به گزارش خبرنگار مهر، معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست ایران در حالی هر گونه شکوفایی جلبکی در دریاچه ارومیه را منتفی دانست که اظهارات متعددی در مورد تغییر رنگ آب دریاچه ارومیه و عوامل ایجاد آن مطرح شده است. در همین رابطه رئیس مرکز تحقیقات آرتمیا، شکوفه های جلبکی و باکتریهای نمک دوست را عامل تغییر رنگ این تالاب عنوان کرده بود.
محمد باقر صدوق در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به عوامل کاهش ورودی آب به دریاچه و تبخیر زیاد گفت: شکوفایی جلبکی در دریاچه هایی با غلظت شوری دریاچه ارومیه اتفاق نمی افتد ولی نمونه شکوفایی جلبکی در خلیج فارس و خزر اتفاق افتاده که ماهیت آن با تغییر رنگ دریاچه ارومیه متفاوت است.
همچنین کارشناس مسئول تالابهای ایران در سازمان محیط زیست به خبرنگار مهر گفت: تغییر رنگ دریاچه ارومیه چندین ماه است که دیده شده ولی به تدریج گسترده شده است.
مسعود باقرزاده کریمی با اشاره به اینکه در دریاچه ارومیه نزدیک به 15 نمونه نمک به شکل محلول در آب یافت می شود افزود: تغییر رنگ آب دریاچه ارومیه ربطی به بلوم جلبکی ندارد و به موازات کم شدن آب دریاچه غلظت شوری نمکها بالا آمده و نمکهای محلول در آب متبلور شده و از محیط خارج شده اند.
وی اضافه کرد: با خارج شدن بعضی از نمکهای محلول از محیط تالابی، نمکهای منیزیم دار که حلالیت بیشتری دارند در محیط باقی مانده اند و شرایط تغییر رنگ دریاچه را فراهم کرده اند.
این متخصص محیط های تالابی تاکید کرد: دو دلیل علمی و مهم برای رد کردن شکوفایی جلبکی در دریاچه ارومیه وجود دارد که یکی قرمز بودن تمامی حوضچه های برداشت نمک در این دریاچه است که با خارج کردن نمکهای طعام و باقی ماندن نمکهای منیزیم دار حوضچه ها قرمز می مانند و دیگری کف دریاچه ارومیه است که پوشیده از بلورهای نمک است و از سنگ و خاک خبری نیست.
وی در ادامه افزود: بستر دریاچه ارومیه پوشیده از نمکهای فوق اشباع و قرمز رنگ است که اگر در خارج از محیط آبی قرار بگیرند به رنگ سفید در می آیند.
همچنین معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگو با مهر ضمن رد هر گونه بلوم جلبکی در دریاچه ارومیه گفت: شکوفایی جلبکی در تابستان پدیده ای رایج است اما به دلیل شوری دریاچه ارومیه هیچ پلنکتونی در این دریاچه نمی تواند شکوفا شود.
محمد باقر نبوی با اشاره به اینکه وضعیت تالابها به حوزه محیط طبیعی سازمان محیط زیست ارتباط دارد، به شایعه بلوم جلبکی در دریاچه ارومیه اشاره کرد و گفت: در تمام دنیا این اتفاق می افتد اما اغلب در آبهای آزاد شاهد چنین وضعیتی هستیم و قرمزی دریاچه ارومیه به کشند و یا بلومهای جلبکی دیگر ارتباطی ندارد.
نظر شما