۲۵ تیر ۱۳۸۲، ۲۰:۵۸

وزير كشور در همايش ملي مرزها :

مساله مرزهاي ما، توجه به مرزنشينان و نياز آنها است

مساله مرزهاي ما، توجه به مرزنشينان و نياز آنها است

حجت الاسلام و المسلمين موسوي لاري گفت: مساله مرزهاي ما قبل از اينكه يك مساله امنيتي و انتظامي باشد، مساله مرزنشينان و توجه به نياز آنهاست.

به گزارش خبرنگار مهر، وزير كشور در پايان همايش دو روزه مرزها با تاكيد بر اينكه مقوله اصلي مرزهاي ما جمعيت مرزنشين ماست، گفت :  بايد دغدغه اصلي ما در قضيه مرزها، بر استقرار و امكان و تامين معيشت مرزنشينان باشد.
وزير كشور افزود: ما هر اندازه نيروهاي امنيتي و انتظامي و نيروهاي كنترلي را افزايش بدهيم، تا زماني كه نتوانيم مسائل مربوط به مرزنشينان را به طور منتطقي حل كنيم و معيشت آنها را مورد توجه قرار دهيم، باز هم به نيروي بيشتر و كنترل بيشتر احتياج خواهيم داشت و همچنان ناامني ها  بيشتر مي شود.
وي با بيان اين كه يكي از ويژگيهاي مرزهاي ما، وجود مسائل مذهبي و قومي در كنار مسائل اقتصادي در حاشيه مرزهاست  اظهار داشت: جمعيت مرزنشين ما همانطور كه فاصله شان با مركز نسبتا زياد است، هم از نظر مذهبي و قومي با مركز تفاوتهايي دارند و هم از نظر اقليمي و آنچه در مورد مشكلات اين مناطق مطرح مي كنيم ريشه در شرايط آب و هوايي هم دارد كه باعث مي شود سرمايه گذاري و توليد اشتغال در اين مناطق فرصت كمتري داشته باشد.
وزير كشور اضافه كرد: آنچه براي ما مهم است اين است كه مرزنشين نگاهش به عمق كشور باشد و مرزنشينان علي رغم ويژگيهاي قومي و مذهبي شان، احساس همگرايي با مركز در آنها تقويت شود و براي تقويت اين همگرايي هيچ راهي حز توجه ويژه به برآوردن نيازهاي آنها وجود ندارد.
موسوي لاري با بيان اينكه مرزنشين ما جز مساله عبور از مرز و تردد كالا هيچ مزيت ديگر آب و هوايي، فرهنگي، اقتصادي ديگري برايش وجود ندارد، تاكيد كرد: مطمئنا اگر در نقاط مرزي بتوانيم زمينه كار و اشتغال و توليد فراهم كنيم، حتي اگر مرزهاي ما محل مبادله كالاها باشد، جنبه اثباتي آن مدنظر قرار مي گيرد، يعني ممكن است از اين طرف مرز كالا به آن طرف صادر شود و حتي توازن برقرار شود به نحوي كه ضربه اقتصادي از محل تبادل كالاها متوجه ما نشود.
وزير كشور تصريح كرد: مرزنشين است كه مرز را نگاه مي دارد و با نگاه امنيتي و انتظامي صرف نمي توان مرز را نگاه داشت.
وي در مورد بازارچه هاي مرزي گفت: بازارچه هاي مرزي براي اين به وجود آمد كه مبادلات را نظام مند و قانونمند و از هرز رفتن امكانات  جلوگيري بكند، ولي به هر دليل نتوانستيم امكانات كالاها را گسترده بكنيم و نوع كالاها محدود شد، در نتيجه بازارچه ها براي كساني كه مي خواهند كار نظام مند و قانونمند انجام دهند رونق خود را از دست داد و دروازه هاي ديگر براي كساني كه مي خواستند تبادل غير قانوني كالا انجام دهند باز شد، گرچه اين كار براي آنها ريسك داشت.
وزير كشور با تاكيد بر ضرورت كارآمد كردن اين بازارچه ها و واقع نگري در تصميم گيري گفت: بايد شرايط را به سمتي ببريم كه افراد خود به خود و به صورت طبيعي رغبت كنند كار خود را از طريق قانوني انجام دهند.
موسوي لاري اضافه كرد: ما به وزارت بازرگاني اعلام كرده ايم كه وقتي شما تعرفه ها را به آسمان  بالا مي بريد، كساني كه مي خواهند زميني زندگي كنند به طرف تعرفه هاي زميني مي روند و كار خود را زميني انجام مي دهند. اگر ذهن ما آسماني باشد، واقعيتها در زمين مي روند و كار خودش را انجام مي دهد و نتيجه اش اين مي شود كه در مرزهاي غربي ما نيروي انتظامي مجبور مي شود به خاطر چند كار تن موز يا يك كارتن سيگار درگير شود، تيراندازي كند و اين خبر فاجعه آميز، بارها به من رسيده است كه مرزنشيني كشته شده، چون زندگي خود را در اين مي بيند كه با اين كار مثلا 100 هزار تومان سود كند، ريسك درگيري را مي پذيريد و هم نيروي انتظامي و هم مرزنشين راهي جز اين پيش پاي خود ندارند.
وي در پايان هشدار داد اگر اين نگراني را جدي نگيريم، احتمال آن هست كه در كنار مرزهاي غربي ما، قطبهاي قاچاق ديگري و در ساير نقاط كشور بوجود آيند.

کد خبر 11219

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha