به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، تعداد زیادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز چهارشنبه در زمانی که طرح اختیار دولت برای تعیین ساعت کار در ماه مبارک رمضان و افزایش تعطیلی عید فطر در دستور کار قرار گرفت نسبت به روند بررسی این طرح در کمیسیون اجتماعی تذکر دادند و خواستار خروج آن از دستور کار امروز مجلس و ارجاع مجدد به کمیسیون اجتماعی شدند.
بر اساس این گزارش الیاس نادران به عنوان اولین تذکر دهنده در این خصوص تاکید کرد: طبق زمانبندی در آیین نامه، این طرح باید در فرصت ده روز در کمیسیون های فرعی مورد بررسی قرار می گرفت و نمایندگان فرصت داشته باشند پیشنهادات خود را به کمیسیون اصلی ارائه دهند و کمیسیون اصلی پس از استماع نظر نمایندگان نسبت به کلیات طرح و محتوای آن رای گیری کند.
وی افزود: اما بر خلاف روند آیین نامه بدون دعوت از نمایندگان برای صحبت در مورد پیشنهاداتشان، پیشنهادات آنها چاپ و در جا نامه ای همکاران قرار گرفته است.
نادران خطاب به ابوترابی که امروز ریاست جلسه را برعهده داشت گفت: بهتر است سخنگوی کمیسیون اجتماعی پاسخ دهد که از کدامیک از نمایندگان پیشنهاد دهنده دعوت شده تا در کمیسیون اجتماعی حضور یابند و از پیشنهاد خود دفاع کنند.
نماینده تهران یادآور شد: زمانی پیشنهادات نمایندگان به چاپ می رسد که آن پیشنهادات در کمیسیون اصلی رای نیاورده باشد و نماینده از پیشنهاد خود در صحن علنی مجلس دفاع کند. اما هم اکنون تعداد زیادی از پیشنهادات چاپ شده که در کمیسیون مورد بررسی قرار نگرفته است.
وی همچنین گفت: در زمان تشکیل جلسه کمیسیون هم تعداد اعضا کافی نبوده است اما با این وجود رای گیری شده و این خلاف قانون است. همچنین مهلت قانونی در دریافت پیشنهادات نیز رعایت نشده است.
نماینده تهران افزود: با توجه به شرایط کنونی فوت وقت شده است فوریت مسئله از بین رفته و بهتر است این طرح به کمیسیون برگردد.
محمدرضا تابش نماینده اردکان به عنوان یکی از طراحان این طرح با استناد به ماده 23 و 78 آیین نامه داخلی مجلس مبنی بر شان و جایگاه مجلس و همچنین مواد 164 و 165 آیین نامه داخلی مبنی بر روند بررسی طرح های یک و دو فوریتی اظهار داشت: هیئت رئیسه مجلس حفظ شان مجلس را نمی کند و متاسفانه در ارائه این طرح و بررسی آن در صحن مجلس تعلل کرد.
وی افزود: درباره این طرح همه مجلس تعامل داشتند و دو فوریت آن تنها با کم آوردن 3 رای به تصویب نرسید که اگر این اتفاق می افتاد آثار مثبتی بر آن مترتب بود.
تابش گفت: با تغییراتی که در کمیسیون اجتماعی روی این طرح اعمال شده طرح مذکور از اهداف طراحان دور مانده است. هدف ما از ارائه این طرح جلوگیری از تخلف دولت و سامان دادن کاهش ساعت کار در ماه رمضان بر مدار قانون بود. از سوی دیگر برای بها دادن به عید فطر و با توجه به جایگاه آن در اسلام، قصد افزایش تعطیلات را داشتیم، گویا حذف 2 روز تعطیل که از ایام تاریخی است بازتاب منفی در جامعه داشته است و برداشت افکار عمومی نسبت به حذف این تعطیلی مثبت نیست.
وی افزود: از آنجا که در شرایط فعلی و حتی تصویب این طرح در جلسه امروز کار به سرانجام نمی رسد و هدف محقق نمی شود ضرورتی به تصویب آن در جلسه امروز نیست. شورای نگهبان هم اعلام کرده طبق روال قانونی کار رسیدگی به این طرح را دنبال خواهد کرد.
