پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۳۰ تیر ۱۳۸۹، ۱۰:۲۳

مهر بررسی کرد/

نخستین دوره کارشناسی ارشد ادبیات کودک چگونه شکل گرفت

نخستین دوره کارشناسی ارشد ادبیات کودک چگونه شکل گرفت

نخستین دوره رسمی کارشناسی ارشد ادبیات کودک از مهر ماه 1389 در دانشگاه شیراز با حضور 6 دانشجو گشایش می­یابد.

به گزارش خبرنگار مهر، تاسیس رشته تخصصی ادبیات کودک موضوعی است که از سالها پیش دغدغه بخشی از جامعه دانشگاهی بوده و در این میان دانشگاه شیراز به ویژه مرکز مطالعات ادبیات کودک این دانشگاه از بیش از 5 سال پیش تاکنون در کنار کارهای پژوهشی درصدد راه اندازی رشته تخصصی ادبیات کودک در سطح کارشناسی ارشد بوده که این دغدغه به تازگی شکل اجرایی به خود گرفته و پس از موافقت وزارت علوم و ابلاغ مواد مرتبط این رشته بالاخره از آغاز سال تحصیلی جدید در این دانشگاه تدریس خواهد شد.

مطابق با اظهار دفترچه­ انتخاب رشته دوره­های کارشناسی ارشد کشور که از سوی سازمان سنجش انتشار یافته ظرفیت پذیرش دانشجو در رشته­ ادبیات کودک در دانشگاه شیراز 6 نفر اعلام شده است.

بر اساس برنامه پیشنهادی مرکز مطالعات ادبیات کودک دانشگاه شیراز که به تصویب وزارت علوم رسیده است کارشناسی ارشد ادبیات کودک به عنوان گرایشی ویژه در کارشناسی ارشد ادبیات فارسی طراحی شده و همه بخش­های ادبیات فارسی در دانشگاه­های کشور که امکان و تخصص لازم برای اجرای دوره را دارند می­توانند برای پذیرش دانشجو در آن داوطلب شوند.  

دانش آموختگان دوره های کارشناسی در رشته های ادبیات، علوم تربیتی، روانشناسی، جامعه شناسی و رشته های مرتبط دیگر می توانند مطالعات تخصصی خود را در رشته ادبیات کودک در سطح کارشناسی ارشد دنبال کنند.

مرکز مطالعات ادبیات کودک دانشگاه شیراز به عنوان متولی راه اندازی این گرایش در سطح کارشناسی ارشد، طی جلسات متعدد در زمانی بیش از 6 ماه و پس از بررسی فعالیتهایی که پیش از این در کشور در همین جهت انجام شده بود و نیز بررسی برنامه دیگر دانشگاه هایی که در جهان در سطح ارشد دوره ادبیات کودک را اجرا می کنند فهرست درس ها، شرح هر درس و دیگر موارد لازم را طراحی و تدوین و برای بررسی به بخش ادبیات فارسی دانشگاه شیراز ارسال کرد.

در این برنامه کارشناسی ارشد ادبیات کودک به صورت میان رشته ای تعریف شده ولی مجری اصلی دوره بخش ادبیات فارسی دانشگاه شیراز خواهد بود.

روند تصویب جزئیات این رشته اینگونه بوده است که طی 3 جلسه بحث و گفتگو در بخش ادبیات فارسی و انجام اصلاحات لازم، برنامه برای بررسی در شورای آموزشی، به دانشکده ادبیات ارسال و پس از بررسی در کمیسیون آموزشی دانشکده و کمیسیون طرح و برنامه دانشگاه شیراز، سرانجام در تاریخ 15 مرداد سال 86 در هیئت رئیسه دانشگاه شیراز، تصویب و در تاریخ 29 مرداد همان سال از سوی معاونت تحصیلات تکمیلی دانشگاه برای شورای گسترش وزارت علوم به تهران ارسال شد تا اینکه این برنامه پس از طی مراحل مقرر سرانجام در 28 مرداد سال 88 در وزارت علوم به تصویب نهایی رسید.

در حال حاضر امکان ادامه تحصیل برای فارغ التحصیلان این دوره به جز دوره دکتری ادبیات کودک، در رشته های ادبیات، زبانشاسی، علوم تربیتی و روانشناسی فراهم است.

دوره کارشناسی ارشد ادبیات کودک دانشگاه شیراز در پنج نیم سال تحصیلی و با پشت سرگذاشتن 32 واحد نظری و عملی برگزار می شود.

از جمله درس هایی که در این دوره گذراندن آنها اجباری است می توان به جامعه شناسی دوره کودکی، روش تحقیق در ادبیات کودک و نوجوان، کودک و ادبیات عامه، کودک و تفکر خلاق، بازنویسی و بازآفرینی ادبیات کهن برای کودکان، فلسفه کودکی، تاریخ ادبیات کودک و نوجوان در جهان، ادبیات دینی کودک، زیبایی شناسی ادبیات کودک، تاریخ ادبیات کودک و نوجوان در ایران و ... اشار کرد.

دانشجویان خارجی نیز امکان گذراندن این دوره را دارا هستند و می توانند پس از گذراندن پیش نیاز و طی دوره آموزش زبان فارسی در یکی از مراکز وزارت علوم در آزمون ورودی دانشگاه شرکت کرده و در صورت پذیرش به عنوان دانشجوی کارشناسی ارشد ادبیات کودک دانشکده ادبیات دانشگاه شیراز مشغول به تحصیل شوند.

استادهای این رشته از بین استادان رشته های زبان و ادب فارسی، هنر، روانشناسی، تعلیم و تربیت، زبان شناسی، جامعه شناسی، ادبیات انگلیسی و کتابداری انتخاب می شوند. 

کد خبر 1120536

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha