به گزارش خبرگزاری مهر، همانگونه که آلن دو باتن به مثابه فیلسوفی پاپ با ترکیبی از مشاهدات روزمره و تفکری عمیق و فلسفی، به موضوعاتی چون ترافیک، خرید و کار میپردازد، رابرت رولاند اسمیت نیز در کتاب خود، "صبحانه با سقراط"، با شوخ طبعی و خلاقیت هر چه تمامتر به نحوه زندگی روزمره و موضوعات مرتبط با آن پرداخته است.
وی با توجه به عاداتی روزمره چون بیدار شدن از خواب، رفتن به سر کار، خرید کردن، غذا خوردن، رؤیا دیدن، تماشای تلویزیون و دوش گرفتن مخاطبان خود را با چشماندازی گسترده از ایدههایی که در نسبت با زندگی هر روزه آنها قرار میگیرند، مواجه میکند و آنها را مورد سنجش قرار میدهد. وی در این کتاب جذاب، به سادگی و سهولت مباحث خود را طرح کرده و نشان میدهد که زندگی نسنجیده ارزش زیستن ندارد.
اسمیت در کتاب خود به مخاطبانش یادآور میشود که فلسفه به همان اندازه که باید با پرسشهایی بزرگ و مهم در باب حقیقت، عقل، وجود، دانش و ارزش کلنجار رود، ضروری است که برای یافتن حقیقت و معنا در زندگی روزمره نیز تلاش کند.
اگرچه در برخی موارد مشاهدات فلسفی اسمیت توسط هوش و ذکاوت یا نثر پر زرق و برق وی تحتالشعاع قرار میگیرد اما به نظر میرسد که اسمیت به خوبی توانسته است ارتباط میان ایدههای مهم و تجربه زندگی روزمره را مورد بحث قرار داده و نشان دهد که فلسفه می تواند ابزاری برای از بین بردن ابتذال و پوچی زندگی بوده و در نتیجه سبب معناداری و دوام بیشتر آن شود.
نظر شما