به گزارش خبرنگار مهر در بیرجند، عابدین محمدی پیش از ظهر پنجشنبه در شورای برنامه ریزی استان، گفت: نرخ بیکاری استان در بهار سال 89 نزدیک به 10.6 درصد رسیده که این نرخ در بهار سال گذشته نزدیک به 6.1 درصد بوده است.
وی بخشی از اشتغال خراسان جنوبی را اشتغال ناقص دانست و افزود: در بهار سال جاری نرخ بیکاری در کشور از11.9 درصد به 16.6 درصد رسیده است.
محمدی با بیان اینکه نرخ بیکاری خراسان جنوبی در سال 87 نزدیک به 10.1 درصد بوده است، عنوان کرد: نرخ بیکاری بر اساس آمار مرکز آمار ایران در سال گذشته به هفت درصد رسیده است.
وی استفاده از تولیدات داخلی استان را راهکاری جهت تثبیت اشتغال در استان دانست و اظهار داشت: در این راستا باید کلیه دستگاههای اجرایی استان خریدهای مورد نیاز خود را از تولیدکنندگان استان داشته باشند.
آمادگی 21 شرکت برای تدوین سند توسعه اشتغال در خراسان جنوبی
مدیر کل کار و امور اجتماعی خراسان جنوبی در ادامه از آمادگی 21 شرکت و موسسه پژوهشی برای تدوین سند توسعه اشتغال در این استان خبر داد.
وی هدف اساسی سند توسعه اشتغال و سرمایه گذاری استان را شناسایی و معرفی پتانسیلها و فرصتهای سرمایهگذاری استان عنوان و ابراز امیدواری کرد: با بهره برداری صحیح از فرصت ها و هدایت سرمایه گذاری ها به اهداف برنامه پنجم توسعه در مورد کاهش نرخ بیکاری به هفت درصد برسیم.
محمدی شناسایی خلاهای آماری و اطلاعاتی، پیش بینی عرضه و تقاضای نیروی کار و ساختار آن، شناسایی اصلیترین موانع توسعه کارآفرینی و تعیین وظایف هر یکی از دستگاهها برای تحقق اهداف سند توسعه را از دیگر اهداف سند توسعه اشتغال استان برشمرد.
وی بر همکاری دستگاهها با مشاور نهایی در مورد سند توسعه اشتغال استان تاکید کرد و بیان داشت: باید کلیه دستگاههای اجرایی آمار و اطلاعات مربوط به دستگاه خود را به مشاور داده و امید است با همکاری دستگاهها این فعالیت پیشرفت بیشتری داشته باشد.
محمدی با اشاره به اینکه افزایش اشتغال و کاهش بیکاری از دغدغه های اصلی سیاستگذاران و برنامه ریزان است، تصریح کرد: بیکاری علاوه بر ایجاد فقر بسیاری از بیماریهای روحی و ناهنجاریهای اجتماعی را به وجود میآورد.
به گفته وی اقتصاد ایران به سبب نرخ رشد بالای جمعیت در دهه های گذشته و عدم توانایی جذب آنها در فعالیت های اقتصادی با این مسئله رو به روست و نرخ بیکاری زنان و جوانان در جامعه در حال افزایش می باشد.
وی با اشاره به بحث نظام نظارتی بر بنگاه های زودبازده، خاطر نشان کرد: با گذشت 60 ماه از آغاز طرح در حال حاضر در خراسان جنوبی نردیک به هشت هزار و 823 طرح با مبلغ سه هزار و 297 هزار میلیارد ریال منجر به عقد قرار داد شده است.
مدیر کل کار و امور اجتماعی خراسان جنوبی در پایان یادآور شد: از این تعداد نزدیک به هفت هزار و 673 طرح به مبلغ 15 هزار و 656 به بهرهبرداری رسیده است و ضرورت توجه و همکاری تمامی دستگاهها به منظور حفظ، صیانت و حمایت از طرحهای به بهرهبرداری رسیده احساس می شود.
نظر شما