نجفقلی حبیبی در حاشیه سومین پیش همایش روز جهانی فلسفه 2010 ، همایش بزرگداشت سهروردی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود : آثاری همچون قصة الغربت الغربیه که به زبان عربی نوشته شده ، صفیر سیمرغ ، آواز پر جبرئیل و یا عقل سرخ بیانی رمز گونه و سمبلیک دارند که اگر به نامگذاری این آثار هم دقت کنید مثلا ً در عقل سرخ فلسفه رنگ ها نیز مورد توجه قرار گرفته است.
حبیبی با اشاره به احساس نیاز به معنویت در جهان کنونی گفت : اروپا و غرب به خاطر معنویت موجود در اندیشه های سهروردی فلسفه او را در دانشگاه ها و در سطح دانشجویان دوره دکتری ارائه می دهند و توجه بسیار به سهروردی دارند.
وی اظهار داشت: در کشور ما نیز طی 20 سال اخیر سهروردی مورد توجه قرار گرفته و سالانه در دانشگاههای کشور تعدادی رساله نوشته می شود اما ابعاد فلسفه و تفکر سهروردی هنوز قابل بحث و بررسی و جستجو است.
این پژوهشگر گفت : فلسفه سهروردی با توجه به معنویتی که جامعه امروز به آن نیاز دارد و هم از جنبه هویت بخشی برای جوانان اهمیت بسیار دارد و نیازمند پرداختن بیشتر به آن است.
حبیبی یادآور شد: بعد از ترجمه آثار سهروردی به نامهای الهیات المشارع ، الهیات التلویحات و بخشی از المقاومات توسط پروفسور هانری کوربن در نیمه دوم قرن 20 میلادی به زبان فرانسه ، سهروردی در اروپا شناخته شد و مورد توجه بسیار قرار گرفت.
وی سهروردی را دارای شخصیت جهانی معرفی کرد و افزود : از 50 سال گذشته آثار او به زبانهای گوناگون ترجمه می شود و سهروردی چشمه جاری زلالی است که می تواند تشنگان حقیقت و معنویت را سیراب کند.
حبیبی اشراق را به معنای درخشیدن حقیقت بر قلب انسان عنوان کرد و افزود : شارحان سهروردی ماند قطب الدین شیرازی دو معنای شرقی به مفهوم جغرافیایی و اشراق به مفهوم معنویت محض را قابل برداشت می دانند چرا که فلسفه مشرق زمین فلسفه شهودی بوده که در آن وجدان آدمی به حقایق الهی وصل می شود و حقیقت را با دل می بیند.
حبیبی اظهار داشت : آنچه مربوط به شیخ اشراق است شیخی است که در سال 549 قمری در سهرورد شهرستان قیدار استان زنجان متولد و در سال 587 قمری به قتل رسید لذا برخی او را شیخ مقتول و برخی شیخ شهید نامیده اند.
سومین پیش همایش روز جهانی فلسفه با موضوع بزرگداشت سهروردی 6 و 7 مردادماه امسال در دانشگاه زنجان و فرهنگسرای اشراق شهرستان خدابنده زنجان برگزار شد.
نظر شما