به گزارش خبرگزاری مهر، محمد جواد سروش معاون مبارزه با آفات در سازمان حفظ نباتات ضمن اعلام این مطلب افزود: از این سطح حدود 750 هزار هکتار با استفاده از تجهیزات غیر شیمیایی مانند تله ها و جلب کننده ها، کنترل آفات صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه سطح مبارزه بیولوژیک علیه آفات و بیماریها در اراضی کشاورزی حدود 38.5 درصد از برنامه پایانی چهارم توسعه جلوتر است، گفت: در سال آخر برنامه چهارم 220 هزار هکتار مبارزه بیولوژیک با آفات و بیماریها در اراضی کشاورزی هدف گذاری شده بود.
سروش به ثبت 14 عامل بیولوژیک در سال زراعی گذشته اشاره و آن را گامی بزرگ در عرصه مبارزه بیولوژیک در بخش کشاورزی توصیف کرد.
وی در ادامه، مبارزه با سن مادر در مزارع گندم را مورد تاکید قرار داد و اظهار داشت: امسال مبارزه با سن مادر در مقایسه با سال زراعی گذشته 2 برابر شده است.
سروش همچنین سطح مبارزه با سن گندم در سال جاری را 640 هزار هکتار عنوان کرد و آن را مرهون مدیریت و تلاش شبکه های مراقبت دانست.
وی در مورد بیماری زنگ زرد گندم نیز گفت: سال زراعی 89-88 بالغ بر 550 هزار هکتار از اراضی کشاورزی با بیماری زنگ زرد گندم مبارزه شده است.
سروش افزود: با توجه به اینکه امسال 22 استان کشور بالای 140 درصد از حد متوسط، بارندگی داشته اند، بروز پدیده زنگ زرد در مزارع گندم را اجتناب ناپذیر دانست.
وی در همین حال مبارزه شیمیایی با آفات و بیماری ها در اراضی کشاورزی را رو به کاهش دانست و گفت: سطح مبارزه شیمیایی از 11 میلیون هکتار در سال زراعی 88-87 به 10 میلیون هکتار در سال زراعی 89-88 کاهش داشته است.
سروش در زمینه کنترل ملخ صحرایی، ایران را از کشورهای موفق در عرصه بین المللی دانست و اظهار داشت: در سال زراعی جاری، این آفت در سطح 5500 هکتار از اراضی کشاورزی جیرفت و کهنوج کنترل شده است.
به گفته دکتر سروش، از ابتدای سال زراعی 89-88 تاکنون در سطح 70 هزار هکتار با ملخ بومی نیز مبارزه شده است.
نظر شما