به گزارش خبرگزاری مهر، بهروز بخارائیان- پژوهشگر مهندسی پزشکی در تشریح این طرح گفت: بر اساس آمار، تعداد بیماران مبتلا به کم توانی ذهنی در جوامع مختلف یک تا دو درصد جمعیت است و این گروه کسانی هستند که بهره هوشی زیر 70 و با علت مرضی دارند.
وی افزود: با توجه به یافته های محققان، تقویت بخش حافظه کاری مغز علاوه بر بهبود هوش در کنار آن موجب موفقیت تحصیلی می شود از این رو در این طرح نوعی نرم افزار که برای این منظور طراحی و تدوین شده بود را در 12 کودک کم توان ذهنی شامل دو گروه شاهد و گروه تمرین آزمایش کردیم.
بخارائیان اضافه کرد: با بررسی نتایج توسط آزمونهای استاندارد حافظه کاری مشخص شد که در گروه تمرین کننده با نرم افزار به طور متوسط 30 درصد بهبودی حاصل شده است.
پژوهشگر طرح، نرم افزار را شامل پنج کار طراحی شده در دو بخش حافظه دیداری و شنیداری ذکر کرد و گفت: این آزمونها به گونه ای طراحی شده اند که با ترتیب و زمان بندی مشخص و دقیق طی جلسات سی دقیقه ای، موجب تقویت حافظهکاری می شوند، علاوه بر آن استفاده از شخصیت های کارتونی و نوع طراحی نیز به گونهای بوده است که کودک به صورت بازی کردن از آن استفاده می کند.
وی افزود: ویژگی های این طرح در مقایسه با تحقیقات مشابه خارجی، علاوه بر فارسی کردن زبان نرم افزار، بررسی آن در کودکان کم توان ذهنی بوده است.
نظر شما