نماینده اردکان گفت: بنده از هیئت رئیسه به خاطر تعلل در ارائه این طرح در صحن گلایه دارم.
وی گفت: من از هموطنان به دلیل تعلل نمایندگان که فرصت استفاده از عید را از دست دادند عذرخواهی می کنم.
تابش افزود: بهتر است ما نمایندگان از بررسی این طرح صرفنظر کنیم و کار را به ساماندهی تعطیلات کشور واگذار کنیم.
ابوترابی فرد که ریاست جلسه امروز را بر عهده داشت در پاسخ به این تذکر گفت: هیئت رئیسه تا آنجا که توانست در ارائه این طرح تسریع کرد و با توجه به محدودیت زمانی روند اینگونه پیش رفته است.
احمد توکلی نماینده تهران نیز در اعتراض به روند بررسی طرح مذکور با استناد به مواد 163، 164 و 144 آیین نامه داخلی مجلس که نحوه رسیدگی به طرح های یک فوریتی و دو فوریتی را بیان می کند گفت: این مواد هم دارای ابهام است و همه ابعاد رسیدگی را روشن نمی کند.
وی گفت: ماده 144 آیین نامه یک مفهوم عام دارد و بر همه طرح هایی که به کمیسیون ارجاع می شود تاکید دارد.
توکلی افزود: هم کمیسیون فرهنگی به عنوان کمیسیون فرعی و هم کمیسیون اجتماعی در ارائه گزارش خود به مجلس تاکید کردند که کارشان بر اساس ماده 144 آیین نامه است که بر اساس آن بررسی طرح 10 روز باید زمان ببرد تا نظر کمیسیون فرعی و نمایندگان دریافت شود اما در جلسه 6 شهریور کمیسیون اجتماعی جلسه گذاشت و این طرح را تصویب کرد و کمیسیون فرعی هم در 7 شهریور جلسه گذاشت و طرح را تصویب کرد در حالیکه بر اساس ماده 50 آیین نامه نصاب کمیسیون با دو سوم اعضا صحیح است در حالیکه در جلسه 6 شهریور کمیسیون اجتماعی این رسمیت وجود نداشته است به طوریکه یکی از دوستان گفت من در حوزه انتخابیه بودم و تلفنی به من گفتند که موافق هستید یا نه. یا یکی دیگر از دوستان گفت من در جلسه کمیسیون نبودم و آمدند که از من امضا بگیرند و گفتم چون نبودم امضا نمی کنم.
توکلی گفت: آقای مقدسی نایب رئیس کمیسیون اجتماعی نیز تصریح کرد که با 4- 5 نفری که در کمیسیون نبودند در گوشه صحن صحبت کردیم و امضا گرفتیم بنابراین مشخص است که کمیسیون در آن جلسه نصاب لازم را نداشته و مصوبه اش اعتبار ندارد.
محمد رضا خباز نماینده کاشمر نیز با تایید سخنان تذکردهندگان قبلی یادآور شد: روند رسیدگی طبق آیین نامه نبوده و برای آنکه دیگران به این روش تاسی نکنند اجازه دهید طرح مذکور به کمیسیون برگردد.
علی ادیانی راد نماینده قائم شهر نیز در تذکری تاکید کرد: بررسی این طرح بر اساس آیین نامه طی نشده است و به فرض تصویب آن در جلسه امروز شورای نگهبان فرصت تایید ندارد و افزایش تعطیلات شامل امسال نخواهد شد و این خود یک مسئله است.
وی گفت: از آنجا که بررسی این طرح در مغایرت با آیین نامه بوده ادامه بررسی در جلسه امروز را به مصلحت نمی دانم، زیرا این بدعت آشکاری است.
به گزارش مهر ، حسن کامران نماینده اصفهان نیز به دنبال این تذکرات خطاب به ابوترابی گفت: این حرفی که می زنم برای قبر ما خوب است. کمیسیون اجتماعی روز شنبه 7 نفر بوده اند به شما این را گفتم و شما گفتید دلیل چیست که گفتم نایب رئیس کمیسیون این موضوع را تایید می کند و حتی با نایب رئیس نزد شما آمدیم که آقای توکلی نیز حضور داشتند. آقای مقدسی تاکید کرد که روز یکشنبه امضا جمع کرده اند دیروز هم به شما گفتم بررسی این طرح از ریشه و از بن خراب است.
وی که چندین بار از ابوترابی در حین سخنان خود درخواست کرد که به اظهاراتش گوش فرا دهد در نهایت با انتقاد از عملکرد ابوترابی در استماع سخنانش گفت: این چنین است که همه چیز را مسخره می کنید این کار تبعات بدی دارد.
کامران گفت: هم اکنون که صحبت می کنم آقای جعفرزاده رئیس کمیسیون اجتماعی می گوید شما دروغ می گویید.
وی گفت: کمیسیون در زمان بررسی نصاب لازم را نداشته و شما نمی توانید این طرح را بررسی کنید.
محمد حسن ابوترابی فرد در پاسخ به تذکرات نمایندگان تاکید کرد: علت در دستور کار قرار گرفتن طرح مذکور با استناد به ماده 163 و 164 است. هیئت رئیسه درباره این موضوع بحث طولانی داشت و نتایج و مباحث انجام شده برداشتی است که من از آیین نامه دارم و خدمت شما می گویم.
وی یادآور شد: ماده 144 آیین نامه مربوط به طرح ها و لوایح عادی است اما در ماده 63 و 64 تاکید دارد که مهلت بررسی طرح های فوریتی از سوی کمیسیون تعیین می شود و صریحا ذکر شده پیشنهاد دهندگان باید پیشنهادات خود را در مهلتی که کمیسیون اعلام می کند ارائه دهند. بنابراین این برداشت ما از آیین نامه است اما اذعان هم نمی کنیم که این برداشت هم عین ثواب است.
وی گفت اگر قرار شد آیین نامه را اصلاح کنیم باید بحث های مربوط به طرح های یک فوریتی و دوفوریتی را شفاف تر اعلام کنیم تا زمینه اینگونه بحث ها فراهم نشود.
محمد دهقان پس از اظهارات ابوترابی در تذکری قصد داشت تا نسبت به این برداشت ابوترابی تذکردهد.
وی گفت: شما بنایی می گذارید که خلاف آیین نامه است.
اما ابوترابی مجددا تاکید کرد: این برداشتی است که من دارم اگر تذکری خارج از عرایضی که داشتم ارائه دهید در غیر این صورت ادامه ندهید.
سلیمان جعفرزاده نماینده ماکو و چالدران و رئیس کمیسیون اجتماعی با استناد به ماده 77 آیین نامه داخلی مبنی بر دفاع از حق خود و ماده 23 آیین نامه مبنی بر حفظ شان و جایگاه مجلس گفت: متاسفم از اینکه برخی آقایان برای مخالفت با این طرح کار خود را با اتهام به همکاران پیش می برند.
وی گفت: دروغ بستن به عزیزانی که زحمت کشیدند و ابلاغ رئیس مجلس را اجرا کردند دور از شان است.
جعفرزاده ادامه داد: روز سه شنبه وقتی این طرح فوریتی تصویب شد رئیس مجلس به من ابلاغ کرد کار را سریع شروع کنید در ماده 164 نیز تصریح کرده نمایندگان باید پیشنهاد دهند و قید نشده کمیسیون باید این پیشنهادات را تایید کند. ما روز سه شنبه اطلاعیه صادر کردیم و روز شنبه نیز با حضور تمامی دستگاه ها طرح مذکور را بررسی کردیم.
وی با نام بردن از 10 تن از نمایندگان که به گفته وی در جلسه کمیسیون حضور داشتند گفت: در روز یکشنبه نیز با 14 نفر از نمایندگان طرح را بررسی کردیم و نمی دانم هم اکنون این اتهامات برای چیست؟ مخالفت راه و روش دارد.
جعفرزاده گفت: چه زمانی نایب رئیس گفته است که ما در کمیسیون 4 نفر بودیم؟ چرا در ماه رمضان دروغ می گویید ما به تکلیف عمل کردیم. اگر تسریع ورود به طرح جرم است ما دیگر ورود پیدا نمی کنیم.
