به گزارش خبرنگار مهر در کرج، علی سیفی نهاوندی که از سال 72 کار خود را در رادیو آغاز کرد، تجربه موفق حضور در رادیو جوان را در کارنامه کاری خود دارد و مدتی است که با تجربیات خود از رادیو جوان به رادیو البرز آمده است.
وی در گفتگویی با خبرنگار مهر که در شبکه رادیویی البرز"صدای غرب استان تهران" انجام شد به بیان دیدگاههای خود در خصوص کار رادیو پرداخت و نیز به پرسشهای خبرنگار مهر پاسخ گفت.
سیفی از زمان حضور در رادیو البرز چندان پر خبر نبوده است و خود دلیل این سکوت را تجربیات حضورش در رادیو جوان عنوان می کند، البته وی با حوصله فراوان در این گفتگوی مفصل شرکت کرده و به تمامی پرسشهای خبرنگار مهر پاسخ گفت.
سیفی با بیان اینکه رادیو پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، سه دهه موفق را پشت سر گذاشته است، گفت: هر یک از این دوره ها به نام یک شبکه رادیویی رقم خورده است و در واقع می توان بر این اساس دهه 60 رادیو را متعلق به رادیو ایران و دهه 70 را به نام رادیو تهران دانست که با پخش اولین برنامه زنده تلفنی مخاطبان بسیاری را جلب کرد و در این دهه مدیران موفقی نیز در رادیو تربیت شدند.
مدیر سابق گروه ورزش و تفریحات رادیو جوان در ادامه دهه 80 رادیو را به نام شبکه جوان خواند و علت این نامگذاری را تغییر فرم برنامه سازی و استفاده از فناوری در ساخت برنامه ها برشمرد.
وی هم اکنون با کوله باری از تجربیات 17 ساله رادیویی خود به رادیو البرز آمده و از زمان حضورش نیز تغییرات زیادی را در بخشهای مختلف این رادیو اعمال کرده است.
ذائقه مخاطبان خواهان تغییر است
مدیر کل رادیو البرز در ادامه این گفتگو مدیریت در رسانه را مدیریت تغییر خواند و افزود: ذائقه مخاطب خواهان تغییر است و از این رو مدیران رسانه ها باید این تغییر را در تمامی بخشهای رسانه اعمال کنند تا برنامه ها از جهت زمانی و محتوایی مخاطب را خسته نکند.
وی ادامه داد: بر اساس راهبرد صدا و سیما که همان دین، امید، اخلاق و آگاهی بر محور خانواده و روابط اجتماعی است، برنامه های رادیو البرز نیز بر اساس این راهبردها تهیه می شود.
مخاطبان رادیو با برنامه های طولانی ارتباط برقرار نمی کنند و این برنامه های دارای اشکالات فراوانی حتی در حوزه محتوایی هستند |
مدیرکل رادیو البرز |
سیفی با بیان اینکه مردم با برنامه های طولانی رادیویی ارتباط خوبی برقرار نمی کنند؛ اشاره ای نیز به تجربیاتش در رادیو جوان کرد و گفت: در زمان حضور وی در رادیو جوان نشستهای کارشناسی فراوانی با موضوع فوق برگزار شد که در نهایت این نتیجه حاصل شد که برنامه های طولانی علاوه بر اینکه جذاب نیستند، دارای اشکالات فراوانی بعضا در حوزه محتوا نیز هستند که باید با کاهش زمان برنامه ها تا حد امکان از خستگی مخاطب بر اثر شنیدن برنامه طولانی جلوگیری کرد.
وی خاطرنشان کرد: در رادیو البرز تلاش شده با اعمال تغییرات در جدول پخش برنامه ها با تنوع بخشی به زمان و محتوای برنامه ها، شنوندگان رادیو از یکنواختی خسته نشوند و با انگیزه برنامه ها را دنبال کنند.
مدیرکل رادیو البرز با تاکید بر اینکه تمامی برنامه های رادیو البرز برای جلوگیری از خستگی مخاطب در زمانهای کوتاه تدوین شده اند، گفت: تنها برخی برنامه ها به دلیل نوسان ساعت اذان از این قاعده مستثنی هستند و سایر برنامه ها در دقایقی محدود و کوتاه تولید و پخش می شوند.
استفاده از طنز انتقادی اصلاحگرا رویکرد رادیو البرز است
سیفی در خصوص برنامه های طنز گفت: دو نوع طنز در رادیو وجود دارد، یکی طنز مخرب و دیگری طنز انتقادی اصلاحگرا که رویکرد رادیو البرز در حال حاضر استفاده از طنز انتقادی اصلاحگراست زیرا طنز مخرب نه تنها فایده ای ندارد بلکه نتیجه معکوس دربرخواهد داشت.
سیفی در پاسخ به این سئوال که چقدر از حاشیه رویدادهای خبری سطح شهر در برنامه سازی بهره گرفته می شود، گفت: پرداختن به حاشیه جز برنامه های ما نیست زیرا این مسئله چالش ایجاد می کند و ما به دنبال ایجاد چالش و ارائه کار زرد نیستیم.
