به گزارش خبرنگار مهر، کیومرث هاشمی در نشست خبری که بیش از ظهر روز سه شنبه در وزارت آموزش و پرورش با محوریت نخستین المپیک دانش آموزی برگزار شد، با تشریح فعالیتهای سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش گفت: امسال برای اولین بار از سوی دفتر سلامت این وزارتخانه از طریق مربیان ورزش و بهداشت برای دانش آموزان شناسنامه سلامت تنظیم و اگر امکانات فراهم شود به دوره پیش دبستانی نیز تعمیم داده می شود.
قائم مقام تربیت بدنی و سلامت وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به این سئوال خبرنگار مهر که " با توجه به اینکه در حال حاضر شناسنامه سلامت زیر نظر آموزش و پرورش استثنایی و با همکاری وزارت بهداشت صادر می شود آیا آنچه که شما به عنوان شناسنامه سلامت نام می برید متفاوت با آن است؟" گفت: شناسنامه سلامت قبلا برای تعداد محدودی از دانش آموزان یعنی حدود دو میلیون دانش آموز اول ابتدایی صادر می شده اما ما آن را به حدود 13 میلیون دانش آموز یعنی از اول ابتدایی تا پایان دوره متوسطه تعمیم می دهیم و همه دانش آموزان از این پس شناسنامه سلامت زیر نظر دفتر سلامت ما دریافت می کنند.
وی درباره اینکه اکنون که آموزش و پرورش تنها امکان صدور شناسنامه سلامت برای یک میلیون دانش آموز را دارد و پوشش طرح سنجش سلامت در پایه اول ابتدایی نیز کامل نیست و مسئولان آموزش و پرورش استثنایی هم اعلام کرده اند نزدیک به هشت درصد دانش آموزان در این طرح شرکت نمی کنند، نحوه تعمیم این طرح به تمام دانش آموزان چگونه است گفت: آموزش و پرورش استثنایی شرایط خاصی دارند و ناهنجاریهای خاص خود را دنبال می کنند و برای اینکه یک دانش آموز استثنایی را معاینه کنند شاید بیش از دو ساعت زمان صرف کنند. ضمن اینکه آموزش و پرورش استثنایی متولی این امر نیست و شناسنامه سلامت توسط دفتر سلامت وزارت آموزش و پرورش تهیه می شود.
این در حالی است که طرح سنجش سلامت و تهیه شناسنامه سلامت دانش آموزان هر ساله توسط سازمان آموزش و پرورش استثنایی و وزارت بهداشت در تابستان برای نوآموزان پایه اول ابتدایی در پایگاههای سنجش سلامت اجرا می شود و نتایج آن در اختیار دفتر سلامت آموزش و پرورش قرار می گیرد. همچنین متولی بودن آموزش و پرورش استثنایی به معنای سنجش دانش آموزان با شرایط ذهنی خاص و ویژه نیست و این طرح برای تمامی دانش آموزان پیاده می شود.
بکارگیری مربیان شنا از بخش خصوصی
قائم مقام وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار مهر مبنی بر اینکه " با توجه به کمبود مربی ورزش در کشور چه کسانی قرار است به دانش آموزان ورزش شنا آموزش دهند و اصولا چند درصد از معلمان ورزش مدارس به آموزش شنا مسلط هستند؟" گفت: ما از کسانی که کارت مربیگری شنا توسط فدارسیون شنا گرفته اند استفاده می کنیم، البته الویت ما با مربیان ورزش خودمان است که در این زمینه سابقه دارند. ما می خواهیم حقوق به این افراد بدهیم، حال می خواهد مربی ورزش خودمان باشد یا از بخش خصوصی استفاده کنیم، مشکلی در این زمینه اصلا وجود ندارد.
وی با اشاره به استخدام 12 هزار مربی تربیت بدنی طی سال جاری گفت: نفرات استخدامی پاسخگوی ورزش مدارس هستند، ضمن اینکه الویت ما مدارس ابتدایی هستند. چرا که هم اکنون مدارس راهنمایی و دبیرستان معلم دارند و در صورت کمبود به معلمان موجود اضافه کاری داده می شود.
بازگشایی دوباره همه کانونهای اصلاح ناهنجاری قامتی دانش آموزان
هاشمی با بیان اینکه برخی از دانش آموزان در مهارتهای بنیادی همچون پریدن و جهیدن مشکل دارند و این مشکل را می توان در بازی برخی از فوتبالیستها مشاهده کرد، گفت: یکی از مشکلات دانش آموزان ناهنجاریهای اسکلتی و قامتی است که درصددیم در مسابقات المپیک طی یک طرح تحقیقاتی میزان شیوع این ناهنجاریها را در چهار هزار دانش آموز ورزشکار بررسی کنیم و طی سال تحصیلی نیز پژوهشها در این زمینه را در سطح دانش آموزان عادی به شکل یک طرح ملی طی هشت ماه دنبال کنیم.
قائم مقام تربیت بدنی و سلامت وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به این که این طرح در وضعیتی که 20 کانون اصلاح ناهنجاری های قامتی و اسکلتی موجود در کل کشور بیش از دو سال است به دلیل کمبود اعتبار تعطیل شده اند، چگونه قرار است اجرا شود گفت: این کانونها تعطیل نیستند، بلکه فعالیتشان به دلیل کمبود اعتبارات کمتر شده است که با جلسه ای که با وزیر آموزش و پرورش داشتیم، قرار شد اعتبارات لازم تامین شود.
هاشمی درباره اینکه چه میزان اعتبار برای بازگشایی این کانونها در نظر گرفته اید گفت: کل کانونهای موجود را فعال می کنیم و هر میزان اعتبار نیاز داشته باشد تخصیص می دهیم.
وی در پاسخ به سئوال دیگری که " چگونه است که مشکلات اعتباری وزارت آموزش و پرورش به یکباره در این 6 ماه حل شده است؟ " گفت: در دوره وزارتهای قبلی الویت وزیران ورزش نبوده اما هم اکنون یکی از الویتهای اصلی وزیر آموزش و پرورش، ورزش است و بارها این موضوع را مطرح کرده اند که تذهیب، تحصیل و ورزش.
آمار موجود فقر حرکتی و ناهنجاری اسکلتی دانش آموزان را قبول ندارم
قائم مقام تربیت بدنی و سلامت وزیر آموزش و پرورش درباره فقر حرکتی و ناهنجاری اسکلتی دانش آموزان که بیش از این از سوی مراجع رسمی آموزش و پرورش بیش از 50 درصد در کشور اعلام شده بود و به تائید مسئولان آموزش و پرورش نیز رسیده بود گفت: من اصلا این آمار را قبول ندارم. ما این تحقیقات را انجام می دهیم که پاسخی به آمار موجود داده باشیم.
ویافزود: البته شاید این آمار صحت داشته باشد؛ باید میزان صحت آن را بررسی کرد و سپس پاسخ دقیق ارائه کنیم.
هاشمی در پاسخ به این سئوال که آیا گروه خاصی را برای این پژوهش در نظر دارید؟ گفت: بله، متخصصان دانشگاهی این پژوهش را در سطح ملی و بر روی همه دانش آموزان اجرا می کنند و پیش بینی ما این است که در یک پروسه هشت ماهه نتایج تحقیق را اعلام کنیم تا دغدغه ها در این زمینه از بین برود.
نظر شما