به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر مرضیه وحیددستجردی در بخش هایی از این بخشنامه به شرح مفصلی از مهم ترین چالشهای فرهنگی موجود در سطوح مختلف وزارت بهداشت پرداخته است.
وی لزوم اتفاق نظر بر تعریف واحدی از فرهنگ، تعیین متولی برای برنامه های فرهنگی هم زمان با تهیه برنامه ها، تغییرات ناموفق ساختار فرهنگی در سطوح مختلف مدیریتی، عدم رعایت رفتار حرفه ای در شقوق مختلف، وجود بینش منفی به بخشهایی از فرهنگ، در حاشیه قرار داشتن فرهنگ در برنامه ریزی ها، روحیه خمودگی در بعضی افراد، احساس بی نیازی از آموزش فرهنگی در طبقات مختلف، کم رنگ بودن حس هویت ملی، کمبود انگیزه های درونی قوی بین مخاطبان برای حرکت در عرصه های گوناگون و ضعف در برقراری ارتباطات اجتماعی محترمانه و سازنده را از جمله مهمترین چالش های موجود در برنامه های فرهنگی برشمرد.
وزیر بهداشت در ادامه این بخشنامه به طرح حوزه ها و راهکارهایی برای نیل به اهداف برنامه های فرهنگی اشاره کرده و بر توجه بیشتر به جایگاه فعالیتهای فرهنگی در سطح دانشگاه ها نظیر آموزش غیرمستقیم در مقولات فرهنگی، شناسایی و معرفی الگوهای برجسته در سطوح مختلف، استفاده از نظرات کارشناسی در حوزه آموزش و پژوهش، ایجاد توانمندی در اعضای هیئت علمی در زمینه فرهنگ تاکید کرد.
دکتر وحیددستجردی در بخش دیگری از این بخشنامه توجه به حوزه های مختلفی همچون اعتقادی، تعهد و رفتار حرفه ای، ارتباطات اجتماعی، پژوهش های فرهنگی، مطالعات و اطلاعات عمومی را ضروری دانست.
وی وجود حس سر زندگی و نشاط در بین اساتید و دانشجویان، ایجاد احساس تعلق و عضویت در خانواه دانشگاه، جشنواره های متعدد آموزشی و دانشجویی را از جمله موارد مهم حوزه ارتباطات اجتماعی برشمرد.
وزیر بهداشت، پژوهش در عرصه فرهنگ، متناسب با نیازهای جامعه را از اهداف ضروری در سطح دانشگاه ها دانست و از راهبردهای ترویج حوزه پژوهش های فرهنگی به ایجاد جایگاه این مقوله در دانشگاه ها و تاسیس پژوهشکده های فرهنگی و معرفت دینی اشاره کرد.
دکتر وحیددستجردی فراهم سازی امکان دسترسی دانشگاهیان به منابع عمومی را گامی موثر در توسعه فرهنگی دانشگاه ها ذکر کرد و به گسترش کرسی های معرفت نظری در شعب مختلف علوم و ایجاد زمینه تعامل بیشتر با سایر دانشگاه ها به منظور برخورد اساتید و دانشجویان با رشته های دیگر در حوزه مطالعات و اطلاعات عمومی تاکید کرد.
نظر شما