وی ادامه داد: در برنامه ریزی و حوزه تفریحات از حاشیه رویدادهای خبری در سطح شهر استفاده می کنیم و برای مثال در حال حاضر برنامه "چرخ و فلک" که یک طنز انتقادی اصلاحگراست از رادیو در حال پخش است.
مدیر کل رادیو البرز در خصوص رویکرد اصلی برنامه سازی در رادیو البرز نیز گفت: تلاش می شود مثلث مخاطب، مسئولان و رسانه در برنامه سازیهای این شبکه رادیویی مدنظر قرار گیرد.
سیفی ساخت برنامه متناسب با تمامی گروههای سنی و نیز پخش آن در زمان مناسب را از جمله برنامه های در دست اجرای رادیو البرز برشمرد و گفت: در حال حاضر 22 عنوان برنامه در رادیو البرز پخش می شود که در این برنامه ها تلاش شده فضای مساوی با توجه به گروههای مختلف سنی مخاطب برنامه ها در بخشهای گوناگون تخصیص یابد زیرا تمامی بخشها مخاطبان خود را دارند.
تعداد برنامه های رادیو البرز به 50 عنوان افزایش می یابد
وی همچنین از افزایش عنوان برنامه های این شبکه رادیویی از 22 عنوان به 50 عنوان پس از ماه رمضان خبر داد و گفت: در این برنامه ها محوریت کار و بیش از 50 درصد برنامه ها در راستای اجرای راهبرد سازمان صدا و سیما که همان دین، امید و آگاهی بر محور خانواده و روابط اجتماعی است، ساخته می شود.
سیفی خاطرنشان کرد: در این شبکه به عنوان یک شبکه رادیویی شهری 30 درصد برنامه ها با محوریت موضوعات شهری است و 20 درصد برنامه ها به آگهی ها و برنامه های مشارکتی اختصاص دارد.
نباید از رادیو انتظار تریبون داشت
رادیو تریبون نیست و نباید انتظار داشت مسئولی که برنامه رادیویی می آید تنها به ارائه گزارش عملکرد خود بپردازد |
مدیرکل رادیو البرز |
وی با انتقاد از اینکه متاسفانه بسیاری از مسئولان از رادیو انتظار تریبون دارند، بیان داشت: رادیو تریبون نیست و نباید انتظار داشت مسئولی که به برنامه های رادیو دعوت می شود تنها از این رسانه برای ارائه کارنامه عملکردی خود بهره گرفته و پاسخگویی به شهروندان و گزارشات مردمی مغفول بماند.
سیفی اظهار داشت: برای بیان کارنامه کاری و نیز گزارش عملکردی که برخی سازمانها و ادارات تمایل به پخش آن از رادیو دارند نیز ساز و کار ساخت و پخش برنامه های مشارکتی در نظر گرفته شده است که کاملا قانونی است و در صورت تمایل، سازمانها می توانند خواستار پخش برنامه های مورد نظر خود از این بخش در رادیو شوند، اما فراموش نشود که در حالت کلی پخش این قبیل برنامه ها جز وظایف ذاتی رادیو نیست.
رادیو البرز از هیچ سازمانی برای پخش برنامه مناسبتی پول نگرفته است
این مسئول با انتقاد از خبر منتشر شده در خصوص دریافت مبالغ کلان توسط رادیو برای پخش برنامه های مناسبتی گفت: این مطلب کذب است. برنامه سازی مناسبتی با تاکید بر مناسبتهای ملی و مذهبی در برنامه سازی رادیو پیش بینی و اجرا می شود و آمار ما موید این موضوع است.
سیفی بیان داشت: شاید انتقاد مطرح شده مربوط به پخش برنامه های مشارکتی است که یکی از ادارات کرج خواهان پخش برنامه مورد نظر خود بود و باید این برنامه تحت عنوان برنامه مشارکتی ساخته و پخش می شد که پس از به تفاهم نرسیدن بر سر قیمت برنامه پیشنهادی که پخش آن جز وظایف رادیو در قالب برنامه های روتین نیست، این اداره اقدام به فرافکنی علیه رادیو کرج کرد و برخی جراید محلی نیز بدون جویا شدن از جرئیات موضوع این خبر را به صورت یک طرفه منعکس کردند.
وی بیان داشت: رادیو نه تنها در قبال پخش برنامه هایی که جز وظایف قانونی آن عنوان شده هیچ هزینه ای را دریافت نمی کند بلکه برخی از رویدادها که فقط موجب تقویت روحیه انسجام و همبستگی می شود را فراتر از تعهدات جاری خود پوشش می دهد برای مثال بازی تیم فوتبال سایپا به دلیل اینکه تیم متعلق به استان البرزاست تا کنون به صورت رایگان پخش شده در حالیکه پخش گزارش فوتبال همین تیم در سایر شبکه های رادیویی و تلویزیونی با دریافت هزینه پخش صورت گرفته است.
