به گزارش خبرنگار مهر در قم، محمد عندلیب قبل از ظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به افزایش مصرف آب در پنج ماه نخست سال جاری در قم اظهار داشت: مردم قم در پنج ماهه اول سال جاری 39 میلیون و 816 هزار و 614 متر مکعب آب استفاده کردند که این میزان با افزایش 4.22 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل روبرو بوده است.
وی با بیان اینکه طی این مدت مردم قم بیش از یک میلیون و 610 هزار و 666 متر مکعب از آب بیشتر استفاده کردند، ابراز داشت: در پنج ماه نخست سال جاری دمای هوا نیز نسبت به مدت مشابه سال گذشته با افزایش 4 درصدی مواجه بوده است.
معاون بهرهبرداری شرکت آب و فاضلاب استان قم خاطرنشان کرد: حدود 27 درصد آب قم طی این مدت از سد 15 خرداد، 18 درصد از چاههای منطقه علیآباد، 49 درصد از چاههای داخل شهر و حدود 5 درصد نیز از چاههای اجارهای تأمین شده است.
وی با اشاره به اینکه تا قبل از بحران خشکسالی حدود 70 درصد از آب قم از سد 15 خرداد تأمین میشده است، بیان داشت: در پنج ماه نخست سال جاری میزان برداشت آب از سد 15 خرداد 10 میلیون و 668 هزار و 306 متر مکعب بوده است که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل با 41.33 درصد کاهش روبرو بوده است.
عندلیب تصریح کرد: با توجه به کاهش شدید ذخیره آب سد 15 خرداد که بر اثر بحران خشکسالی سالهای اخیر رخ داده است میزان برداشت آب از سد را کاهش داده و در مقابل میزان برداشت از منابع زیر زمینی آب را افزایش دادهایم به گونهای که در پنج ماه نخست سال جاری میزان برداشت از چاههای منطقه علی آباد حدود 27 درصد و برداشت از چاههای داخل شهر حدود 39 درصد افزایش یافته است.
وی همچنین گفت: با رایزنیهای صورت گرفته برخی از چاههای کشاورزی و ادارات قم به منظور مقابله با بحران کمآبی با اقدامات فنی صورت گرفته به صورت استیجاری مورد بهره برداری قرار گرفت که تا کنون بیش از 2 میلیون متر مکعب از آب این چاهها مورد استفاده قرار گرفته است.
معاون بهرهبرداری شرکت آب و فاضلاب استان قم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به احتمال استمرار بحران خشکسالی اظهار داشت: اقدامات خوبی از جمله حفر چندین حلقه چاه جدید به منظور مقابله با بحران خشکسالی صورت گرفته است اما این اقدامات زمانی پاسخگو خواهد بود که مردم نیز مسئله صرفهجویی را مورد توجه قرار دهند.
وی خاطرنشان کرد: مردم باید صرفهجویی در مصرف آب را به عنوان یک اصل در زندگی مورد توجه قرار دهند زیرا در غیر این صورت جیرهبندی تنها راه عبور از بحران کمآبی خواهد بود.
عندلب تأکید کرد: بیتوجهی به میزان مصرف آب خصوصا مصارف خانگی یکی از عوامل مهم در ایجاد بحران کمآبی است، لذا باید قبل از اینکه مجبور به کم کردن مصرف شویم سعی کنیم فرصت درست مصرف کردن و بهرهمندی دائم از آب را از دست ندهیم.
وی در پایان از کلیه همشریان خواست تا شبهای گرانقدر و پرفضیلت قدر دعا برای بارش باران و نزول رحمت الهی را فراموش نکنند.
قم - خبرگزاری مهر: معاون بهرهبرداری شرکت آب و فاضلاب استان قم از افزایش 4.22 درصدی مصرف آب در قم خبر داد و گفت: مردم قم در پنجماه نخست سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته بیش از یک میلیون 600 هزار متر مکعب بیشتر آب مصرف کردند.
کد خبر 1142532
نظر شما