به گزارش خبرگزاری مهر، حمید قاسمیامیر اظهار داشت: شرکت تعاونی سهام عام شرکتی است که بر اساس قانون تجارت و با رعایت محدودیتهای مندرج در قانون سیاستهای اصل 44 تشکیل می شوند.
مدیرکل تعاونیهای نوع جدید وزارت تعاون با اشاره به شرکتهای تعاونی متعارف که بر اساس قانون تعاون سال 1350، قانون سال 1370و اصلاحیه قانون تعاون سال 1377 تشکیل شده و در آن هرکس یک حق رای دارد، اظهار داشت: در شرکتهای تعاونی سهام عام هرکس به میزان سهام خود حق رای دارد و این امر موجب گسیل سرمایه های مردمی به سوی بخش تعاون می شود.
قاسمی امیر به تعاونیهای فراگیر ملی اشاره کرد و یادآور شد: این تعاونیها در دو قالب تعاونی متعارف و تعاونی سهامی عام و به منظور فقرزدایی تشکیل می شوند، البته 70 درصد اعضای این تعاونیها در بدو تاسیس باید از 3 دهک پایین درآمدی جامعه باشند.
وی افزود: این افراد شامل اقشار زیر پوشش کمیته امداد، بهزیستی، عشایر، روستائیان و سایر افرادی است که اطلاعات آنها توسط وزارت رفاه و تامین اجتماعی تایید شود.
این مقام مسئول بخش تعاون ضمن تاکید بر معرفی پروژه توسط هیئت موسس تعاونیهای نوع جدید، بیان داشت: سقف تملک سهام در شرکتهای تعاونی سهام عام برای اشخاص حقیقی نیم درصد، برای اشخاص حقوقی 5 درصد و برای تعاونیهای فراگیر ملی و شرکتهای تعاونی سهامی عام 10درصد است.
مدیرکل دفتر امور تعاونیهای نوع جدید وزارت تعاون ادامه داد: در شرکتهای تعاونی سهامی عام موسسین باید 35 درصد از میزان سهامی که مقرر کرده اند را نقدا پرداخت و گواهی آن و سپس مجوز لازم را از سازمان بورس و اوراق بهادار دریافت و مجوز اعلامیه پذیره نویسی را از اداره ثبت شرکتها دریافت کنند.
وی عنوان کرد: چنانچه سرمایه شرکتهای تعاونی سهام عام کمتر از 10 میلیارد ریال باشد از ثبت نزد سازمان بورس اوراق بهادار معاف بوده و در مدت زمان 3 روز می توانند نامه معافیت از ثبت را از سازمان بورس اوراق بهادار دریافت نمایند.
قاسمی امیر در رابطه با تعاونیهای سهام عدالت نیز اظهار داشت: تاکنون برخی از شرکتهای سرمایه گذاری سهام عدالت که قبلا دارای ماهیت حقوقی شرکت سهامی خاص بوده اند به شرکت تعاونی سهام عام تبدیل شده اند. البته در این راستا وزارت تعاون با مخالفتهای بسیاری مواجه بوده و لیکن در این راستا عقب نشینی نکرد و خواستار اجرای مفاد قانون سیاستهای کلی اصل 44 است.
نظر شما