به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از هاآرتص ، گفتني است در اين كنفرانس كه قرار است در ماه ژانويه سال 2005 برگزار شود نمايندگاني از چندين كشور خاورميانه از جمله ايران و سازمانهاي غير دولتي و تعدادي متخصص مستقل شركت خواهند داشت .
اين كنفرانس كه هيچ قدرت الزام آور و اجبار كننده اي ندارد به عنوان يك " سمينار آكادميك " شكل گرفته است و در سالهاي 1997 و 1993 نيز برگزار شد . البرادعي مدير كل آژانس بين المللي انرژي اتمي از احتمال حضور اسرائيل در كنفرانس آينده خبر داد . وي چند ماه پيش به اسرائيل رفت و با آريل شارون نخست وزير اسرائيل و گيدون فرانك مدير كميسيون انرژي اتمي اين رژيم ديدار و گفتگو كرد .
فرانك روز جهارشنبه در سخنراني خود در كنفرانس عمومي آژانس بين المللي انرژي اتمي در وين گفت : اسرائيل تنها در صورتي در كنفرانس ژانويه شركت خواهد كرد كه قطعنامه اي كه توسط كشورهاي عربي به كنفرانس عمومي ارائه شده است و در آن به "تهديدها و تواناييهاي هسته اي " اسرائيل اشاره شده است ، كنار گذاشته شود . اين روزنامه مي افزايد كه اين قطعنامه هر سال بوسيله كشورهاي عربي ارائه مي شود اما فشارهاي اسرائيل و آمريكا آنرا كنار مي گذارد .
فرانك گفت : اگر اين قطعنامه كنار گذارده شود، اسرائيل به قطعنامه هاي بيشتري كه در سالهاي گذشته ارائه شد ودرمورد تلاشهاي آژانس براي افزايش نظارت و بازرسي هسته اي در خاورميانه است ، راي خواهد داد
فرانك همچنين ادعا كرد اسرائيل اساسا از عاري سازي خاورميانه نه تنها از سلاحهاي هسته اي بلكه از تسليحات كشتار جمعي از جمله موشكهاي بالستيك حمايت مي كند .
وي گفت : شرايط امنيتي و سياسي بايد اجازه خلق چنين موقعيتي و آغاز مذاكرات در اين مورد را بدهند . با اينحال چنين شرايطي هنوز در خاورميانه بوجود نيامده اند چراكه برخي كشورهاي منطقه حق وجود را براي اسرائيل به رسميت نمي شناسند و خواهان نابودي آن هستند و از گروههاي تروريستي حمايت مي كنند .
گفتني است اسرائيل با بهانه قرار دادن دشمني ايران و كشورهاي عربي با اين رژيم به توليد سريع تسليحات هسته اي پرداخته است و از امضاي ان پي تي (عهدنامه منع توليد و گسترش تسليحات هسته اي ) خودداري كرده است . برخي منابع اسرائيل را پانزدهمين قدرت هسته اي جهان معرفي كرده اند . اين درحالي است كه برخورد دوگانه آژانس بين المللي انرژي اتمي با مسئله برنامه هسته اي اسرائيل و برنامه هسته اي ديگر كشورها موجب نوعي احساس ناامني در منطقه شده است .
محمد البرادعي چند ماه پيش با اشاره به وجود چنين احساسي در افكار عمومي منطقه گفت كه از ميزان اين احساس و افزايش آن شگفت زده شده است .
فرانك در ادامه ادعاها واظهارات پوچ خود در اين كنفرانس گفت : اسرائيل از پيش نويسهاي مختلف از جمله از تلاشهاي آژانس بين المللي انرژي اتمي براي نظارت بر مواد هسته اي و كاهش خطر توليد مواد و تكنولوژي حمايت مي كند .
گفتني است با اوج گرفتن مسئله برنامه هسته اي ايران و تبديل آن به اولويت خبري و افزايش مخالفت آژانس با برنامه هسته اي ايران به عنوان يك كشور اسلامي ، ملتهاي مسلمان بيش از بيش برخورد دوگانه ديده بان هسته اي سازمان ملل را احساس مي كنند و اين مسئله از دلايل اصلي سفر البرادعي در ماه ژولاي به اسرائيل بود .
نظر شما