینکه تقابل نظام سلطه با ایران صرفا بر سر موضوع هسته ای نیست گفت: طرف مقابل هدفش بازداشتن ایران است و هدف ما تثبیت حق خود در فعالیت های هسته ای و هدفگذاری اصلی ما تثبیت دستاوردهاست.

باقری با اشاره به اینکه هیچ موضوعی بین ایران و آژانس باقی نمانده گفت: تنها بحث مطالعات ادعایی مطرح می کنند که برای آن هم سندی ندارند و یک ادعای صفر است و علت سرمایه گذاری رسانه ای و سیاسی آنان این است که نگذارند دستاوردهای ایران تثبیت شود.

معاون شورای عالی امنیت ملی با اشاره به دیگر مذاکرات ایران با غرب گفت: سولانا در پاییز 86 در رم صریح به طرف ایرانی اعلام کرد ما روزی حاضر نبودیم یک سانتریفیوژ شما داشته باشید اما درخواست می کنیم از حد فعلی (3 هزار سانتریفیوژ) جلوتر نروید.

وی در رابطه با بیانیه تهران نیز گفت: تعامل ما با غرب مانند بازی پینگ پنگ است و وقتی ما توپی به زمین آنها می زنیم باید منتظر پاسخ می بودیم. اما مهم این است که ما در تحولات جلو می رویم و با این نگاه ما گام به گام در حال حرکت به سمت جلو هستیم هر چند طرف مقابل توطئه، اقدامات خصمانه هزینه می کند.

باقری با اشاره به مخالفت برزیل و ترکیه و رای ممتنع لبنان به قطعنامه شورای امنیت تصریح کرد: دوره قبل قطعنامه های شورای حکام همه با اجماع علیه ایران صادر می شد و ایران که خود عضو شورای حکام بود از جلسه خارج می شد تا اجماع شکسته نشود که این خود از جوک های تاریخ است . اما در دوره جدید اولین گزارش شورای حکام با مخالفت ونزوئلا مواجه شد سال گذشته 10 عضو از 35 کشور عضو شورای حکام به آن رای ندادند و بر این اساس ایران نه تنها، تنها نمانده بلکه یارگیری کرده است.

وی گفت: ایران توانسته موضوع هسته ای خود را به موضوع هسته ای کشورهای در حال توسعه تبدیل کند.

معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی تشکیل هسته ایران، برزیل و ترکیه را مورد اشاره قرار داد و گفت: این هسته می تواند مرکزی باشد تا بقیه کشورهای در حال توسعه که می خواهند خارج از مناسبات قدرت حرکت کنند مرجعی برای فعالیت داشته باشند.

باقری تاکید کرد: قطعنامه شورای امنیت یک افتضاح برای سیاست خارجه آمریکا بود که این کشور نتوانست در 15 کشور عضو که یک گروه کوچک بوده است اجماع حاصل کند و علاوه بر این یک روز پس از آن 120 کشور عدم تعهد باز از نظر ایران حمایت کرده است.

وی در پایان گفت: طرف مقابل تلاشش این است که وضعیت های ایران را به تهدید تبدیل کند و بر این اساس 4 عرصه حقوق بشر، مقاومت، فلسطین و موضوع هسته ای که همه عرصه های مزیتی ایران هستند مورد سوء استفاده غرب قرار گرفته است و این در حالیست که در هر 4 مورد غربی ها متهم اند.

کد خبر 1101844

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha