پیام‌نما

وَإِذْ تَأَذَّنَ رَبُّكُمْ لَئِنْ شَكَرْتُمْ لَأَزِيدَنَّكُمْ وَلَئِنْ كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِي لَشَدِيدٌ * * * و [نیز یاد کنید] هنگامی را که پروردگارتان اعلام کرد که اگر سپاس گزاری کنید، قطعاً [نعمتِ] خود را بر شما می‌افزایم، و اگر ناسپاسی کنید، بی‌تردید عذابم سخت است. * * * گر سپاس خدا كنيد اكنون / نعمت خويش را كنيم افزون

۲۷ مرداد ۱۳۸۹، ۱۰:۰۳

دویچه وله :

جنگ افغانستان اوباما و حزبش را به زیر می کشد

جنگ افغانستان اوباما و حزبش را به زیر می کشد

یک رسانه آلمانی با اشاره به اختلاف مردان کاخ سفید با مقامات نظامی آمریکا درباره جنگ آمریکا در آستانه انتخابات پارلمانی این کشور، جنگ افغانستان را خنجری در چشم اوباما و متحدانش در ناتو دانست.

به گزارش خبرگزاری مهر، شبکه "دویچه وله" آلمان در تحلیلی در این باره با اشاره به اظهارنظر اخیر ژنرال دیوید پتریوس مبنی بر زود بودن عقب نشینی از افغانستان در تاریخی که اوباما تعیین کرده است، نوشت: فرمانده آمریکایی نظامیان ناتو در افغانستان درست در اولین مصاحبه خود با یک رسانه آمریکایی اعلام کرد که تاریخ اعلام شده از طرف اوباما برای شروع عقب نشینی از افغانستان قطعی نبوده و به شرایط بستگی دارد.

نویسنده در ادامه خاطر نشان کرد: در نوامبر آینده انتخابات مهم پارلمانی در آمریکا برگزار می شود و جنگ افغانستان با توجه به تلفات بالا و چشم انداز بد آن بسیار منفور است. جولای گذشته ارتش آمریکا با 66 کشته بیشترین تلفات در این جنگ را متحمل شد.

این در حالی است که رهبری ارتش آمریکا می داند که واگذاری مسئولیت امنیتی به افغانها در چنین شرایطی خیلی زود می باشد. همزمان فرمانده آمریکایی نیروهای ناتو در افغانستان نیز طبیعتا بر این عقیده است که تاریخ اعلام شده از طرف اوباما برای عقب نشینی از افغانستان روی تصمیم گیریهای دیگر اعضاء ناتو تاثیر خواهد داشت. چرا که به ندرت کشوری از اعضای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی به این مسئله رغبت دارد که در صورت ضرورت مدت بیشتری از آنچه اعلام شده را در افغانستان بماند.

نویسنده در ادامه با اشاره به اینکه عملیات نیروهای ناتو در افغانستان در سالهای اخیر بسیار ناموفق و خطرناک پیش رفته است نوشت: جنگ افغانستان در چنین شرایطی نه تنها برای اوباما بلکه برای دیگر سیاستمداران در کشورهای عضو ناتو  مانند خنجری در چشمشان است. تمامی کشورهای عضو ناتو این آرزو را دارند که آمریکا هر چه سریعتر متحدان خود را از مسئولیتشان در افغانستان مرخص کند.

دویچه وله در ادامه نوشت: ستاره اوباما در آمریکا در حال پایین رفتن است. حزب تحت رهبری وی نیز که میزان رضایتمندی از آن به زیر 50 درصد رسیده است به ندرت شانس برنده شدن در انتخابات پارلمانی آینده را دارد. به این ترتیب رئیس جمهوری آمریکا بدون یک اکثریت دموکرات در مجلس نمایندگان قدرت سیاسی خود را از دست خواهد داد.

در این میان اظهارنظرها و تلاشهای اخیر ژنرال پتریوس دلیل دیگری بر این موضوع است که جو ناآرام و تنش زا بین رهبری نظامی در آمریکا و قدرتمندان در کاخ سفید هنوز حکمفرماست. 

کد خبر 1135793

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha