پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

۲۷ مرداد ۱۳۸۹، ۱۲:۱۳

میزان مبادلات تجاری ایران و ترکیه از 25 میلیارد دلار می‌گذرد

میزان مبادلات تجاری ایران و ترکیه از 25 میلیارد دلار می‌گذرد

میزان مبادلات تجاری ایران و ترکیه تا پایان سال 2015 از 11 میلیارد دلار به بیش از 25 میلیارد دلار افزایش می یابد.

به گزارش خبرگزاری مهر، "اومیت یاردیم" سفیر جدید ترکیه در تهران در دیدار با وزیر بازرگانی جمهوری اسلامی ایران از وی برای شرکت در اجلاس کمسک (کمیته دائمی همکاری‌های تجاری واقتصادی سازمان کنفرانس اسلامی) دعوت کرد. این اجلاس 14 تا 18 مهرماه امسال در ترکیه برگزار می‌شود.

مهدی غضنفری وزیر بازرگانی در این دیدار با اشاره به سابقه طولانی و رضایت بخش روابط سیاسی و تجاری میان دو کشور درباره امضای موافقت‌نامه تجارت ترجیحی، گفت: جمهوری اسلامی ایران لیست کالاهای مورد نظر خود را به طور رسمی ارائه کرده است.
 
این در حالی است که ترکیه پیش از این لیست کالاهای مورد نظر خود را به ایران ارسال کرده بود. موافقت‌نامه تجارت ترجیحی در حاشیه اجلاس بیست و یکمین کمیسیون مشترک اقتصادی در بهمن‌ماه سال گذشته در آنکارا نهایی شد.
 
وضعیت پیمان اکوتا به عنوان موافقت‌نامه‌ای چندجانبه دیگر، موضوع مطرح‌شده از سوی طرف ترک در این نشست بود که غضنفری در این باره گفت: پیمان اکوتا در مجلس و شورای نگهبان تصویب شده و لیست کالاهای مشمول به کمیسیون ماده یک ارائه و در انتظار تائید است.
 
در این موافقت‌نامه 85 درصد کالاها مشمول موافقت‌نامه بوده و طی مدت هشت سال تعرفه‌ها به رقم  15 درصد کاهش می‌یابد.
 
وزیر بازرگانی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: فرایند آزادسازی تجاری در جمهوری اسلامی ایران زمینه‌ساز اقتصادی رقابتی برای همه کشورها خواهد بود و طرف ترک به دلیل نزدیکی جغرافیایی، فرهنگی و سایرمشترکات بهتر از سایر کشورها می‌تواند از آن  بهره گیرد.
 
هم‌اکنون رقم مناسبات ایران و ترکیه افزون بر11 میلیارد دلار است ، در دیدار اخیر روسای جمهور دو کشور، دو طرف ابراز امیدواری کردند تا  مبادلات میان دو کشور تا پایان سال 2015  به 25 میلیارد دلار برسد.
 
سفیر ترکیه نیز با بیان اینکه پرونده همکاری‌های اقتصادی و بازرگانی تهران و آنکارا  یکی از قطورترین پرونده های تجاری است، افزود: بخش بازرگانی بهترین موضوع برای توسعه روابط دو کشور است چرا که می‌تواند پایه و اساس روابط سیاسی شود.
 
اومیت یاردیم ابراز امیدواری کرد تا روند توسعه روابط و مناسبات تجاری، دو کشور را در اهداف تجاری مشترک موفق کند.
کد خبر 1136046

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha