به گزارش خبرنگار مهر در قم، آیت الله ناصر مکارم شیرازی بعد از ظهر سهشنبه در ادامه جلسات تفسیر قرآن کریم که در شبستان امام خمینی(ره) حرم مطهر حضرت معصومه(س) برگزار شد در سخنانی با بیان اینکه لجاجت علت گرفتار شدن "اصحاب الایکه" به عذاب الهی بود، خاطر نشان کرد: منشأ بسیاری از اختلافها، طلاقها، نزاعها و گاهی کشت و کشتارها لجالت است که به همین دلیل حضرت علی(ع) در حدیثی لجاجت را بدترین چیز در دنیا و آخرت بیان کرده است.
این مرجع تقلید در ادامه با بیان اینکه مسئولین کشور باید از لجاجت پرهیز کنند، تصریح کرد: بهتر است مسئولین از تجربه دیگران هم استفاده کنند و اگر اشتباهی کردند بر سر اشتباه خود پافشاری و لجبازی نکنند.
فساد اقتصادی عامل مفاسد دیگر است
آیت الله مکارم شیرازی کم فروشی را مهمترین گناه " اصحاب الایکه" برشمرد و عنوان کرد: این قوم در نزدیکی شهر مدین محل رسالت حضرت شعیب زندگی میکردند که این نمونه کم فروشیها و جا به جا کردن وزنهها منحصر به زمان گذشته نیست و در زمانه ما نیز کم فروشی وجود دارد.
این مرجع تقلید با بیان اینکه اکنون دنیا دچار فساد اقتصادی است افزود: این عوامل اقتصادی است که موجب فساد در رسانهها و فساد سیاسی، فرهنگی و اجتماعی را به دنبال دارد.
آیت الله مکارم شیرازی همچنین اظهار داشت: دلیل آنکه بعضی از داستانهای انبیا در قرآن تکرار میشود این است که تاریخ انبیا درسهای عبرتآموز متعددی دارد و قرآن در هر بار بیان آن وقایع، آنها را از زاویههای مختلفی نگاه میکند و درسها را گوشزد مینماید، و دلیل دیگر این است که یکی از مسائل در فصاحت و بلاغت تکرار مطالب مهم میباشد.
این استاد حوزه علمیه قم درباره اصحاب الایکه که چهار بار در قرآن مورد توجه قرار گرفتهاند، گفت: اینان مردمانی ثروتمند و مرفه بودند که باغهای انبوه زیادی داشتند و هنگامی که حضرت شعیب آنها را به تقوای خدا و اطاعت از خودش دعوت کرد آنان از روی لجاجت او را تکفیر و مسخره کردند و به او گفتند اگر راست میگویی سنگهایی از آسمان بر ما نازل کن و به همین دلیل خداوند ابری بر آنها فرستاد و به وسیله صاعقه همه افراد این قوم را آتش زد.
قم - خبرگزاری مهر: آیت الله مکارم شیرازی ضمن بیان حدیثی از امام علی(ع) در مذمت لجاجت، از دولتمردان خواست این دستور را رعایت کنند و در عقاید خود پافشاری بیش از حد نداشته باشند.
کد خبر 1139789
نظر شما