علی اصغر یوسف نژاد نماینده ساری نیز در تذکری روند رسیدگی به این طرح را مورد اشاره قرار داد و گفت: بنده روز یکشنبه اطلاعیه کمیسیون اجتماعی را دیدم که تاکید کرده بودند نمایندگان تا ساعت 10 فرصت دارند پیشنهادات را ارائه دهند سپس اطلاعیه ای زده شد که تا پایان وقت اداری نمایندگان می توانند پیشنهاد دهند اما وقتی به کمیسیون رفتم، کمیسیون به نصاب نرسیده بود. بنابراین کمیسیون باید اعلام می کرد نمایندگان روز یکشنبه هم فرصت پیشنهاد دارند.
وی خطاب به ابوترابی گفت: شما می گویید طبق ماده 164 این طرح باید در دستور کار قرار گیرد اما کمیسیون گزارش خود را به استناد ماده 144 به مجلس ارائه کرده است. چطور می فرمایید ماده 144 هم اکنون مورد استناد شما نیست؟
کاظم جلالی نماینده شاهرود نیز خطاب به ابوترابی با استناد به بند 11 ماده 23 آیین نامه مبنی بر حفظ شان و جایگاه مجلس یادآور شد: این موضوع مطرح شده و مردم نظاره گرند . چقدر می خواهیم وقت مجلس را برای آن بگیریم بهتر است تدبیری بفرمایید زیرا در جلسات یکشنبه، سه شنبه و امروز وقت اعضای مجلس برای این طرح گرفته شده است.
وی گفت: بهتر است کفایت مذاکرات دهید و موضوع را تمام کنید. به صلاح نیست وقت مجلس این همه گرفته شود.
ابوترابی تذکر جلالی را وارد دانست. اما حمید رضا فولادگر نیز در تذکری نسبت به رویه کمیسیون اجتماعی در بررسی این طرح تذکر داد و گفت: کاری که کمیسیون اجتماعی کرده متداول نیست من پیشنهاداتم را برای ارائه به کمیسیون نوشتم و به آنها رساندم اما از من برای صحبت در مورد پیشنهادم دعوت نشد و فقط به چاپ رسید.
فولادگر تاکید کرد: ما انتقاد داریم که دولت تصمیمات شب امتحانی می گیرد حال نباید خودمان اینگونه عمل کنیم.
به گزارش مهر، ابوترابی فرد پس از استماع این تعداد نمایندگان در تذکر به طرح مذکور مجددا از سخنگوی کمیسیون اجتماعی خواست تا گزارش طرح فوریتی اختیار دولت برای تعیین ساعت کار در ماه مبارک رمضان و افزایش تعطیلی عید سعید فطر را قرائت کند.
در حین بررسی این طرح و بیان اظهارات نمایندگان موافق و مخالف طراحان طرح مذکور که در زمان ارائه آن بیش از 50 نفر بودند با مراجعه به هیئت رئیسه امضاهای خود را پس گرفته و با این کار خواستار از دستور کار خارج شدن آن شدند. زیرا معتقد بودند هم روند بررسی طرح ایراد دارد و هم طرح مذکور شامل تعطیلی عید فطر امسال نمی شود.
هیئت رئیسه نیز این درخواست استرداد را اعلام کرد. بنابراین مجلس طرح مذکور را از دستور کار خارج کرد.
در پی این جریانات ابوترابی فرد نایب رئیس مجلس با اشاره به مسترد شدن طرح افزایش تعطیلات عید فطر گفت: نمایندگان مجلس بهتر دیدند که بررسی افزایش تعطیلات عید فطر را در بررسی طرح ساماندهی تعطیلات کشور مورد نظر قرار دهند تا تصمیمات لازم در آن زمان اتخاذ شود.
وی ادامه داد: طراحان این طرح به اقدامی اصولی دست زدند و بررسی موضوع افزایش تعطیلات را تا زمان بررسی طرح ساماندهی تعطیلات متوقف کردند.
نظر شما