دکتر قاسم کاکایی در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد اینکه تابستان برای استاد دانشگاه اوقات فراغت است تعریف شما از مفهوم فراغت چیست گفت: فراغت عبارت است از فارغ شدن از کاری یا چیزی و یا به تعبیر امروزیها فارغ شدن از دلمشغولیها . یعنی ما از چیزی فارغ بشویم و به چیز دیگری بپردازیم.
وی افزود: متأسفانه ما می خواهیم اوقات فراغتمان را به هر نحو ممکن بگذرانیم و به نوعی آن را از بین ببریم که این نوعی خود فراموشی است . آنچه که عرفان و تعالیم اسلامی به ما تعلیم میدهد فراغت بدنبال خود شناختن و به خود پرداختن است. در دنیای امروز آنقدر مشغول شدن به اینترنت ، ماهواره و روزنامهها زیاد است که دیگر فرصتی برای به خود پرداختن پیدا نمیکنیم.
استاد فلسفه و عرفان اسلامی دانشگاه شیراز تصریح کرد: تفریح هم در اوقات فراغت خیلی خوب است اما در این تفریح بایستی نیازهای خودمان را بشناسیم یعنی هرکسی به چیزی شاد میشود که استعداد و مزاج او مطابق آن ساخته شده است.
این محقق و پژوهشگر یادآورشد: بطور کلی در اوقات فراغت شخص باید در ابتدا خودش را بشناسد و دیگر اینکه سر گرمی نباشد بلکه دلگرمی باشد یعنی به آن چیزی برسیم که دلمان و خود واقعیامان میخواهد آنرا پیدا کنیم. هرکسی باید برنامه خود را با توجه به آن استعدادها و گرایشهایی که در مسائل معنوی در خود میبیند بچیند.
کاکایی در مورد اینکه این اوقات تا چه اندازه برای تداوم تحقیقات و پژوهشهای یک استاد ضروری هستند نیز گفت: برای یک استاد به خصوص در ایران اوقات فراغت اوقات بسیار خوبی است که فرد از مشغله تدریس فارغ شود و به کارهای پژوهشی خود بپردازد.
وی گفت: در غرب به علت کثرت استاد و قلت دانشجو استادان ساعت بسیار کمتری به تدریس و آموزش میپردازند و کار پژوهش همزمان با آموزش پیش میرود. ولی در ایران به علت تأمین معیشت استاد و کار آموزشی زیاد از پژوهش غافل میشوند که تابستان به علت تعطیلی کلاسهای درس فرصت بسیار خوبی برای پژوهش استادان است .
نظر شما