درآمد چند ماهه رادیو البرز از یک سال رادیو جوان بیشتر بوده است
سیفی اشاره ای نیز به درآمد رادیو البرز در ماههای گذشته داشت و گفت: درآمد رادیو کرج در ماههای گذشته از درآمد یک سال یک شبکه رادیو سراسری مثل رادیو جوان بیشتر بوده و این موفقیت بزرگی برای یک رادیو شهری محسوب می شود که نشان دهنده تغییر رویکرد نیز است.
وی افزود: رادیو البرز نیاز مالی ندارد و از این رو هرگز از ادارات نخواسته است برای کمک به رادیو در ساخت برنامه های مشارکتی همکاری کنند زیرا این رادیو درحوزه تبلیغات وارد فاز علمی بازاریابی شده است و با وجود مشتریان موجود برای پخش آگهی و برنامه های مشارکتی گاهی حتی مشتری داریم و جایی برای پخش برنامه مورد نظر پیدا نمی کنیم.
رادیو البرز در چند ماه اخیر به اندازه یک سال برخی رایوهای سراسری مثل رادیو جوان کسب درآمد کرده که البته سهم کلانشهر کرج در این درآمد ناچیز است |
علی سیفی |
سیفی درآمدزایی خوب رادیو البرز در ماههای اخیر را مربوط به مشارکت بخش خصوصی وشهرهای اطراف در برنامه سازی عنوان کرده و سهم شهر کرج دراین درآمدزایی را بسیار ناچیز خواند.
وی یادآور شد: در دوره جدید کار رادیو البرزاعتقاد داریم رادیو دارای ظرفیت شگفتی در حوزه تعامل با مخاطب است و از این رو تولید برنامه های مشارکتی یا گزارش آگهی را توصیه می کنیم ولی هیچ سازمانی اجباری جهت مشارکت در این بخش ندارد.
مدیر رادیو البرز افزود: به عنوان مثال قرارداد برنامه مشارکتی با شهرداری کرج در مراحل نهایی است و اکثر مسئولان شهرداری آن را امضا کرده اند ولی چون احساس کردیم اراده ای از سوی شهردار محترم کرج مبنی بر اجرایی شدن قرارداد نیست، آنرا مسکوت گذاشتیم و هیچ علاقه ای در اجرایی شدن آن نداریم.
وی تصریح کرد: شهرداریهای شهرهای اطراف کرج بر اهمیت رسانه معتبر و پر مخاطب رادیو البرز بیش از مسئولان کلانشهر کرج واقفند و جای شهر کرج را در برنامه های رادیو البرز به خوبی پر کرده اند.
وی در پایان در پاسخ سئوالی پیرامون توقف فعالیت کانون فرهنگی تربیتی رادیو البرزگفت: این کانون در دوره مدیریت پیشین رادیو البرز تشکیل و چندماه قبل از ورود من به این شبکه رادیویی منحل شد. از دلایل تشکیل و انحلال آن اطلاع دقیقی ندارم ولی به گفته مدیران قدیمی رادیو البرز، ظاهرا راه اندازی این کانون الگویی از باشگاه رادیویی جوان بود و تعطیلی آن بیشتر به دلیل مشکلات مالی و عدم حمایت مسئولان شهری از این حوزه مهم فرهنگی بود.
سیفی اعلام کرد: چنانچه مسئولان فرهنگی استان البرز ساختمان مناسبی به رادیو البرز اهدا کنند، ما آماده هستیم فعالیت کانون را مجددا آغاز کنیم ذکر این نکته ضروری است که ارزش کانون فرهنگی رسانه ای در شرایط امروز ما که جنگ، جنگ رسانه ای و جنگ نرم است از بسیاری از فرهنگسرا های فعلی شهر نه تنها ضروری تر است بلکه حیاتی است و امیدوارم مسئولان شهر کرج به اهمیت ایجاد کانون فرهنگی رسانه ای پی ببرند.
ظرفیتهای استودیو سیار رادیو البرز کامل استفاده نمی شود
سیفی در خصوص استودیو سیار رادیو البرز که همزمان با کانون فرهنگی تربیتی البرزکار خود را آغاز کرده و موفقتر از آن کانون به فعالیت خود ادامه داده است، گفت: استودیو سیار تجربه خوبی بود که شاید هنوز به خوبی از ظرفیتهای آن استفاده نشده است، زیرا مانور این ماشین در سطح شهر به دلیل طول و عرض آن و نیز کم عرض بودن خیابانهای شهر با مشکل مواجه است اما در مناسبتهای ملی و مذهبی نظیر روز قدس از این واحد سیار به خوبی استفاده می شود.
وی در پایان در خصوص تغییر ساختار رادیو البرز به عنوان صدای غرب استان تهران نیز گفت: تا ابلاغ چارت سازمانی جدید این شبکه رادیویی سراسر غرب استان تهران را پوشش می دهد.
..................................................
گفتگو: اعظم کریمی
نظر شما