به گزارش خبرگزاری مهر، محققان رصدخانه وزوویو موسسه ملی ژئوفیزیک و آتشفشان شناسی ایتالیا این فرضیه را مطرح کردند که آتشفشان وزوویو در جنوب این کشور می تواند ظرف چند سال آینده فعالیت خود را از سر گیرد و فوران آن منجر به بروز یک فاجعه شود.
این محققان با هدف پیش بینی اینکه در اثر فوران مجدد این آتشفشان چه خطری ساکنان منطقه را تهدید می کند به بررسی بقایای سنگ شده مردم شهر پومپی پرداختند.
آتشفشان وزوویو یکی از آتشفشانهای فعال ایتالیا است که از سال 1944 تاکنون در گروه آتشفشانهای خفته قرار گرفته است. اعتقاد بر این است که این آتشفشان از 400 هزار سال قبل فعالیت خود را آغاز کرده است اما قدیمی ترین فعالیتی که از آن به اثبات رسیده است مربوط به 25 هزار سال قبل و متاخرترین آن مربوط به سال 79 پس از میلاد است. در فوران 79 پس از میلاد که منجر به بروز یک فاجعه انسانی در شهر پومپی شد تمام شهر در زیر خاکسترهای حاصل از فوران دفن شد.
امروزه مردمان سنگ شده این شهر در منطقه باستانی پومپی نگهداری می شوند. حالت این مردم سنگ شده کاملا نشان می دهد که این افراد به دنبال سرپناهی برای نجات جان خود می گشته اند و حتی برخی از آنها برای محافظت از برخورد خاکسترها دستان خود را مانع کرده اند.
اکنون این محققان با بررسی جنبه های آناتومیک و حمایت از این نظریه که بسیاری از قربانیان این فاجعه تقریبا "بخارپز" شده اند کشف کردند که گرمای بسیار بالای ناشی از فوران آتشفشان که حدود 300 درجه سانتیگراد تخمین زده شده بافت مغز این مردم را پخته است.
براساس گزارش تی. جی. 1، به گفته این محققان، رطوبت ناشی از بخارشدگی بافتها با خاکسترهای آتشفشانی آمیخته و موجب شده است که یک پوسته محافظتی استخوانهای این مردم را از تجزیه شدن محافظت کند. به همین دلیل تا این زمان امکان شناسایی این اجساد به صورت سنگ شده وجود دارد.
به گزارش مهر، حدود یکماه قبل کارگزاران بیمه Willis Group Holdingsبا طبقه بندی آتشفشانهای پرخطر اروپا نشان دادند که این آتشفشان اولین آتشفشان پر خطر این قاره است که در اثر فوران می تواند 8 هزار قربانی، 13هزار مجروح و خساراتی بالغ بر 24 میلیارد دلار برجای بگذارد.
نظر شما