به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از جاکارتاپست، سری ایندراواتی رئیس بخش تجهیزات پزشکی و دارویی وزارت بهداشت اندونزی گفت: سازمان کنترل غذا و دارو اندونزی برای واکسن مننژیت "نوارتیس" تولید شده در ایتالیا که پیشتر حلال اعلام شده بود شماره ثبت صادر کرد.
زائران حج اندونزی در سال 2008 به دنبال اعلام شورای علمای اندونزی مبنی بر عدم حلالیت واکسن مننژیتی که در این کشور استفاده میشد برای استفاده از این واکسن به منظورانجام سفر حج با مشکلاتی رو به رو شدند. اما در اوایل ماه جاری میلادی شورای علمای اندونزی اعلام کرد که واکسنهای مننژیت شرکت سوئیسی "نوارتیس" و واکسن "مواک" که در چین تولید میشود حلال است.
براساس اظهارات رئیس بخش تجهیزات پزشکی و دارویی وزارت بهداشت اندونزی واکسن "مواک" هندوز هم تحت بررسی است و در صورت تأیید از سوی وزارت بهداشت همراه واکسن "نوارتیس" در سراسر کشور پخش میشود.
وزرات بهداشت اندونزی حدود شش میلیون دلار برای فراهم کردن واکسن مننژیت برای 211 هزار زائر حج خود که در اکتبر اندونزی را به مقصد عربستان ترک میکنند بودجه درنظر گرفته است.
این درحالی است که سری ایندراواتی یادآور شد ملزومات واکسن "نوارتیس" هنوز در ایتالیا است و دولت هنوز برای خرید این واکسن درحال مذاکره با فروشندگان است. این واکسن دست کم دو هفته پیش از پرواز زائران بدون هیچ هزینهای در اختیار سازمانهای بهداشتی در مناطق اصلی و فرعی مجمع الجزایر اندونزی قرار میگیرد.
در تولید واکسن مننژیت از برخی موادی استفاده میشود که از خوک گرفته شده است و براساس دیدگاه شورای علمای اندونزی حتی اگر محصول نهایی نیز هیچ ردی از خوک و محصولات وابسته به آن وجود نداشته باشد باز هم این واکسن حرام محسوب میشود.
دولت عربستان صعودی برای تمام افرادی که درخواست ویزا ارائه دادهاند تزریق واکسن مننژیت را ضروری اعلام کرده است، از این رو زائران حج باید گواهیای که نشان دهد این واکسن را تزریق کردهاند داشته باشند.
مننژیت عفونت و التهاب پرده مننژ و مایع مغزی - نخاعی است که دور مغز و نخاع را احاطه میکند. ویروسها، باکتریها و قارچها میتوانند عامل ایجاد مننژیت شوند. شدت عفونت بستگی به عامل عفونتزا دارد. مننژیتها باکتریایی شدیدتر از دیگر مننژیتها بوده و نیاز به درمان فوری با آنتی بیوتیک دارند، اما علت بیشتر موارد مننژیت ویروسها هستند.
نظر شما