امید عزیزی در گفتگو با خبرنگار مهر در رشت افزود: بیشتر مردم نسبت به صنایع دستی اصیل گیلان شناختی کامل ندارند و معمولا هنگام خرید به قیمت ارزان تر و تنوع محصول توجه می کنند این درحالیست که اگر اطلاعات عمومی نسبت به صنایع دستی گیلان افزایش یابد، بی شک فروش این محصولات هم افزایش خواهد یافت.
وی اظهار داشت: سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درتلاش است با بکارگیری شیوههای گوناگون از جمله چاپ بروشور، تهیه جزوات اطلاع رسانی، استفاده ازامکانات رسانه های گروهی، برپایی نمایشگاههای فصلی و اجرای طرحهای پژوهشی در زمینه تنوع آفرینی در تولید صنایع دستی وبسته بندی این محصولات، بر اطلاعات عمومی مردم و فعالان صنایع دستی نسبت به این هنر و صنعت بیافزاید.
رئیس میراث فرهنگی گیلان با تاکید بر اینکه ورود بی رویه محصولات صنایع دستی خارجی به ویژه صنایع دستی چینی، بازار صنایع دستی گیلان را با مشکلات حادی روبرو کرده است، گفت: این محصولات به صورت قاچاق وارد کشور و به فراوانی در همه مناطق گیلان یافت می شود، در حالیکه صنایع دستی محسوب نمی شوند.
وی عنوان کرد: این محصولات با دستگاه ساخته می شوند و در واقع چون به صورت انبوه و با بکارگیری اندک از نیروی کار تولید می شوند، ارزان تر و فراوان ترند و چون به شکلهای مختلف و با بسته بندی عرضه می شوند، نظر مشتری را بیشتر جلب می کنند.
عزیزی هشدار داد: اگر برای جلوگیری از ورود محصولات به ظاهر صنایع دستی چینی فکری نشود آینده نه چندان مطلوبی در انتظار صنایع دستی گیلان است و بی شک این محصولات با سابقه و اصیل، درکوران هجوم محصولات خارجی تاب مقاومت نخواهند داشت.
وی همچنین با اشاره به لزوم مقابله جدی با عرضه این محصولات یاد آور شد: براساس مصوبه هیئت دولت در سفر استانی به اصفهان در خصوص ممنوعیت عرضه و فروش صنایع دستی خارجی در شهرهای تاریخی، از این کار در شهرک تاریخی ماسوله جلوگیری می شود، اما در دیگر مناطق گیلان، به علت اینکه تعداد مراکز فروش محصولات صنایع دستی زیاد و در عین حال پراکنده است، در عمل نمی توان به صورت موثر وارد عمل شد.
نظر شما