۱۳ تیر ۱۳۸۹، ۹:۳۳

مبینی:

دلیل کمبود سرمایه گذار در هرمزگان نبود پیوست فرهنگی و امنیتی در استان است

بندرعباس - خبرگزاری مهر: مدیرکل دیوان محاسبات هرمزگان گفت: یکی از دلایل مهم کمبود سرمایه گذاری خارجی در استان عدم پیوست فرهنگی - امنیتی برای سرمایه گذاری است که باید این مشکلات رفع شود.

به گزارش خبرنگار مهر در بندرعباس ساسان مبینی دهکردی شامگاه شنبه در جلسه شورای اسلامی شهر بندرعباس بیان کرد: شهر بندرعباس با توجه به قدمت تاریخی و فرهنگی می تواند یکی از مراکز مهم در این زمینه در کشور باشد که متاسفانه در حال حاضر دچار بحران فرهنگی شده و هیچ توجهی نسبت به این مسئله نمی‌شود.

وی افزود: استان هرمزگان با کسب 43 هزار میلیارد تومان درآمد در سال گذشته و وصول 60 درصد از درآمدهای گمرکی کشور هنوز نتوانسته جایگاه اصلی خود را پیدا کند. 

وی بیان کرد: بندرشهید رجایی 2.5 میلیون TEU ترانزیت کالا داشته و پیش بینی می شود در سال جاری درآمد استان به 475 میلیارد تومان برسد.

مدیرکل دیوان محاسبات هرمزگان ادامه داد: این رقم‌ها نشان از ظرفیت بالا و توانمندی استان در جذب درآمد و توسعه است که می توان به خوبی و شایستگی از آن استفاده کرد.

مبینی اظهار داشت: 13.9 میلیارد تومان مصوب سرمایه گذاری خارجی در سال گذشته بوده است که با توجه به ظرفیت استان رقم قابل توجهی نبوده است.

مدیرکل دیوان محاسبات تاکید کرد: جذب سرمایه استان از منابع دولتی با توجه به تولید ناخالص داخلی 1.7 درصد کشور است که اصلا شایسته استان نیست.

مبینی افزود: میزان اسناد معوق ناسوده بانکی استان در سال گذشته چهار هزار میلیارد تومان بوده که با یک برنامه ریزی صحیح و جبران آن می توان به یک شاخص بانکی خوب دست پیدا کرد.

وی خاطر نشان کرد: میزان اعتبار طرح‌های مهم رها شده 14 میلیارد تومان بوده و یکی از عمده مشکلات استان صرف منابع استان برای پروژه های ملی است که باید از خود اعتبارات ملی استفاده شود.

تغییر کاربری های غیرمجاز و ساخت و سازهای غیر قانونی در بندرعباس

مدیرکل دیوان محاسبات هرمزگان در خصوص مشکلات شهری بندرعباس نیز بیان کرد: تغییر کاربری های غیرمجاز و تخلفات ساخت و ساز که در بندرعباس صورت می گیرد بندرعباس را تبدیل به یک شهر کوچک با معضلات شهری کلان کرده است.

مبینی از دیگر ضعفهای استان را ضعف شدید علوم انسانی متخصص و متعهد دانست و افزود: باید یک حلقه ارتباطی مناسب در بین دستگاه‌های استان برای رفع مشکلات با حضور کارشناسان به‌وجود بیاید.

وی بیان کرد: در تدوین و تهیه سند راهبردی استان، شهرداری به عنوان یکی از عناصر اصلی که با مردم ارتباط مستقیم دارد می تواند با کارشناسی دقیق تصمیم گیری و طرح‌های خود را عنوان کند.

مدیرکل دیوان محاسبات هرمزگان با اشاره به اهمیت ارتباط میان دستگاه‌ها با شهرداری گفت: برقراری ارتباط میان دستگاه‌ها و شهرداری می تواند باعث بدست آمدن اطلاعات دقیق‌تری در مورد مشکلات و معضلات شهری شود.

مبینی با تاکید بر اینکه برای رفع موقت مشکلات شهر بندرعباس می‌توان با تقویت منابع و با استفاده از راهکارهای قانونی معضلات را برطرف کرد، تصریح کرد: پیگیری وصول مطالبات شهرداری که شامل بدهی‌ها و تعهدات دستگاه‌های مختلف می‌شود می تواند اولین اقدام این ارگان برای رفع مشکلات و معضلات شهری باشد.

معرفی دستگاه های متخلف در پرداخت مطالبات به شهرداری به مراجع قضایی

مدیرکل دیوان محاسبات هرمزگان افزود: در صورت عدم پرداخت مطالبات دستگاه‌ها به شهرداری با همکاری دیوان محاسبات دستگاه‌ها مربوطه به مراجع قضایی معرفی می شوند.

مبینی بیان کرد: یکی از راه های کسب درآمد برای شهرداری ایجاد تفاهمنامه با دستگاه‌های اجرایی برای محول کردن انجام پروژه ها به شهرداری به صورت  پیمانکار است.

کد خبر 1111459

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha