شهرام پیشه ور در گفتگو با خبرنگار مهر در همدان با بیان اینکه مبارزه علیه آفت سن گندم از 20 تا 80 درصد خسارت احتمالی را کاهش داد، گفت:در این مدت مشارکت کشاورزان، توسعه و فعالیت شبکههای مراقبت و بخش خصوصی موجب افزایش مبارزه علیه آفت گندم شدند.
پیشه ور افزود: شبکه مراقبت با به کارگیری کارشناسان بخش خصوصی باعث افزایش 50 هکتاری سطح مبارزه با آفت سن در مزارع استان همدان شده است.
وی اظهار داشت: سن گندم به صورت کمی شامل خشک کردن جوانه مرکزی، خشک کردن و سفید کردن سنبلهها توسط سن مادر و به صورت کیفی از جمله سنزدگی دانهها توسط پورهها و سنهای نسل جدید به گندم خسارت وارد میکند.
پیشهور اضافه کرد: مبارزه علیه سن مادر در 25 هزار هکتار و مبارزه علیه سن پوره در 125 هزار هکتار از اراضی گندم استان انجام شده است.
معاون حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان همدان خاطرنشان کرد: گسترش و طغیان سن گندم در اثر تخریب مراتع به عنوان زیستگاههای دائمی این حشره و تبدیل آنها به اراضی دیم کم بازده و فراهم آوردن بستر زیست مناسب تر برای تغذیه و تولید مثل آن، مصداق خوبی برای نشان دادن چگونگی ایجاد یک آفت در اثر تغییر اکوسیستم توسط انسان است.
نظر شما