تحقیق و پژوهش، عینیت اندیشه استاد به شمار میرود
دکتر جفری ریمان استاد فلسفه دانشگاه امریکن درباره این موضوع که آیا فراغت تابستانی برای اساتید دانشگاهی بهمنزله تداوم فکر و اندیشه است، به خبرنگار مهر گفت: تعطیلات تابستان برای یک استاد فلسفه به معنای فیلسوف نبودن نیست. به عبارت دیگر فلسفیدن و اندیشه فلسفی در طول تابستان متوقف نمیشود و تحقیقات و پژوهش عرصه عینی این فلسفیدن به شمار میروند.
وی افزود: من بهعنوان یک استاد فلسفه، همیشه به فلسفه میاندیشم و همیشه مطالعات فلسفی دارم و در اکثر موارد نیز مقالات و کتب فلسفی مینویسم.
وی در ادامه با اشاره به متفاوت بودن بحث تدریس در مقایسه با تحقیق و پژوهش، گفت: اما در مورد تدریس وضع فرق میکند. بنده به عنوان یک استاد فلسفه گاهی از تدریس دست میکشم؛ مثل همین ایام تابستان. چرا که تدریس یک فعالیت بهشدت فردی و شخصی است.
ریمان در ادامه مفهوم تدریس را از دیدگاه خود بیان داشت و خاطر نشان کرد: برای بنده به عنوان یک استاد، هویت "مخاطبان" و کسانی که پای صحبتهای من خواهند نشست خیلی اهمیت دارد. من در تلویزیون برای مخاطبانی که هویت علمی آنها بر من روشن نیست، تدریس نمیکنم.
مؤلف "در دفاع از فلسفه سیاسی" در ادامه تصریح کرد: از سوی دیگر من در یک سالن بزرگ و برای تعداد زیادی از مخاطبان نیز تدریس نمیکنم چرا که هویت علمی آنها بر من روشن نیست. من برای تعداد معدود و محدودی از دانشجویان که جمعی حدود 20 تا 30 نفر هستند تدریس میکنم که با روحیات و خلقیات آنها از یک سو و هویت علمی آنها از سوی دیگر آشنا هستم.
ریمان با اشاره به اهمیت بحث و گفتگو در کلاس فلسفه، گفت: این شیوه تدریس مورد توجه و علاقه من به عنوان یک استاد فلسفه است. چرا که من و دانشجویانم میتوانیم در مورد مسائل و موضوعات گوناگونی از جمله مفهوم "زندگی" و "مرگ" بحث و گفتگو کنیم.
تدریس فلسفه، تدریس زندگی است
وی تصریح کرد: همچنین موضوعات و مباحث اساسی زندگی از جمله موضوعاتی هستند که در کلاس درس فلسفه بنده مورد بررسی قرار میگیرند. اهمیت بحث و گفتگو در مورد این موضوعات از آنجاست که این موضوعات مستقیماً به زندگی اشخاص به طور عام و دانشجویانم به طور خاص ارتباط دارند.
مؤلف کتاب "عدالت و فلسفه اخلاق معاصر" در ادامه یادآور شد: گاهی در کلاس درس فلسفه به موضوعاتی از زندگی میپردازیم که خود دانشجو تجربه مستقیمی از آن داشته است. این موضوعات از دیدگاههای گوناگون مورد بحث و بررسی قرار میگیرند و دانشجویان دیدگاههای خود را در مورد آن موضوعات بیان میکنند.
بحث و گفتگو عرصه یادگیری متقابل استاد و دانشجو است
ریمان هویت علمی دانشجویان و بحث و گفتگو با آنها را برای خود یک موضوع حیاتی دانست و گفت: چنین شیوه تدریسی باعث میشود که من به زودی فرسوده نشوم از بین نروم. اگر اینگونه تدریس نکنم ارتباط شخصی من با دانشجویانم قطع میشود.
جفری ریمان استاد فلسفه در دانشگاه امریکن است که فلسفه سیاسی، حقوق و تاریخ فلسفه حوزه های تخصصی وی محسوب میشوند. او در حوزههای نظریههای اخلاق، مسائل مطرح در اخلاق، فلسفه غرب، نظریههای دموکراسی، اخلاق کانت، نظریه رالز و عدالت ملی و بینالمللی صاحبنظر است.
در دفاع از فلسفه سیاسی، عدالت و فلسفه اخلاق معاصر، لیبرالیسم اخلاقی انتقادی: نظریه و عمل از جمله آثار ریمان هستند.
نظر شما