۲۲ مرداد ۱۳۸۹، ۱۳:۴۶

رجب لاریجانی در گفتگو با مهر:

دخالت سیاسی آرای قضایی را بی اعتبار می کند/ اجرای سلیقگی قانون، نقض عدالت است

دخالت سیاسی آرای قضایی را بی اعتبار می کند/ اجرای سلیقگی قانون، نقض عدالت است

یک مدرس دانشگاه با تاکید بر اینکه "اجرای قانون بر اساس سلیقه های سیاسی نقض عدالت است و موجب هرج و مرج می شود" گفت: ورود سیاست در امر قضا آن را زیر سئوال برده و تصمیمات قضایی را هم مخدوش و بلااعتبار می کند.

دکتر احمد رجب لاریجانی وکیل دادگستری و مدرس دانشگاه در گفتگو با مهر در خصوص استقلال قوا اظهار داشت: دستگاه قضا مستقل از هر گونه تنش و هرج و مرج سیاسی و اجتماعی وفق مقررات و قوانین جاری کشور بدون تأثیرپذیری اتخاذ تصمیم می‌کند و ورود سیاست در امر قضا آن را زیر سئوال برده و تصمیمات قضایی را مخدوش و بلااعتبار می کند.

وی به استقلال قاضی در اتخاذ و صدور رأی اشاره کرد و عنوان داشت: با توجه به اینکه قاضی در مقام تصمیم ‌گیری به دور از هرگونه تحمیل و تحکم با رعایت قوانین و موازین قضایی در مسیر اجرای عدالت مبادرت به اتخاذ تصمیم و صدور رأی می‌نماید، بنابراین استقلال معنای واقعی خود را در جایگاه قضا پیدا می‌ کند.

این وکیل دادگستری ادامه داد: قاضی مستقل از هرگونه اعمال نظر (اعم از قضایی و اداری و ....) بوده و راهکار اساسی برای تصمیم‌ گیری قاضی، از سوی قانون و استنباط و استدلال از آن، رویه‌های قضایی و کلیه موارد فقهی و شرعی و سایر موارد تبیین و تقریر شده است.

لاریجانی تصریح کرد: در هر حکومت برای اجرای صحیح قوانین و جلوگیری از هرگونه ناهنجاری  اجتماعی، مسئولین با رعایت به موازین قانونی و قضایی، احترام به مقام قضایی را سرلوحه امر قانونی خود می‌ دانند و به آن معتقدند که تمامی افراد و آحاد ملت در برابر قانون یکسان هستند.

وی گفت: در اصول قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به تفکیک قوای سه گانه و شرح وظایف هریک تصریح و اشاره شده است و اینکه برای منصب ریاست در قوه مجریه فردی آرای بالایی در انتخابات کسب می‌نماید نشانه حضور و شعور ملت در زمان اخذ آراست و کسب آرای بالا نتیجه ‌اش رئیس جمهور شدن آن فرد می‌باشد نباید اینطور تفسیر کرد که آن فرد که آرای بیشتری کسب کرده با دیگر افراد جامعه در برابر قانون تفاوت دارد.

لاریجانی در ادامه افزود: رئیس جمهور هم طبق قانون مانند یک شهروند عادی بوده و می‌تواند مطالب خود را همانند یک شهروند مطرح کند و نباید انتظار آن برود که اجرای قوانین در امر قضا حسب نظر هر فرد در جامعه تغییر یابد.

این وکیل دادگستری در مورد حدود وظایف و اختیارات خبرنگاران نیز گفت:  قطع یقین محدوده اختیارات خبرنگار هم طبق مقررات و چارچوب خاصی تعریف شده است و بدین نحو نیست که خبرنگار به هر شکل ممکن در انعکاس اخبار ایفای نقش نماید. چرا که ادعای انعکاس برخی اخبار جامعه را با بحران روبرو کند لذا در برخورد با خبر و یا انعکاس آن، باید بررسی و دقت بیشتری شود و رسالت خبرنگار در انعکاس خبر بسیار حساس و دارای اهمیت خاص بوده تا افکار عمومی دچار تزلزل و سردرگمی نگردد.

وی تأثیر مطالب مطبوعات و رسانه‌ها را در افکار عمومی بسیار مهم دانست و افزود: مردم از وضعیت کشورشان باید آگاهی پیدا کنند و این حق قانونی آحاد ملت است که بدانند به چه نحو در کشور اجرای قانون می‌شود. اما اگر یک مطلب به صورت  شبهه مطرح شود مسلما در جامعه موج تشویش را ایجاد می‌کند و آثار و آسیب‌ آن در اجتماع بیشتر است و امنیت و بهداشت روانی جامعه را بهم می‌ریزد.

وی گفت: وظیفه قوه مجریه عمل و اجرای قانون است هرجا مشکلی پیدا شد وظیفه قوه قضائیه است تا با پاسداری از عدالت نسبت اعمال قانون و اصلاح امور اقدام کند.

کد خبر 1132663

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha