به گزارش خبرگزاری مهر، شبکه خبری "ان پی آر" در گزارشی از وضعیت اتحادیه اروپا اعلام کرد: الگوی اجتماعی اتحادیه اروپا مبتنی بر برقراری رفاه اجتماعی و اقدامات عام المنفعه، به علت بالا بودن قروض ملی کشورهای عضو و اجرای برنامه های سختگیرانه صرفه جویی، دچار فرسایش شده و قدرت گیری مجدد آلمان نگرانی هایی را در اذهان شرکای این اتحادیه ایجاد نموده است.
این گزارش می افزاید یورو واحد پول شانزده کشور اروپایی، تحت تاثیر رکود اقتصادی در جهان و عدم وجود سیاستی مشترک و قابل اجرا بین کشورها متزلزل شده است. از بین 27 کشور عضو اتحادیه اروپا تنها شانزده کشور با داشتن واحد پول یورو موافقت نموده اند و احساس وحشت و نگرانی فزاینده ای نسبت به عدم موفقیت تلاشهایی که جهت متحد کردن اروپا از دوران بعد از جنگ جهانی آغاز شده، وجود دارد.
اروپا بعد از جنگ به سرعت تلاش نمود گذشته ها را فراموش و الگویی اروپایی را در برابر روش آمریکایی به جهانیان عرضه کند، اما با فروپاشی دیوار برلین و متحد شدن دوباره آلمان شرقی و غربی، نگرانی از قدرت گیری مجدد این کشور اذهان اروپائیان را به خود مشغول نمود.
کشورهای اروپا با این شرط با اتحاد آلمان شرقی و غربی موافقت نمودند که آنها "مارک" خود را کنار گذاشته و به واحد مشترک پول اروپا بپیوندند، اما توافقنامه مزبور شروطی را در برداشت که آلمانها تحمیل کردند و شامل مقررات سختگیرانه جهت اجرای سیاستهای مالی و پائین نگه داشتن میزان کسری بودجه می شد.
بنا به این گزارش، یورو در واقع پدیده ای سیاسی بود نه اقتصادی و نتیجه ترس اروپائیها از قدرت گرفتن ملی گرایی آلمان و پیشگیری از نگرانی بیش از حد آلمانها از تورم بود. لیکن حقیقت این است که یورو واحد پولی بدون رهنمود مالی و اقتصادی مشترک از سوی کشورهای اروپایی است. علت ضعف یورو عدم تمایل کشورهای عضو اتحادیه اروپا به تسلیم حق مالکیت ملی خود می باشد. گرچه اتحادیه اروپا تشکیلات اداری و پارلمان خود را داشته و بودجه خود را کنترل نموده و قوانینی جهت اجرا در سراسر کشورهای عضو این اتحادیه به تصویب می رساند، اما قدرت حقیقی هنوز در دست یکایک کشورهای عضو است.
در این گزارش تحلیلی آمده است که اتحادیه اروپا بدون داشتن استراتژی مشترک با چالشهای قرن 21 یعنی توسعه، جهانی شدن و موج مهاجرین از خارج از اروپا مواجه شده موجب بروز اختلاف بیشتر بین کشورهای عضو این اتحادیه گردیده است.
برخی سیاستمداران اروپایی می گویند که شهروندان اتحادیه اروپا جامعه جهانی را تهدیدی برای موجودیت خود دانسته و نگران تحولات در جامعه جهانی می باشند. جو حاکم بر اروپا به تدریج نشانگر جدا شدن کشورهای عضو از یکدیگر می باشد. کل جهان در جهتی جوانتر ولی اروپا پیرتر می شود. جهان در انتظار آینده ای بهتر بسر می برد و ولی اروپا در انتظار آینده ای بدتر قراردارد. دیگر نمی توان انگیزه مشترکی را یافت که پنج دهه قبل موجب آغاز حرکت به سوی اتحاد شد.
نظر شما