به گزارش خبرنگار مهر در دماوند، گاز از جمله مواهب بیشمار خداوند است و کشف آن حاصل تلاش و فعالیتهای چند ساله زمین، است که امروزه سهولت در انجام بسیاری از فعالیتهای اقتصادی، اجتماعی و بعضا سیاسی را برای ملل مختلف میسر می سازد.
اما پیرامون استفاده از این سوخت مناسب می بایست هم در داخل منازل و هم در سطح کلان عملیاتهای گازرسانی، دقت لازم را مبذول داشت تا هرگز شاهد روی خشن و نامهربان ناشی از بی احتیاطی استفاده از گاز طبیعی نباشیم.
مکان لوله های قدیمی مشخص نیست!
معاون اداره گاز شهرستان دماوند سه شنبه شب در نشست مدیریت بحران این شهرستان طی سخنانی خاطرنشان کرد: دستگاهها و ادارات مختلف خدمات رسان در سطح شهرستان دماوند می بایست پیش از آغاز عملیاتهایی نظیر آسفالت ریزی، حفر زمین و تسطیح معابر با مسئولان اداره گاز هماهنگیهای لازم را انجام دهند.
محمدحسن صالحیان در تشریح دلایل لزوم شکل گیری این هماهنگیها عنوان کرد: عمده دلیل لزوم ایجاد این هماهنگیها احتمال وجود لوله های گازرسان در زیر مکان معین شده جهت اجرای طرحهای خدماتی است.
این مسئول ادامه داد: اداره گاز در گذشته به سبب ارائه خدمات گازرسانی اقدام به عملیاتهای لوله گذاری کرده که امروز مکان یابی دقیق این تاسیسات امری دشوار و گاه غیر ممکن می نماید زیرا در آن برهه زمانی عوارضی مشخص در اطراف اماکن مذکور وجود نداشت و در نتیجه نقشه برداری دقیقی در این زمینه صورت نگرفته است.
وجود تنها 200 شیر گاز اصلی در شهر 36 هزار نفری
وی وجود 200 شیر اصلی شهری را در دماوند ناکافی دانست و افزود: در حال حاضر شهر بزرگی مانند دماوند با 36 هزار نفر جمعیت تنها دارای 200 شیر شهری اصلی است که این کاستی در حین بروز بحران می تواند خطرآفرین باشد.
صالحیان بیان داشت: معضل یادشده محدود به شهر دماوند نیست و در روستایی مانند "وسکاره" رودهن نیز 20 سامانه شیر اصلی ایجاد شده بود که امروز تنها یکی از آنها قابل مشاهده است که دلیل اصلی ایجاد این معضلات شهری و روستایی عملیاتهای خدمات رسانی دستگاههای مختلف بدون هماهنگی با اداره گاز است.
معاون اداره گاز شهرستان دماوند با قیاسی بین لوله های فولادی و پلی اتیلنی اظهار داشت: لوله های پلی اتیلنی در هنگام آسیب دیدگی به سرعت محل تخریب را با فوران شدید گاز نشان می دهند اما لوله های فولادی زخمی شده پس از چند سال نشتی گاز به زحمت قابل شناسایی هستند که متاسفانه بیشتر مناطق شهرستان دماوند از طریق لوله های فولادی گازرسانی شده اند.
این مسئول با بیان اینکه ایجاد زیرساختها پیش نیاز انجام عملیاتهای گازرسانی است، گفت: یکی از دلایل عدم تکمیل گازرسانی به مناطق مختلف شهرستان دماوند فقدان زیرساختهای لازم برای اجرای عملیات است که امیدواریم این مهم از سوی مسئولان مورد توجه واقع شود.
شهرستان دماوند با مساحتی حدود ۱۸۸ هزار هکتار در محدوده شهرستانهای فیروزکوه، آمل، ورامین، گرمسار و تهران قرار دارد که متوسط ارتفاع آن از سطح دریا حدود دو هزار متر است و بر طبق نتایج سرشماری سال ۱۳۸۵مرکز ملی آمار ایران تعداد 27 هزار و 418 خانوار شامل 96 هزار و 860 نفر در این شهرستان سکونت دارند.
نظر شما