حشمت الله فلاحت پیشه در گفتگو با خبرنگار پارلمانی مهر، قطعنامه اخیر اتحادیه اروپا علیه ایران را در راستای اقدام کنگره آمریکا دانست و اظهارداشت: آنها در تحریم های پیشقراول سعی می کنند آن دسته از تحریم هایی را که نتوانستند در قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد بگنجانند، به نوع دیگری بر ایران تحمیل کنند.
وی ادامه داد: معتقدم عملا این اقدامات به معنای ورود کشورهای غربی به فضای توام با تنش با جمهوری اسلامی است و آنها تلاششان این است که از موضع برتر، ایران را وادار به مذاکره برای مسائل مختلف از جمله بحث هسته ای کنند.
فلاحت پیشه یادآور شد: نکته جالب این تحریم ها این است که از حالت هوشمند خارج شده و سعی می کنند جمهوری اسلامی را به صورت مستقیم نشانه بگیرند، تحریم هایی از قبیل مسائل مربوط به کشتیرانی، حمل ونقل و امور بانکی و بیمه ای نشان می دهد آنها به دنبال ضربه به اقتصاد، اشتغال و مسائل عمرانی و موضوعاتی از این قبیل هستند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: به نظر من کشورهای غربی با این نوع تحریم ها که آینده توسعه مدار کشور ایران را نشانه می گیرند، عملا مردم ایران را به حقانیت بیشتر مواضعشان می رسانند.
نماینده اسلام آباد غرب گفت: اگر آنها مدعی هستند که برنامه هسته ای یا موشکی ایران تهدید است می توانند تحریم ها را حول همین مسائل لحاظ کنند اما هم اکنون که آنها وارد سایر حوزه ها شده اند این به معنای آن است که آینده ملت ایران را تحت تاثیر منفی قرار دهند.
وی افزود: البته تحریم هایی که اخیرا به تصویب رسیده است همان مواردی است که در سالهای گذشته به صورت کج دار و مریز دنبال می کردند و در دو سه سال اخیر این تحریم ها در حال اعمال شدن است. معتقدم جمهوری اسلامی ایران و مشخصا مردم ایران در مقابل این تحریم ها با پافشاری بر حقانیت خودشان باید به یک نگرش وحدت گرایانه برسند.
فلاحت پیشه تصریح کرد: شرایط کنونی اتحادیه اروپا و بحران اقتصادی که وجود دارد و اعتراضات شرکت های اروپایی و آمریکایی نشان می دهد که یکی از تبعات این تحریم ها برای آنان، تحریم خودشان است. نکته دیگر این است که جمهوری اسلامی ایران دارای شرایطی است که این شرایط غیر قابل چشم پوشی است. جایگاه ایران در ترانزیت، نفت و گاز و جایگاه توسعه ای و سیاسی ایران در منطقه حائز اهمیت است و جایگاهی نیست که بشود آن را با چند قانون تحریم، به تزلزل واداشت.
وی گفت: من هنوز معتقدم کشورهای غربی هنوز زمان دارند که ایران را به عنوان یک واقعیت به رسمیت بشناسند و رابطه متعادلی را با ایران برقرار کنند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مچلس با بیان اینکه عزمی که وجود دارد بر این است که برنامه هسته ای کشور ادامه پیدا می کند، گفت: طبق تاریخی که از کشورهای غربی و رفتار آنان از 5-6 سال گذشته سراغ داریم این است که اگر در زمان کنونی برنامه هسته ای خود را تعطیل کنیم، آنها بلافاصله برنامه های علمی و توسعه ای دیگر ما را هدف قرار می دهند.
وی ادامه داد: کشورهای غربی به اسم موضوع هسته ای سعی دارند برنامه توسعه در ایران را مختل کنند. از آنجا که ایرانیان این خاکریز اول را جدی گرفته اند و از این مسئله کوتاه نمی آیند، احساس می کنند که اگر از این خاکریز هسته ای کوتاه آیند دیگر جنبه های علمی آنان تحت تحریم قرار می گیرد.
فلاحت پیشه گفت: معتقدم در شرایط کنونی تنها راهی که اعضای شورای امنیت و کشورهای غربی برای ایرانیان باقی گذاشته اند همین راه مقاومت است آنان عملا راه دیگری باقی نگذاشتند.
وی تاکید کرد: این احساس در ایرانیان که غرب می خواهد آنان را از صدها رشته علمی و فناوری محروم کند، باعث شده است که آنان به رغم اختلاف نظرهای سیاسی خاصی که در کشور وجود دارد، در موضوع هسته ای متحد باشند و این وحدت باعث شده که سیاست های خشن کشورهای غربی در قبال ایران به نتیجه نرسد.
نظر شما