به گزارش خبرگزاری مهر، علی وکیلی امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به انتشار نخستین مرحله اوراق مشارکت ریالی توسعه فازهای پارس جنوبی تا هفت روز آینده، گفت: قرار است امسال در مجموع حدود 3 هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت ریالی برای توسعه فازهای پارس جنوبی عرضه شود.
مدیر عامل شرکت نفت و گاز پارس انتشار اوراق مشارکت ریالی را در 6 مرحله عنوان کرد و تصریح کرد: مرحله دوم انتشار اوراق از 20 شهریور ماه امسال در سراسر کشور آغاز می شود.
به گفته وی، مسئولیت ، عاملیت و کارگزاری فروش مرحله اول اوراق مشارکت ریالی به ارزش تقریبی یک هزار میلیارد تومان به بانک صادرات واگذار شده است و شرکت ملی نفت ایران به عنوان دومین شرکت بزرگ نفتی جهان پرداخت اصل، سود و بازخرید پیش از سررسید این اوراق را تضمین می کند.
این مقام مسئول با یادآوری اینکه سال جاری علاوه بر انتشار اوراق مشارکت ریالی قرار است در مجموع 3 میلیارد یورو اوراق مشارکت ارزی منتشر شود بیان کرد: اوراق مشارکت ریالی و ارزی توسعه پارس جنوبی در قطعات 5 میلیون ، 10 میلیون ، 20 میلیون، 50 میلیون و 100 میلیون ریالی به صورت بی نام منتشر می شود.
مدیر عامل شرکت نفت و گاز پارس، مدت این اوراق مشارکت را سه ساله عنوان کرد و افزود: در صورتی که سرمایه گذار در طول مدت انتشار اوراق اقدام به فروش آنها نکند، حدود 16 درصد سود به صورت معاف از مالیات به این اوراق اختصاص می یابد ضمن اینکه در صورت بازخرید اوراق قبل از سررسید سود آنها با نرخ 15.5 درصد محاسبه می شود.
به گفته وکیلی نرخ سود بالا، ریسک صفر درصدی و پرداخت اصل و سود اوراق توسط بانک صادرات، نقل انتقال بدون محدودیت و معافیت از مالیات از جمله مزیتهای انتشار اوراق مشارکت فازهای پارس جنوبی است.
وی با تاکید بر اینکه از سال 76 تاکنون شرکت ملی نفت ایران برای توسعه بخش بالادستی و پایین دستی میدان مشترک پارس جنوبی و ایجاد زیرساخت های لازم همچون فرودگاه، آزادراه و بنادر بیش از 30 میلیارد دلار سرمایه گذاری کرده است، افزود: برای تکمیل پرونده توسعه پارس جنوبی به حدود 40 میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز داریم.
نظر شما