- معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی با حضور در نخستین همایش معاونان فرهنگی، آموزشی و پژوهشی ادارات کل تبلیغات اسلامی استانها با تاکید بر این که فرهنگ دینی باید فرهنگ حاکم بر جامعه باشد، گفت: روح فرهنگ ایرانی همان فرهنگ دینی است. حجت الاسلام سید جواد موسوی هوایی که در حضور معاونان فرهنگی، آموزشی و پژوهشی ادارات کل تبلیغات اسلامی استانها سخن میگفت، با تبیین بعضی از مفاد اساسنامه سازمان تبلیغات اسلامی، افزود: مقابله هوشمندانه با تهاجم فرهنگی دشمن احتیاج به تحقیق و پژوهش و زیربنای علمی دارد. وی ضمن ارائه گزارشی از فعالیتهای معاونت پژوهشی و آموزشی سازمان به معرفی بخشهای مختلف این معاونت پرداخت و ادامه داد: ما باید محتوای تبلیغ را با توجه به نیازهای دینی جامعه، مناسبتها، جغرافیا و ضرورتهای فرهنگی آن، تولید کنیم و به اقشار تاثیرگذار جامعه آموزش دهیم. این تولید محتوا باید در رسانه ها اعم از رسانه های مکتوب و شنیداری و دیداری، محلی و ملی وارد شود تا بتواند سطح نفوذ و گستره تبلیغ را زیاد کند. موسوی هوایی در بخش دیگری از سخنانش سازمان تبلیغات اسلامی را بنا بر تاکیدات مقام معظم رهبری، قرارگاه فرهنگی، دینی کشور دانست و اظهار داشت: اگر برای فرهنگ پنج مرحله بینش، دانش، گرایش، ارزش و کنش در نظر بگیریم متوجه میشویم برخلاف آن چه که به نظر میرسد دشمنان فرهنگی ما نفوذشان ندر نهایت تا مرحله گرایش است. آنها هنوز نتوانستهاند ارزشهای ما را از بین ببرند. ما اجازه این کار را به آنها نخواهیم داد.
- کارشناس امور مساجد اداره کل تبلیغات اسلامی گیلان گفت: در دهه غبارروبی امسال بیش از دو هزار و 300 مسجد در استان گیلان غبارروبی و عطرافشانی میشود. رمضان خاتمی دوست با اعلام این خبر افزود: غبارروبی مساجد از جمله سنت های زیبای مردم مسلمان است که اسلام را احیا میکند. وی یادآور شد: طرح غبارروبی و عطرافشانی مساجد با مشارکت قشرهای مختلف مردم با هدایت اعضای هیئتهای مساجد همه ساله در دهه پایانی ماه شعبان انجام می گیرد و این کانون های مذهبی برای برگزاری آئین های ویژه ماه پرفضیلت رمضان ، ماه میهمانی خدا آماده و آراسته می شوند.
- پنجمین جلسه هم اندیشی بانوان فرهیخته و فعال عرصه دینی اداره کل تبلیغات اسلامی گیلان، رخداد، در محل این اداره کل برگزار شد. این جلسه با حضور مهندس قهرمانی استاندار گیلان، حجت الاسلام جمال یاری، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان، خانم مهران مسئول سفیران مهر استان، آلیانی مشاورامور بانوان اداره کل تبلیغات اسلامی و جمعی از صاحب نظران، نویسندگان و اساتید مراکز آموزش عالی استان برگزار شد. مهندس قهرمانی استاندارگیلان در این جلسه افزود: بانوان همواره در شکل گیری اعتقادات، فعالیتهای فرهنگی و باورهای عمومی و همچنین پیشبرد احکام اسلامی نقش بسزایی دارند و این امر می بایست با ارزشگذاری، نهادینه شود. وی افزود: توجه به منزلت زنان و مشارکت آنان در زمینه های مختلف اجتماعی از جمله اهدافی بشمار می آید که انقلاب اسلامی ایران بدنبال آن است. استاندار گیلان همچنین اظهار داشت: ایجاد هماهنگی، احیاء و باز تولی، گسترش ارزشهای اسلام و ارائه الگو از هویت زن مسلمان، شناسایی، رصد و اولویت بندی نیازهای فرهنگی و بهبود توانمندیهای فرهنگی از جمله اقداماتی است که جمعیت بانوان فرهیخته و فعال دینی باید مورد توجه قرار دهند.
- مدیر کل تبلیغات اسلامی استان زنجان گفت: اداره کل تبلیغات اسلامی استان زنجان برای اوقات فراغت افراد در طول سال برنامه دارد. حجت الاسلام علی دشتکی با اعلام این مطلب افزود: دین مقدس اسلام برای استفاده بهینه از زمان دستور العمل خاصی دارد و ائمه معصومین (ع) برای استفاده از زمان تأکید جدی داشته اند. وی با بیان اینکه اولین سؤالی که در آخرت از انسان پرسیده می شود در خصوص صرف عمر در دوران جوانی است اظهار داشت: برای استفاده درست از فرصت ها طبق توصیه بزرگان دین باید زمانها را تقسیم بندی کرد و بخشی را به عبادت، بخشی را به تفریحات سالم و بخشی را به کار و فعالیت اختصاص داد. حجت الاسلام دشتکی تصریح کرد: بحث اوقات فراغت ریشه در احکام دینی دارد. مدیرکل تبلیغات اسلامی استان زنجان یادآور شد: اوقات فراغت بهترین زمان وقت انسان است و در سیره اندیشمندان هم هر چه ما شاهد موفقیت در بین اندیشمندان بوده ایم این امر در فراغت اتفاق افتاده است و اگر با برنامه ریزی بتوان مدیریت صحیحی بر اوقات فراغت کرد شاهد اتفاقات مهمی در زندگی انسان خواهیم بود. مدیر کل تبلیغات اسلامی زنجان گفت: اوقات فراغت صرف تابستان نیست و برای طول سال است و اگر این امر به درستی مدیریت شود می تواند نقطه موفقیت هر فرد و جامعه قلمداد شود. وی با بیان اینکه اوقات فراغت در اداره کل تبلیغات اسلامی زنجان برنامه های مختلفی برای تمام اقشار جامعه برای طول سال در نظر گرفته شده است عنوان کرد: برای تحقق برنامه های اوقات فراغت پایگاههای ثابتی در سطح استان طراحی شده است و این پایگاه ها برنامه های این اداره کل را به بهترین شکل ممکن اجرا می کنند.
- یازدهمین همایش کشوری مدیران مدارس علوم و معارف اسلامی،صدرا در مشهد به کار خود پایان داد. حجت الاسلام حسین دانی در این مراسم اظهار داشت: مقدمه داشتن مدارس خوب وجود مدیران مخلص، قانونمند، مدیر، مدبر، خلاق و با برنامه است که به فلسفه و ضرورت وجود این مدارس اعتقاد و آگاهی داشته باشد. مشاور رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در سازمان مدارس علوم و معارف اسلامی با بیان اینکه اگر بخواهیم بچه هایی تربیت کنیم که در خط انقلاب و رهبری باشند باید وقت بگذاریم تاکید کرد: این مهم مستلزم کاری بسیجی وار است و نمیتوان بدون وقت گذاشتن به آن رسید. وی با تاکید بر دقت لازم در زمینه گزینش دانش آموزان علوم و معارف اسلامی گفت: تنها به معدل بالای دانشآموزان اکتفا نکنید بلکه از نظر اخلاقی و خانوادگی نیز دقت لازم در نظر گرفته شود. حجت الاسلام حسین دانی افزود: افرادی که علاقه به این رشته تحصیلی ندارند حتی اگر دارای معدل بالا هم باشند نباید گزینش شوند زیرا تحصیل در این رشته سنگین است و برروی آنها جواب نمیدهد. وی با بیان اینکه ما حاضریم به دانشآموزان با استعداد و علاقمند به این رشته کمک کنیم گفت: تاکید ما در این مدارس توجه به کیفیت است و کمیت در اولویت مطرح نیست. به گفته دانی، تنوع درسی، نظارت، کنترل و پیگیری کارهای آموزشی دانشآموزان از دیگر شرایط رسیدن به مدارس خوب علوم و معارف اسلامی است.
- موسسه فرهنگی و اطلاعرسانی تبیان، وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی، دومین دوره مسابقات سراسری حذفی خود را در قالب 32 گروه استانهای کشور و ایرانیان مقیم خارج برگزار میکند. در این مسابقه تمامی کاربران تبیان از سراسر ایران در قالب تیم استانی خود و تمامی ایرانیان مقیم خارج از کشور در قالب یک تیم حضور دارند و با یکدیگر به رقابت میپردازند.
روش برگزاری دومین دوره مسابقات سراسری حذفی تبیان به این صورت است که در هر مرحله شرکت کنندگان هر استان در زمان از پیش تعیین شده وارد سایت شده و با پاسخگویی به 60 سوال، با دیگران به رقابت خواهند پرداخت. استانهای برتر هر مرحله از بین استانهایی که بیشترین امتیاز را داشتهباشند انتخاب شده و به دور بعدی راه پیدا میکنند. از نکات قابل توجه این دوره می توان به حضور تمامی اعضای تایید اولیه و تایید نهایی سایت تبیان در قالب استان محل سکونت خود اشاره کرد که در پایان به کاربران استانهای برتر جوایز نفیسی اهدا میشود. علاقمندان به حضور در این دوره از مسابقات، به منظور آشنایی با قوانین و چگونگی شرکت در مسابقه میتوانند به نشانی اینترنتی
www.tebyan.net مراجعه کنند.
- امام جمعه مشهد در جمع مدیران دبیرستان های علوم و معارف اسلامی کشور بر ایجاد بستر فرهنگی در مدارس معارف اسلامی تاکید کرد. آیت الله سید احمد علم الهدی، امام جمعه مشهد اظهار داشت: امروزه محیط دانشگاه ها و مدارس ما پرورشگاه نیست و با برنامه ریزی های فوق برنامه باعث می شوند که جوانان از فرهنگ های دینی دور شوند. وی خاطر نشان کرد: یکی از اهداف تاسیس مدارس معارف اسلامی تربیت نیرو و جذب این نیرو ها به مراکز آمورش عالی و حوزوی است و اینگونه نهادها به گونه ای دستگاه نیرو سازی هستند. سید احمد علم الهدی ضمن اشاره به این مطلب که تا چه اندازه در جذب نیرو در حوزه و آموزش عالی موفق بوده اید، تصریح کرد: این مسئله قابل تامل و بررسی است و در آینده کاری شما مدیران تاثیر گزار خواهد بود. وی اذعان داشت: تربیت دانش آموزان باید طوری باشد که برای دین حاضر به فداکاری شوند و به ارزش دین بیش از مدرک بها دهند و این دانش آمور برای اسلام مبلغ نمی شود، مگر اینکه فرهنگ آن برایش قابل درک شود. سید احمدعلم الهدی گفت: مشکل فرهنگی در جذب نیرو در اینگونه نهاد ها مانوس نبودن جوانان با فرهنگ حوزه است.وی ادامه داد: حوزه نظام و تشکیلات دارد و اگر تمامی ریزش ها و رویش های حوزه در تناسب با یکدیگر نباشند، ضرر محسوب می شود.
نظر شما